ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Η ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΕΤΗ

Αρκετά επίκαιρο ως θέμα.

Πολλά συζητήθηκαν κατά την διάρκεια του φετινού καρναβαλιού. Εικασίες περί του κόστους. Αμφισβητήσεις του προγράμματος και της καρναβαλικής επιτροπής. Σχόλια επί σχολίων και πολυεπίπεδες συζητήσεις.
Και στο τέλος....σύγκριση. Καλό αυτό, εκεί θα μπορούσε να είναι καλύτερα. Γιατί δεν έκαναν εκείνο που πέρυσι ή πριν τρια έτη έκαναν οι άλλοι. Συγκρίσεις πιθανών δαπανών σε σχέση με προηγούμενες επιτροπές και δημοτικές αρχές.

Για να δούμε όμως και τις συγκρίσεις επί της ουσίας: 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα τελευταία 4 έτη, η ΔΑΕΤ -σήμερα Λουτράκι ΑΕ- εκμεταλλευόμενη την δυνατότητα που της προσφερόταν (από 1/1/11 λόγω Καλλικράτη, δεν έχει δικαίωμα χρηματοδοτήσεων και λειτουργίας κοινωφελών, πολιτιστικών και άλλων αντίστοιχων δραστηριοτήτων), έχει δαπανήσει μόνο για την διοργάνωση του Καρναβαλιού το ιλλιγιώδες ποσό των 1.4 εκατ. ευρώαι ναι 1.400.000 ή κάτι περισσότερο από ΜΙΣΟ ΔΙΣ παλιές καλές δραχμούλες) ή περίπου 350.000 ετησίως κατά μέσο όρο.
Εάν λάβουμε δε υπόψη ότι η μέση αντίστοιχη δαπάνη για το αντίστοιχο Καρναβάλι του ξεχωριστού δήμου των Αγ. Θεοδώρων έως και το 2010, ύψους -σύμφωνα με πληροφορίες- 470.000 ευρώ για τα 4 τελευταία έτη (125.000 ετησίως κατά μέσο όρο), τότε το συνολικό -σε σύγκριση με το φετινό και για τις 2 περιοχές- ποσό δαπάνης για την διοργάνωση των Καρναβαλιών κατά μέσο όρο ετησίως ανερχόταν στα 475.000 ευρώ ετησίως!!!!

Θλίψη -να μη πω αγανάκτηση- προκαλεί η σύγκριση με το κατά τα άλλα πλούσιο σε δραστηριότητες φετινό Καρναβάλι του Ενωμένου Δήμου που κατά ασφαλείς πληροφορίες δεν ξεπέρασε τα 130.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος και οι κοινότητες δεν επιβαρύνθηκαν ούτε ένα ευρώ, καθότι το σύνολο των δαπανών καλύφθηκε αποκλειστικά με χορηγίες, διαφορά που φτάνει τα 345.000 ευρώ. 

Ο γράφων είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει πολλές από τις δραστηριότητες από κοντά, ενώ υπήρχαν πολλές αναφορές για το σύνολο του προγραμματος και των δραστηριοτήτων, όπως είχε και την δυνατότητα να παρακολουθήσει και την πλειονότητα των προηγούμενων αντίστοιχων του Λουτρακίου. Η εύλογη απορία που έρχεται στο μυαλό του κάθε ενός που διαβάζει ή αναλογίζεται για τα ανωτέρω είναι: "ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ή ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ή ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ή ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ" ήταν όλα των προηγούμενων ετών.

Να πω εγώ? 
  • Είχαν "ακριβότερες συναυλίες" σαν σχήματα. Εντάξει να το δεχτώ. Δηλαδή πόσο ακριβότερα? 10.000? 15.000?
  • Είχαν περισσότερες δραστηριότητες και events στα μαγαζιά και τα πέριξ. Δηλαδή πόσο ακριβότερα? 10.000? 20.000? 30.000? 
  • Είχαν μεγαλύτερη προβολή (όχι όμως και πολύ περισσότερους επισκέπτες, άρα λάθος προβολή) σε σχέση με φέτος. Δηλαδή πόσο μεγαλύτερη? 20.000? 
Ωραία, να δεχτώ -δικαίως- τα ανωτέρω. Να τα "σουμάρω" κιόλας. 55.000 περισσότερα περίπου. Δηλαδή 195.000 στο σύνολο (για να είναι συγκρίσημα). Μέχρι τα 475.000 μας λείπουν ΠΟΛΛΑ.
Και επειδή θέλω να είμαι δίκαιος στην κρίση μου (για να προλάβω και ορισμένα από τα σχόλια), ας πούμε ότι φέτος το Καρναβάλι των Αγ. Θεοδώρων "πριμοδοτήθηκε" σε μεγάλο βαθμό από υλικά και άρματα του Λουτρακίου. Ωραία, να αφαιρέσουμε το 60% από τα περυσινά και να φτάσουμε στα μέσο όρο 400.000 ευρώ πέρυσι.

