Και εγένετο ΣΥΡΙΖΑ (εξαιρετικό κείμενο)

Ήξερε πως στην πραγματικότητα δεν υπήρχε τίποτα, κάτι όμως έπρεπε να βρει και το βρήκε! Με μισή καρδιά, αλλά το βρήκε!! Το όνομα αυτού ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι αλήθεια πως όλοι μας, θέλαμε καλύτερη επίδοση από τον Συριζα, απ’ αυτήν που τελικά κατάφερε!
Όχι φυσικά για να μπει κι αυτός στο πάνθεον των «πρωταθλητών» της χώρας, που έτσι κι αλλιώς μπήκε, αλλά επειδή δεν πάει άλλο!
Ξεκληρίζεται ένας λαός! Διαλύεται μια χώρα! Δεν πάει άλλο!
Ας προσπαθήσουμε να δούμε, αν γινόταν καλύτερα!
Το 2010, ένας εγκάθετος απατεώνας με προδοτικά χαρακτηριστικά, σόκαρε ένα ολόκληρο έθνος, με
το απίστευτο άλμα του από το «λεφτά υπάρχουν», στο ΔΝΤ!
Τι πιο φυσικό, από την άγρια ανατροπή ενός τέτοιου καθάρματος, την ίδια κιόλας μέρα;
Ξέρουμε όμως καλά, πως τέτοια ανατροπή δεν έγινε και ξέρουμε ακόμα καλύτερα, τους λόγους που δεν έγινε!
Αντίθετα, η ανατροπή του έγινε λίγο καιρό αργότερα, όχι όμως απ’ τον λαό που νομιμοποιούνταν για κάτι τέτοιο, αλλά από το «ιερατείο» των Βρυξελλών, που ήθελε στη θέση του κάποιον καταλληλότερο, για να υλοποιήσει την γενοκτονία!
Το «ιερατείο» μάλιστα, φρόντισε να βρει τους ΔΥΟ επόμενους υπηρέτες του, ώστε να μακροημερεύσει και ολοκληρωθεί η γενοκτονία που είχε σχεδιάσει!
Ανέλαβε λοιπόν ο πρώτος[Παπαδήμος] και ούτε τότε είχαμε ανατροπή!
Το αντίθετο συνέβη, αφού αποσύρθηκαν από δρόμους και πλατείες οι χιλιάδες αυθόρμητοι αγανακτισμένοι, που ένα σημαντικό μέρος απ’ αυτούς, μέσα από ένα κατάλληλο φορέα θα είχε αποκτήσει οργάνωση, σχέδιο, όραμα και στόχους ιεραρχημένους.
Ο φορέας αυτός αποδείχτηκε πως δεν υπήρχε και ο Παπαδήμος και τα «σκυλιά» του έκαναν πάρτυ.
Τελικά ο μόνος φορέας που ωφελήθηκε εκείνη την εποχή, ήταν η Χρυσή Αυγή!!
Η κόλαση γινόταν τρόπος ζωής, για ολοένα και περισσότερους Έλληνες, αυτό όμως λίγο ενδιέφερε τον δεύτερο εκλεκτό δωσίλογο των Βρυξελλών, τον Αντωνάκη Σαμαρά, που συνέχιζε να πιπιλάει το μαντζούνι περί «λάθους μίγματος» και να μην κουράζεται να υποδύεται το ρόλο του «αντιμνημονιακού»!
Έκανε τα πάντα για να διαλύσει τον μεγάλο Θίασο, που συναποτελούσαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, ώστε να συνεχίσει μόνος τις θλιβερές παραστάσεις!
Τα κατάφερε και οδεύσαμε προς τις εκλογές του Μάη του 2012.
Ένα μεγάλο τμήμα του λαού όμως, ήξερε πολύ καλά που το πήγαινε ο Αντωνάκης Δέλτα και έψαξε «όχημα» για να τον σταματήσει.
Ήξερε πως στην πραγματικότητα δεν υπήρχε τίποτα, κάτι όμως έπρεπε να βρει και το βρήκε! Με μισή καρδιά, αλλά το βρήκε!!
Το όνομα αυτού ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος όμως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ;
«Παιδί» της διάσπασης του «Κ»ΚΕ το 1968, που δεν γύρισε ποτέ να κοιτάξει η κοινωνία, μέχρι το αλήστου μνήμης 1989!
Μεγάλωσε λίγο τότε, χάρη και στο συνεταιρισμό που έκανε με το «Κ»ΚΕ, τα έκαναν μαζί μαντάρα ως προς τις τακτικές, το «Κ»ΚΕ ξαναδιασπάστηκε και στην ανανεωτική Αριστερά έμειναν προίκα ο τίτλος «Συνασπισμός» και αρκετά στελέχη!
