Π. Τατούλης για τις ΕΟΖ. Δεν θα επιτρέψουμε να έρθει κάποιος για "δουλίτσες"

"Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα να σκεφτεί ότι θα έρθει στην Ελλάδα για να κάνει δουλίτσες" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του στην συζήτηση για τις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες που πραγματοποιήθηκε στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις της Διοίκησης στην διερευνητική διαδικασία για την οποία ζήτησε την εξουσιοδότηση. 
«Πρωτοπόρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου πάει σε ένα εγχείρημα που χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία
και πίστη στα  συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και το οποίο θα πλαισιώσει τη γενική αναπτυξιακή μας πολιτική ενώνοντας όλες τις δυνάμεις του τόπου απ’ όπου και αν προέρχονται» δήλωσε ο κ. Πέτρος Τατούλης στην συνέχεια.
Το ζητούμενο στη συγκεκριμένη συνεδρίαση κατά τον κ. Τατούλη είναι η εξέταση των διαδικασιών για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση πάνω σ’ ένα εργαλείο που μπορεί να αποβεί χρήσιμο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο Περιφερειάρχης διευκρίνισε ότι η δημιουργία ΕΟΖ δεν αποτελεί την αναπτυξιακή στρατηγική και την προτεραιότητα της Περιφέρειας, αλλά ένα εργαλείο που χρήζει διερεύνησης κατά πόσον είναι χρήσιμο στην Ελληνική ιδιαιτερότητα.
Χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης τις ΕΟΖ ως ένα μοντέλο που απαιτεί την προσέγγιση έμπειρων τεχνοκρατών και ενημέρωσε το σώμα ότι το θέμα τέθηκε κατά τη συζήτηση στις Βρυξέλλες. Ενημερώνοντας τους περιφερειακούς συμβούλους ο κ. Τατούλης είπε ότι δεν είναι εύκολη μια τέτοια διαδικασία για την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς αντιβαίνει στη βασική αρχής της, αυτή της ανταγωνιστικότητας.
Οι Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει να το συζητούν και για να γίνει πραγματικότητα, πρέπει να πεισθούν με συγκεκριμένη πρόταση, η οποία θα υποβληθεί στην Ελληνική κυβέρνηση και η οποία θα την υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά προτεραιότητα. «Οι ειδικοί αναπτυξιακοί νόμοι άλλωστε δεν αποτελούν κάτι ανάλογο;» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι οποιαδήποτε εξέλιξη θα γίνει μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς διατάραξη των εργασιακών κεκτημένων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τόνισε επίσης ο Περιφερειάρχης ότι ο στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων που θα μοχλεύσουν την τοπική οικονομία. Σε αυτό το στόχο υπακούει και το αίτημα για περιφερειακό fast track στις επενδύσεις.
«Ο τόπος για να σωθεί χρειάζεται συλλογική λειτουργία, συλλογική αντίληψη, συλλογική παιδεία, σεβόμενοι τη διαφορετική αντίληψη καθενός» τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος τέλος ενημέρωσε για τη θετική αντιμετώπιση των προβλημάτων της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού, Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, μετά από την παρέμβασή του στις Βρυξέλλες.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.