Δεν μπορώ να μην πω στο πειρασμό και να μην αναρωτηθώ. 400.000 πέρυσι (αφαιρουμένης της "επιδότησης" για τους Αγ. Θεοδώρους). Μείον τα πλεονάζοντα 55.000 (όπως εξηγείται ανωτέρω), μας μένουν 345.000. Έως τα 130.000 υπολείπονται 215.000!!! ευρώ, όσο δηλαδή ένα διαμέρισμα 120 τ.μ στη παραλιακή ή μια όμορφη μεζονέτα.

Δεν λέω ότι δεν ήταν ωραίες οι προηγούμενες διοργανώσεις. Εύλογες απορίες καταθέτω και τα συμπεράσματα δικά σας.

Άντε και του χρόνου.

25 σχόλια:

  1. diladi re mpako theoris to karnavali petiximeno??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός μπάκος, ποιός είπε οτι θεωρεί κάτι επιτυχημένο?
    Συγκρίσεις κάνω και αναφέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκου ένα διαμέρισμα 120 τμ!! Καλό σαν σύγκρηση, δεν λεω, αλλά διαμορφόνεις αντιλίψεις έτσι. Πάντως ναι είναι πολή μεγάλη διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ 2011 ΚΑΛΟ ή ΚΑΚΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ.
    ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΕΟΥ ΘΕΛΩΝΤΟΣ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑ ΠΟΥΜΕ.....
    ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ μαζί σου Ω Δία. Όμως το θέμα είναι θέμα και εφόσον μπορώ να το αναδείξω, δεν πρέπει να το κάνω? Στο κάτω κάτω, blog έχω και όχι ειδησιογραφικό portal όπως νομίζουν κάποιοι ότι πρέπει να είναι ένα blog απόψεων και έκφρασης, ούτε site συνδυασμού. Σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μπακος μου μυριζει πισω απο το μπλογκ και θα παει κατα διαολου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε μιχάλη δεν αφήνεις τις εικασίες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωχ ωχ, άρχισε η προπαγάνδα για να μειωθεί το blog. Φαίνεται ότι τελικά όλοι έχουν την αίσθηση ότι είναι καλό.

    Κώστας Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΣΗΜΟ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ...ΤΩΡΑ ....ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΔΑΕΤ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΕ 8.56 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΟΣ ΛΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΣ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ? ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΗΡΟΝΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. re file "bloger" den mas les tis "piges sou" ???
    giati petas ksera noumera ? gia na dimiourgis entiposis ???
    kane mia sosti erevna kai dose OLA TA STOIXIA ANALITIKA

    pomlapi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κόστος συναυλίας:
    α προσφορα 15.000 -- manager μύξας
    β προσφορα 12.000 -- manager b
    γ προσφορα 10.000 -- manager c

    οποιος κατάλαβε κατάλαβε....
    αν ο "bloger" ειναι σωστός θα το ψάξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Re pomlapi giati den ta vgazis esy pou kseris gia na ta mathi ke o bloger?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @3:27 giati den mas les esi se poses apo tis ekdilosis emfanistike h karnavaliki epitropi ??????
    pomlapi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανάλυση? Για να έχεις ανάλυση και να είσαι σίγουρος πρέπει να έχεις είτε κατάσταση πληρωμών, ή ισοζύγιο με κωδικούς εξόδων. Οι πηγές είναι πηγές και δεν έχω σκοπό να αποκαλύπτω κάθε φορά ποιός και γιατί. Αν έχεις διαφορετικά στοιχεία, παρουσίασε τα. Προς ενημέρωση όμως και μόνο για το Λουτράκι και μόνο από τη ΔΑΕΤ, οι δαπάνες για τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού ήταν (περίπου) 300.000 για το 2007, 320.000 για το 2008, 350.000 για το 2009 και γύρω στα 315.000 για το 2010.
    Και κάτι άλλο. Τα blogs για όσους δεν το καταλαβαίνουν (ή δεν θέλουν) είναι κάποιοι ιστότοποι άποψης των συντακτών τους, και όχι εξιδικευμένα ειδησιογραφικά portals ή sites, που στο κάτω κάτω εκπροσωπούν άλλες πρακτικές, μεθόδους, συμφέροντα κλπ. Εμείς εδώ δεν το παίζουμε τρωκτικό ή ζούγκλα ή ΔΟΛ, αλλά ένα τοπικό blog άποψης, προβολής ιδεών και ανταλλαγής απόψεων. Θα είναι χαρά μας σε αυτό το πλαίσιο να ανταλλάζουμε απόψεις και σχόλια, ενώ εφόσον έχεις (ή έχετε) όρεξη, το email του blog είναι γνωστό για την αποστολή ειδήσεων, απόψεων ή άρθρων (ενυπόγραφων) προς δημοσίευση. Ευχαριστώ πάντως για την συμμετοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Giati ktipieste re pedia. Ta idia lete. Lefta ipirxan ke ta "xalasane". Poniro to 1 diamerisma h mia mezoneta...haha. Naxoume na lene

