Tο τσίρκο μας

Ένα τσίρκο για να λειτουργήσει και να τραβήξει πελατεία είναι απαραίτητο να έχει διάφορα θεάματα.
Να έχει ας πούμε κλόουν για τα παιδιά που εντυπωσιάζονται με τις αστείες κολοτούμπες τους, να έχει ισορροπιστές που καταφέρνουν να κρατάνε στο κεφάλι τους μια μπάλα και να βάζουν και δεύτερη και τρίτη που να μη πέφτει, να στέκεται σαν κολλημένη μια μπουκάλα με κρασί και ένα ποτήρι στη μύτη τους και στα χέρια τους να ανεβαινοκατεβαίνουν μπαλάκια με θαυμαστό τρόπο.
Ο κόσμος θαυμάζει και αναρωτιέται πως διάολο τα καταφέρνουν!
Μετά από κάμποσα ταρατατζούμ, εξαφανίζονται οι πάντες και παρουσιάζονται μεγαλοπρεπή άλογα με αμαζόνες να κάνουν διάφορες
ακροβατικές ασκήσεις στις πλάτες των αλόγων.
Άσε εκείνους τους ακροβάτες που κρεμασμένοι σε σκοινιά κάνουν τα αξιοθαύμαστα ακροβατικά σους στα ύψη που σου κόβουν την ανάσα.
Ο κόσμος στο τέλος της παράστασης χειροκροτεί και με το δίκιο του, όλους τους συντελεστές του θεάματος που πριν από λίγο απολαύσανε.
Οι θεατές έμειναν ικανοποιημένοι για την άψογη δουλειά που παρουσίασαν και ο κόσμος δικαιολογημένα τους χειροκρότησε.
Ο Μήτσος κρατώντας τα κουτσούβελά του απ' το χέρι, συναντιέται με το φίλο του το Νίκο που κι' αυτός κρατούσε τα δικά του κουτσούβελα απ' τόνα χέρι κι' απ' τ' άλλο η γυναίκα του μη και χαθούν μέσα στον κόσμο.
Για χαρά ρε παιδιά, τι χαμπάρια; Ωραίο το θέαμα έτσι; Τι λες πάμε αύριο το βράδυ στη συγκέντρωση; Θα μιλήσουν οι πολιτικοί μας ο Αεργόπουλος, ο Τεμπελχανάς και ο Αρπάχτρας. Πρέπει να πάμε οπωσδήποτε, είναι άνθρωποι του κόμματος, πρέπει να πάμε για συμπαράσταση, να κάνουμε μπούγιο και να βαρέσουμε παλαμάκια.
Ο άλλος το σκέφτεται λίγο και του απαντάει:
Ρε συ φίλε μόλις βγήκαμε απ' το τσίρκο. Εδώ τουλάχιστον απολαύσαμε μια καλή παράσταση με καλούς και άξιους συντελεστές, που τους βγαίνει κάθε μέρα το λάδι για να μας παρουσιάσουν το καλό θέαμα που είδαμε και δικαίως την χειροκροτήσαμε όλοι μας. Στην κομματική συγκέντρωση που λες να πάμε, θα χάσω τον χρόνο μου, γιατί αυτό το θέαμα με τις σαχλαμάρες που λένε και που κάνουνε, το βλέπω χρόνια τώρα.
Όλοι αυτοί που τρέχουνε από δω κι' από κει και βγάζουνε λόγους υποσχόμενοι ό,τι αρέσει στον κόσμο, δεν έχεις ακόμα καταλάβει πως δεν νοιάζονται να βοηθήσουν να λυθούν τα προβλήματά μας, αλλά νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους, να πιάσουνε καμιά θέση αργόμισθου και να πληρώνουμε εσύ κι' εγώ τους παχυλούς μισθούς τους; Δε σου φτάνουν τα όσα μας έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια που μας έχουν κόψει στο μισό τους μισθούς μας και οι πιο πολλοί φίλοι μας είναι άνεργοι και φτάνουνε στο σημείο να ντρέπονται να μας πουν μια καλημέρα λες και φταίνε οι ίδιοι για την κατάντια τους; Πάνε κρυφά στα συσσίτια του Δήμου και της εκκλησίας να πάρουνε μια μερίδα φαγητό να μην πεθάνουνε από την πείνα λες και γυρίσαμε στο '40 όπως μου λέει ο πατέρας μου.
Όχι φίλε μου δεν θα πάω να τους χειροκροτήσω για να μας κάνουνε κι' άλλα. Θα ψηφίσω μικρό πατριωτικό κόμμα που έχει αποδείξει πως νοιάζεται για την Ελλάδα και για τα παιδιά μας. Άντε γειά χαρά!

Θεόφιλος Αιγινήτης Ζωγράφος - Συγγραφέας

theofilouerga.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.