Δεν άργησε να επιστρέψει στις πολικές θερμοκρασίες, ως προς την απήχηση του στην Ελληνική κοινωνία και παρά τις έντονες και προς τη σωστή κατεύθυνση «πινελιές» που του πρόσθεσε ο Αλέκος Αλαβάνος, αυτή η απήχηση παρέμεινε πολύ περιορισμένη!
Βασικό αρνητικό χαρακτηριστικό αυτού του πολιτικού χώρου, αποτέλεσαν διαχρονικά τα στελέχη του!
Όχι γιατί ήταν τα χειρότερα, το αντίθετο! Επειδή ήταν τα καλύτερα!!
Επειδή από καταβολής του ο χώρος της Ανανεωτικής Αριστεράς, με όποιο όνομα, συγκέντρωνε τη μεγάλη πλειοψηφία των καλύτερων μυαλών αυτής της χώρας και ως εκ τούτου και οι διαδικασίες στο εσωτερικό του ήταν άκρως δημοκρατικές, σε αντίθεση με όλους τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς!
Δύσκολα εύρισκες Έλληνα πολίτη, να μη τους συμπαθεί!
Ελάχιστοι όμως τους ψήφιζαν!! Σε σημείο μάλιστα που οι άνθρωποι του Συνασπισμού, να καταφεύγουν κατά περιόδους σε ψυχολογικά τερτίπια, του τύπου «κοιτάξτε μας στα μάτια», για να καταφέρνουν με το ζόρι να μπαίνουν στη Βουλή!!
Βασική αιτία; Η γλώσσα! Ναι φίλοι μου, η γλώσσα!
«Τι ωραία που τα λέει;», θαύμαζε η νοικοκυρά και στις εκλογές ψήφιζε ΝΔ!
«Μόρφωση που την έχει ο κερατάς!», ζήλευε ο μάστρο-Κώστας και έριχνε το «βόλι» στον Παπανδρέου!
Γιατί;
Γιατί τους άρεσαν αυτά που έλεγαν, αλλά δεν καταλάβαιναν!!
Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε στον Μάη του 2012, αφού βέβαια προηγήθηκε η «μαγική» μετάβαση στην ηγεσία, από τον Αλαβάνο στον Τσίπρα!
Άλλοι την θεωρούν θετική και άλλοι αρνητική, δεν είναι όμως αυτό το θέμα μου σήμερα.
Ένα μεγάλο τμήμα λοιπόν του λαού μας έκανε την επιλογή του και οι έμποροι της χώρας και οι πάτρωνες τους στο εξωτερικό τη δική τους!
Πολέμησαν το μικρό κόμμα με κάθε μέσο, μα ποιο πολύ την προσπάθεια των Ελλήνων να ξεφύγουν από το στόμα του τέρατος!
Η νίκη τους Πύρρειος, αφού το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιούνη, εξακοντίσθηκε στο εκπληκτικό 27%! Εκπληκτικό για το συγκεκριμένο κόμμα, αλλά και για την εποχή!
Η γεύση που μας έμεινε γλυκόπικρη, αλλά το μεγάλο πρόβλημα το είχαν τα στελέχη του κόμματος, που κράταγαν στα χέρια το 27% και δεν ήξεραν τι να το κάνουν!
Όχι αγαπητοί φίλοι, δεν είναι περίεργο ούτε μεμπτό! Χρειάζεσαι το χρόνο σου για να μεταλλαχτείς από φιλολογικός σύλλογος «Παρνασσός», σε κόμμα εξουσίας!
Χρόνος όμως πολύς, στην πολιτική δεν υπάρχει και ακόμα περισσότερο στις συνθήκες που ζούμε!
Το τελευταίο αποδείχτηκε στις πρόσφατες εκλογές, αν και είχε δείξει τα σημάδια του και νωρίτερα.
Ναι πράγματι, οι Ευρωεκλογές έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, που δεν επιτρέπουν τεράστια ποσοστά.
Ναι πράγματι, οι ψήφοι μοιράζονται σε πολλούς σχηματισμούς, με χαλαρή διάθεση.
Ναι πράγματι, είχαμε μεγάλη αποχή.
Η Χρυσή Αυγή πήρε υπέρογκο ποσοστό και πάνω απ’ όλα ο πόλεμος των τοκογλύφων, των εμπόρων και των φεουδαρχών, ήταν χειρότερος και από το 2012!
Και όμως! Το μόνο που δέχομαι σαν αιτιολογία είναι το τελευταίο κι αυτό όμως πρέπει να το πάρουμε απόφαση, γιατί θα είναι παντοτινό!
