"Η Καλή Είδηση της Ημέρας". Κατασκευάσαμε τo πρώτο ηλιακό ασανσέρ!

Εύγε στον Γιάννη Σαχσαμάνογλου, ιδιοκτήτη της Mezolift, της 1ης εταιρείας παγκοσμίως που κατασκευάζει ηλιακούς ανελκυστήρες για μικρές κατοικίες! 
Το Κιλκίς κοντεύει να εξελιχθεί σε μητρόπολη των ανελκυστήρων -η Kleemans κυριαρχεί στα συμβατικά και η Mezolift ανοίγει τη διεθνή αγορά στα ηλιακά!
Αν και πρόκειται για πατέντα, ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης της εταιρείας ασανσέρ Μezolift Γιάννης Σαχσαμάνογλου δεν κατοχυρώνει τα δικαιώματα, διότι θέλει να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά του «ώστε η ιδέα
να εφαρμοστεί και σε ασανσέρ μεγαλύτερης εμβέλειας».


Έξυπνη επιχειρηματική προσέγγιση: η εταιρεία χάραξε στρατηγική τέτοια ώστε να μην εμπλακεί στην αγορά των μεγάλων «θηρίων» του χώρου, αλλά καινοτόμησε σε ένα ανερχόμενο μερίδιο της αγοράς. Ο ίδιος εξηγεί:
«Ο πλουτισμός δεν μπορεί να αποτελεί σκοπό. Κάθε εταιρεία πρέπει να προσφέρει στο σύνολο. Η δικιά μας προσφέρει ελευθερία κίνησης σε ανθρώπους που μέχρι τώρα ήταν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους».


Να σημειωθεί ότι ο κ. Σαχσαμάνογλου δεν αντέγραψε κάποια επιτυχημένη ευρωπαϊκή συνταγή, αντίθετα η Ευρώπη είναι αυτή που τον ακολουθεί, αφού οι πρώτες προσπάθειες κατασκευής αντίστοιχης τεχνολογίας γίνονται τώρα στην Ιταλία.


Ο κ. Γιάννης Σαχσαμάνογλου, μηχανολόγος μηχανικός, υλοποίησε την ιδέα του μετά από 4 χρόνια, ενώ η εταιρεία του Μezolift, με έδρα το Κιλκίς, απασχολεί μόλις 2 άτομα. Ο ηλιακός ανελκυστήρας παρουσιάστηκε επίσημα για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.




Τεχνικά χαρακτηριστικά και βασικά πλεονεκτήματα:


- Απαιτεί 80% λιγότερη ενέργεια από το συμβατικό.


- Η τροφοδοσία του γίνεται από 1 μικρό σύστημα με 2 φωτοβολταϊκά πάνελ και δύο μπαταρίες.


- Μπορεί να κάνει μέχρι 30 κινήσεις ημερησίως και έχει αυτονομία για 3 μέρες.


- Μπορεί να μεταφέρει μέχρι 4 άτομα ή 300 κιλά.


- Δεν μπορείς να εγκλωβιστείς σε αυτό, αφού τροφοδοτείται πάντα από μπαταρίες.


- Δεν απαιτεί χώρο για μηχανοστάσιο διότι η μηχανή του είναι εγκατεστημένη μέσα στο φρεάτιο.


- Δεν χρειάζεται τριφασική παροχή ρεύματος, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά προϊόντα ανελκυστήρων.


- Τις βροχερές ημέρες λειτουργεί χάρη σε 2 μπαταρίες που έχουν φορτίσει τα φωτοβολταϊκά από πριν.


- Έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αφού το ρεύμα που παράγει είναι καλύτερης ποιότητας.


- Είναι 100% πράσινος ανελκυστήρας.


- Δεν χρειάζεται μεγάλο χώρο για να εγκατασταθεί (1 τ.μ.).


- Κοστίζει περίπου 12.000 ευρώ, περίπου όσο ένα συμβατικό, όμως η δαπάνη αυτή αποσβένεται μέσα σε μια 5ετία (από την μείωση στον λογαριασμό της ΔΕΗ).




Περισσότερες πληροφορίες
mezolift@yahoo.gr 
Τηλέφωνο 6977-740362.

1 σχόλιο:

  1. Ο συγκεκριμένος ανελκυστήρας είναι μια πολύ καλή επιλογή για μεζονέτες, μονοκατοικίες κ.λπ. Το ελληνικό δαιμόνιο έλαμψε πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.