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. pros ton k. "ego"
    gia afta pou leie o 1:34 ti gnomi exis ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς τον 10.24
    Θέλει ψάξιμο, κάτι που θα γίνει. Αν θα έχει αποτέλεσμα δεν ξέρω, αλλά θα γίνει. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. kyrie ego prosexe dioti me ayta poy grafeis
    karfonese oti eise apo ton xoro kai to peribalon toy dhmarxioy kai toy deyteroy orofoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 2.27 ευχαριστώ για την υπόδειξη. Πρώτον ο EGO είναι 4 άτομα. Δεύτερον οι πληροφορίες και οι ειδήσεις είναι γνωστές σε όλους, αρκεί να έχουν όρεξη να τις μάθουν και να τις ψάχνουν. Τρίτον κανείς μας δεν έχει πολιτικές δεσμεύσεις, αλλά μόνο αυτό που πρεσβεύει το blog, δηλαδή λέμε τις απόψεις μας και αυτά που σκεφτόμαστε. Μήπως όμως καρφώνεσαι εσύ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θεωρω πως με την αλλαγη νομοθετικου πλαισιου (Καλλικρατης) και την μη προβλεψη χρηματοδοτησης απο την ΔΑΕΤ για τετοιου ειδους δραστηριοτητες , ο μονος δρομος θα ηταν οι χορηγιες, τουλαχιστον σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα.
    Αναγειρεται ομως ενα ερωτημα , η νεα δημοτικη αρχη αν ειχε εκλεγει με τον προηγουμενο κωδικα δημων και κοινοτητων τι θα εκανε? Θα ακολουθουσε την ιδια πολιτικη των χορηγιων ή θα επαιζε και αυτη με τη σειρα της το παιχνιδι του εντυπωσιασμου?
    Επισημανση- Η νεα δημοτικη αρχη επραξε το αυτονοητο διοτι δεν ειχε την δυνατοτητα για κατι αλλο. Βρηκε χορηγους , αλλα το καπηλευεται τοσο πολυ σε σημειο οπορτουνισμου , που ειναι τοσο αντιληπτο απο τον μεσο ανθρωπο... δυστυχως

    Αλκιβιαδης Β. Λαμπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όπως πάντα πολύ καλός ο σχολιασμός του Αλκιβιάδη. Παρεπιπτόντως, μήπως ενδιαφέρεσαι να συνδράμεις ως συντάκτης στο Loutraki One? Στείλε μου email αν είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ευχαριστω πολυ , με τιματε ιδιαιτερως , αλλα προς το παρον θα αρκεστω στους σχολιασμους.

    Αλκιβιαδης Β. Λαμπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κι ομως ειναι αληθεια,υπο τη δημαρχια του κυριου γκιωνη το κοστος για το καρναβαλι ητανε πολυ μεγαλο και ο εγω εχει απολυτο δικιο και λεει αληθεια και πολυ σωστα κανει το ευλογο ερωτημα που πηγανε τοσα λεφτα της διαφορας με προηγουμενα ετη?Να σας πω εγω,ενας απλος δημοτης του δημου Λουτρακιου,μοιραστηκανε απο την εκαστοτε εξουσια,κοινως τα φαγανε μεταξυ τους τα λεφτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Kai afto pezi. Isos na min eine tixea i anafora gia ti mezoneta

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.