Όσο για τα άλλα;
Αν ζεις μέσα στην κοινωνία, ξέρεις πολύ καλά πως η μεγάλη διασπορά των ψήφων, η αποχή και η τρομερή αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, έχουν κοινές αιτίες και κατά πλειοψηφία κοινή δεξαμενή ψήφων!
Ψήφων που προέρχονται από ανθρώπους απελπισμένους ,αγανακτισμένους, θολωμένους, θυμωμένους, που βλέπουν κάποιον[Συριζα] να τους κουνάει το χέρι από μακριά, αλλά δεν τον ένοιωσαν ποτέ δίπλα τους!
Ακούν κάποιον[Συριζα και πάλι] να κάνει αντιπολίτευση σ’ αυτούς που τους κατέστρεψε, με τον ίδιο τρόπο και τους ίδιους κανόνες αστικής ευγένειας, όπως πριν!
Που το δύσκολο λοιπόν να ψηφίσουν ένα μικρό και χωρίς καμιά προοπτική κόμμα, έτσι και μόνο για να αντιδράσουν;
Που το δύσκολο να γοητευτούν από τις «χειροπιαστές» αντιδράσεις, και την «τσαμπουκαλεμένη» γλώσσα της Χρυσής Αυγής;
Γιατί να μην απογοητευτούν από όλα τα κόμματα και να κάτσουν σπίτι ή να πάνε στη θάλασσα;
«Μα τι θες;», θα με ρωτήσει πιθανόν κάποιος… «Να βγούμε και μεις στο δρόμο και να δέρνουμε ανθρώπους ή να βρίζουμε σαν τους Χρυσαυγίτες»;
Όχι δεν θέλω αυτό, το πρόβλημα όμως φίλοι μου, είναι και πάλι η γλώσσα!
Η γλώσσα που δεν γίνεται κατανοητή ή δεν λέει αυτά που πρέπει να πει!
Λίγες μέρες πριν, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης έγραψε στο twitter, απλά και κατανοητά, πως οι καναλάρχες με κυβέρνηση Συριζα, πρέπει να ξεχάσουν αυτά που ξέρουν, να ετοιμαστούν να πληρώσουν τα τεράστια χρέη τους στο κράτος και να ετοιμαστούν για καινούργιες αδειοδοτήσεις από μηδενική βάση!
Αυτή είναι η γλώσσα που καταλαβαίνει ο κόσμος!
Ξεχυθείτε λοιπόν φίλοι Συριζαίοι στις γειτονιές και στους τόπους δουλειάς και βρείτε άνεργους και υπαμειβόμενους, γυναίκες και γέρους, άρρωστους και απελπισμένους, νέους που δεν βλέπουν αύριο και μιλήστε τους συγκεκριμένα!
Θα σας δώσουμε αυτά, που θα πάρουμε από εκείνους.
Με ονόματα και διευθύνσεις! Αν τα πιστεύετε! Αν όχι, καλά κάνετε και δεν τα λέτε!
Αν όμως βασίζεστε στην έλλειψη εναλλακτικής λύσης και στην εξ ανάγκης ψήφιση σας από τον λαό, κάνετε μεγάλο λάθος!
Γιατί κυβέρνηση στη θέση των Σαμαροβενιζέλων μπορεί να γίνετε, χωρίς όμως λαό από πίσω ή γίνεστε σαν τα μούτρα τους ή πέφτετε!
Σχόλιο από Άνεμο Αντίστασης : Απλά και όμορφα ο Χρήστος μας εξήγησε τι έγινε και τι πρέπει να γίνει για να πέσει η κυβέρνηση των διαπλεκόμενων.
Ο Σύριζα πλέον είμαστε εμείς και ακολουθώντας τις οδηγίες που μας δίνει το άρθρο θα έρθουμε στην εξουσία.
Αφήστε τον βολεμένο,δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσει Σύριζα και πλησιάστε τον εξαθλιωμένο απλό πολίτη.Εξηγήστε του με απλά λόγια καθώς τους έχουν περάσει την άποψη του "όλοι ίδιοι είναι","και τι διαφορετικό θα κάνει ο σύριζα","όλο το πασοκ είναι εκεί","είναι ανθέλληνες" κτλ.Δείξτε τους τον εαυτό σας και ρωτήστε τον αν πιστεύει όλα αυτά που του λένε για τον σύριζα και κατ επέκταση για εσάς τον ίδιο.
Πολλά από τα άκυρα,λευκά και μικρών αδιάφορων κομμάτων ψηφοδέλτια είναι αυριανοί ψήφοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί από αυτούς είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές,τώρα έριξαν μια δειλή ματιά έξω από τα μαντριά και στις επόμενες εθνικές εκλογές θα ελευθερωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.