Έκτακτο. ΣΟΚ. Δικαίωση της Soussaki Logistics από την Επιτροπή Περιβάλλοντος; Πράσινο φως από το ΥΠΕΚΑ και δικαίωση της Περιφέρειας;

ΣΟΚ για την τοπική κοινωνία των Αγ. Θεοδώρων, τους δημότες του δήμου, αλλά και για τους υπεύθυνους χειρισμού του θέματος για την αποτροπή της αδειοδότησης της Soussaki Logistics. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΕΚΑ και την Περιφέρεια (οσονούπω περισσότερα επί του θέματος), οι ελεγκτές της Επιτροπής Επιθεώρησης Περιβάλλοντος δικαιώνει το ΥΠΕΚΑ για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσειων (ΜΠΕ), αλλά και το συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την έγκριση και την αδειοδότησης προς την εταιρεία Soussaki Logistics και την εγκατάσταση αποθήκευσης και διανομής χημικών και άλλων υλών.
Εφόσον ευσταθούν οι πληροφορίες για την ύπαρξη επιστολής με το πόρισμα των ελεγκτών προς την κα Καραβασίλη, Γ.Γ της Επιτροπής Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, τότε ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για την τόσο περίπλοκη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή.
Η αρνητική έκβαση -εφόσον ισχύσει- θα επιβεβαιώσει όλους αυτούς που ενίσταντο για την "αδράνεια" της πρώην και της νυν δημοτικής αρχής από την στιγμή που η υποψήφια εγκατάσταση πήρε χαρακτηρισμό γής και έπειτα (2008), και ειδικά από την στιγμή που έτυχε έγκρισης ΜΠΕ για την εγκατάσταση.
Η παρούσα δημοτική αρχή, και πιο ειδικά οι εκ Αγ. Θεοδώρων προερχόμενοι αντιδήμαρχοι, θα
έπρεπε να προστατέψουν και την πόλη των Αγ. Θεοδώρων, αλλά -κατά την γνώμη του γράφοντος- και τον Δήμαρχο Κ. Λογοθέτη τον οποίον εξέθεσαν, ειδικά όταν ακόμα και παρουσία όλων στο Δημοτικό Συμβούλιο, λίγες ημέρες πριν την αδειοδότηση από το περιφερειακό συμβούλιο καθησύχαζαν τους πάντες ότι το θέμα είχε παγώσει.
Προσθετικά, η αντίδραση των 2 αντιδημάρχων που ως εκπρόσωποι του Δήμου παρευρέθηκαν στην συνέλευση της περιφέρειας για το ΕΣΠΑ, καταφέρθηκαν κατά του περιφερειακού συμβουλίου και κατά του ίδιου του Περιφερειάρχη, ήρθε να επιβαρύνει τις όποιες δυνατότητες αντίδρασης του Δήμου και του Δημάρχου, αφού έφερε τον ίδιο τον Περιφερειάρχη απέναντι από τον Δήμο, με συνέπεια τις γνωστές μηνύσεις και αγωγές του ιδίου κατά του αντιδημάρχου Σ. Νικολάου.
Τέλος, και αφού -κατόπιν παρέμβασης εκπροσώπων της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, του δημάρχου και του γράφοντος- ο Περιφερειάρχης, δεσμεύτηκε για την αναίρεση της αδειοδότησης σε περίπτωση που η Επιτροπή Επιθεώρησης Περιβάλλοντος γνωμοδοτήσει για το επικίνδυνο της εγκατάστασης και λειτουργίας, πάλι οι χειρισμοί ήταν κάκιστοι, αφού αντί να έχουμε με το μέρος μας τον ίδιο τον Περιφερειάρχη ο οποίος είχε εκφράσει στον γράφοντα το ενδιαφέρον του να βοηθήσει, τον βάλαμε πάλι απέναντι μας μετά την ανήκουστη συμπεριφορά του αντιδημάρχου Δ. Δέδε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης του ΠΑΣΟΚ στον Ισθμό, παρουσία 1.000 ατόμων όπου και του επιτέθηκε προσωπικά με ανήθικους χαρακτηρισμούς, αφού πρώτα είχε προλάβει να εξηγήσει ότι εκπροσωπεί τον Δήμο. Εύγε

Σύντομα θα επανέλθουμε με νεότερα στοιχεία, με επιβεβαιώσεις ή όχι και με δηλώσεις από την Περιφέρεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.