Με εντολή Στουρνάρα ο Θεοχάρης δεν εφαρμόζει τη δικαστική απόφαση για τις καθαρίστριες…Τόση δημοκρατία δεν είχαμε ούτε στη Χούντα...

«Η θέση του υπουργείου είναι ότι η δικαστική απόφαση δεν πρέπει να εφαρμοστεί» φέρεται να δήλωσε με περίσσιο «πολιτικό τραμπουκισμό» -μετά από εντολή του πολιτικού προϊσταμένου του, κ. Γιάννη Στουρνάρα- ο γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Θ. Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε την Τετάρτη 21 Μαίου, με την ηγεσία της Ομοσπονδίας των εφοριακών για το θέμα των αγωνιζόμενων καθαστριών (με αφορμή την πρόσφατη δικαίωση τους από τη Δικαιοσύνη).
Μετά την τοποθέτηση του κ. Θεοχάρη, η οποία στέλνει «μήνυμα βαρβαρότητας» πριν τις εκλογές για την τακτική που θα συνεχίσει να ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με το κλείσιμο της κάλπης, σε βάρος της πλειονότητας του
κοινωνικού συνόλου, η κατάσταση θυμίζει «ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί». Από τη μια πλευρά, οι καθαρίστριες μαζί με αλληλέγγυους εργαζομένους και ανέργους προετοιμάζονται να δώσουν τη δική τους απάντηση στον γραμματέα και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Από την άλλη, την ίδια στιγμή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ, μαζί με το νομικό σύμβουλο Γιάννη Καρούζο, «προθερμαίνουν» μηνύσεις σε βάρος όσων αρμοδίων δεν εκτελούν με το «έτσι θέλω» την προσωρινά εκτελεστή (!) απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Αναλυτικότερα, ο κ. Θεοχάρης (δείτε ποιος είναι ο κύριος αυτός και τι «μπόνους» έχει για όσα παίρνει από τις τσέπες των φορολουμένων μέσα από την εφαρμογή των δυσβάστακτων κυβερνητικών μέτρων) κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την ηγεσία της ΠΟΕΔΟΥ, σύμφωνα με πληροφορίες του «nez.gr», ήταν κατηγορηματικός: η θέση του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι η απόφαση για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών δεν πρέπει να εφαρμοστεί!
Την τοποθέτηση του αρμόδιου γραμματέα, εξ ονόματος του κ. Στουρνάρα, δεν μπορούσαν να πιστέψουν όταν την άκουσαν, ακόμη και προσκείμενα στα κόμματα της συγκυβέρνησης συνδικαλιστικά στελέχη. Παρά τις εκκλήσεις των μελών της Ομοσπονδίας προς τον κ. Θεοχάρη για επανεξέταση του θέματος, με δεδομένο ότι η νομοθεσία είναι συγκεκριμένη και ορίζει ότι η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου έπρεπε να είχε εφαρμοστεί «χθες», ο «αγαπημένος» του κ. Στουρνάρα ήταν αμετακίνητος. Η κυβέρνηση, όπως φάνηκε από την τοποθέτηση του, όχι μόνο πέρασε από τη Βουλή με ψήφους της πλειοψηφίας αντισυνταγματικούς νόμους, αλλά δεν δέχεται ούτε καν να εφαρμόσει αποφάσεις δικαστηρίων οι οποίες, στην ουσία, ακυρώνουν τα μέτρα – «γκιλοτίνα».
Πλέον, από το πρωί της Πέμπτης, είναι δεδομένο ότι έξω από το υπουργείο Οικονομικών η κατάσταση θα «μυρίζει μπαρούτι». Οι καθαρίστριες ετοιμάζονται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς επίσης, η ΠΟΕ – ΔΟΥ, την ίδια στιγμή, προετοιμάζει μηνύσεις τόσο κατά του κ. Θ. Θεοχάρη όσο και σε βάρος του γενικού διευθυντή Προσωπικού του υπ. Οικονομικών Γ. Χατζάκη.
Η ανακοίνωση του συντονιστικού των αγωνιζόμενων καθαριστριών:
«ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Εμείς οι ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, από τις 18 Σεπτεμβρίου 2013 δίνουμε έναν αγώνα για τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας, με την αμέριστη συμπαράσταση ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.
Η δικαίωση αυτού του αγώνα είναι πια γεγονός και επισφραγίστηκε με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών (Α/Α 1584/2014), σύμφωνα με την οποία: «υποχρεώνεται το Ελληνικό Δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των καθαριστριών, με τα ίδια καθήκοντα και όρους που τις παρείχαν έως και πριν την άκυρη καταγγελία». Το δικαστήριο κήρυξε την απόφαση προσωρινά εκτελεστή! Η απόφαση αυτή, νομίμως επιδόθηκε την Παρασκευή 16.5.2014 και ώρα 13:40 στο Υπουργείο Οικονομικών με Α.Π. 67791/2014. Μέχρι σήμερα Τετάρτη 21.05.2014 και ύστερα από 6 ημέρες, συνεχίζεται ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης, απέναντι σε μια χούφτα γυναίκες , που αποφάσισαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.
Από πότε στην Ελληνική Δημοκρατία η συμμόρφωση σε δικαστικές αποφάσεις είναι προαιρετική; Είναι δυνατόν αυτοί που επικαλούνται την τάξη και τον νόμο να αρνούνται να εκτελέσουν δικαστικές αποφάσεις; Δεν είναι δυνατό το Υπουργείο να αντιδρά με αστραπιαία ταχύτητα σε άλλες περιπτώσεις και να μην απαντά ΑΚΟΜΗ για το αν θα υλοποιήσει απόφαση Δικαστηρίου. Κύριοι Στουρνάρα, Μαυραγάνη και Θεοχάρη, η εφαρμογή του Νόμου είναι προσωπική επιλογή, ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ!
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Καλούμε τους πολίτες, τα συνδικάτα, τις γυναικείες οργανώσεις, την νεολαία, τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας φωνή. Συνεχίζουμε την καθιστική μας διαμαρτυρία για 15η ημέρα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, Κ. Σερβίας 10, μέχρι τη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στη Δικαστική Απόφαση.
ΟΛΟΙΜΑΖΙΜΠΟΡΟΥΜΕ! 21.5.2014»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.