Superleague. Οι καλύτερες/χειρότερες μεταγραφές της φετινής σεζόν.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεχωρίζουμε τις καλύτερες και τις λιγότερο επιτυχημένες μεταγραφές των ομάδων της Superleague.
Mε την οικονομική κρίση να έχει χτυπήσει σχεδόν όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος η υπόθεση μεταγραφές δεν είναι απλή ιστορία, αφού τα λάθη του καλοκαιριού δύσκολα μαζεύονται, ενώ το μπάτζετ για ενίσχυση τον Γενάρη είναι μικρό για τους περισσότερους συλλόγους.
Φτάνοντας λοιπόν στο τέλος της κανονικής περιόδου έχει αξία να δούμε τι έκαναν οι ομάδες μας από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα.
Δηλαδή ποιες μεταγραφές έβγαλαν τα χρήματα τους, ποιοι... κλαίνε τα λεφτά τους (όσοι πληρώνουν
δηλαδή) και φυσικά ποιοι παίκτες βρίσκονται στην κορυφή τόσο των "καλύτερων" όσο και των "χειρότερων".
* Η λίστα αφορά μόνο την κανονική περίοδο και όχι τα πλέι οφ. Όπως υπολογίζεται δηλαδή και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.
Οι καλύτερες μεταγραφές της σεζόν Νο. 16 Τζάνης (Πανθρακικός)
Στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο Κάσες. Ο Ισπανός όμως τραυματίστηκε και τον χάσαμε από τότε. Έτσι όλο το κουπί τράβηξε ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, που πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με 6 γκολ και 6 ασίστ.
Νο. 15 Μπαντιμπανγκά (Εργοτέλης)
Οριακά πήρε την θέση από τον Πελέ. Στον πρώτο γύρο έκανε κάποια σπουδαία παιχνίδια που έδωσαν σημαντικούς βαθμούς στον Εργοτέλη, έτσι ώστε να ξεμπερδέψει από νωρίς με την υπόθεση παραμονή. Τελείωσε τη σεζόν με 6 γκολ και 4 ασίστ.
Νο. 14 Γκάλο (Παναιτωλικός)
Αξιόπιστος, παίζει όλη την πλευρά και συνδυάστηκε ωραία τόσο στα δεξιά όσο και στο κέντρο. Το κακό για τον Παναιτωλικό είναι πως ήρθε ως δανεικός από την Μπράγκα. Έπαιξε σε 33 ματς, έβγαλε 4 ασίστ και πέτυχε 2 γκολ. Και μοιάζει και στον Γαρδέλη.
Νο. 13 Κονέ (Λεβαδειακός)
Εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή, που ίσως φέρει αρκετά χρήματα στα ταμεία του Λεβαδειακού. Σύγχρονος κεντρικός μέσος, που σκοράρει, κόβει, ράβει. Αν δεν έπαιρνε τόσο εύκολα κάρτες θα έπαιζε σε μεγάλο σύλλογο. Επτά γκολ και μία ασίστ σε 29 ματς ο απολογισμός.
Νο. 12 Πετρόπουλος (Απόλλων Σμύρνης)
Η δική του "ανάσταση" δεν συνδυάστηκε με εκείνη του Απόλλωνα. Ο ίδιος προσπάθησε αρκετά όμως πετυχαίνοντας 12 γκολ, βγάζοντας 2 ασίστ σε 27 παιχνίδια. Μένει ελεύθερος και ήδη τον πολιορκούν από Ελλάδα και Ευρώπη.
Νο. 11 Καρέλης (Παναθηναϊκός)
Το 2008 λέγονταν πως τον είχε κλείσει ο Παναθηναϊκός. Πέρασαν πέντε χρόνια για να πάει τελικά στο "τριφύλλι" και η επιλογή ήταν άκρως επιτυχημένη. Σε 27 παιχνίδια πέτυχε 5 γκολ και έβγαλε 7 ασίστ. Το Καμπιονάτο τον παρακολουθεί και δεν αποκλείεται να κουνήσει μαντίλι φέρνοντας καλά χρήματα στους πράσινους.
Νο. 10 Καράσκο (Αστέρας Τρίπολης)
Σπουδαία κίνηση από τους Αρκάδες. Ακριβή όμως... Η ρήτρα του είναι υψηλή (γύρω στις 350.000 ευρώ), οπότε δύσκολα θα παραμείνει. Σε 28 ματς πέτυχε 10 γκολ και έβγαλε 1 ασίστ. Παίζει και σαν φορ και πίσω από τον φορ.
Νο.  9 Ρομπέρτο (Ολυμπιακός)
Μετά τον Αντώνη Νικοπολίδη ο Ολυμπιακός βρήκε έναν σπουδαίο τερματοφύλακα με μεταπωλητική αξία. Τον... χρυσοπλήρωσε μάλιστα. Σπουδαία παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και πανέμορφη σύζυγο (να τα λέμε αυτά).
Νο.  8 Μάντζιος (Λεβαδειακός)
Αυτό το παιδί έχει αδικήσει τον εαυτό του. Τόσο σπουδαίο ταλέντο που δεν δούλεψε και πλέον πλησιάζει προς το τέλος (31 ετών). Φέτος έκανε την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του με 12 γκολ σε 29 αγώνες. Του χρόνου που θα τον δούμε;
Νο.  7 Μιλιάζες (ΟΦΗ)
Σπουδαίο πρωτάθλημα πραγματικά. Ίσως το κορυφαίο αριστερό φουλ-μπακ φέτος. Έπαιξε σε 33 παιχνίδια, έβγαλε 4 ασίστ και πέτυχε 1 γκολ. Αν δεν ήταν 33 ετών θα είχε πάρει ήδη μεταγραφή. Λαχείο από τα λίγα για τον ΟΦΗ.
Νο.  6 Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ)
Καλός ο Νάτχο, έκανε κάποια καλά ματς ο Βίτορ, όμως ο Τζαβέλλας είναι η πιο σταθερή μεταγραφή του ΠΑΟΚ. Τόσο αγωνιστικά, όσο και σαν παρουσία/προσωπικότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Προσέφερε πολλά σαν στόπερ και σαν αριστερό μπακ, ενώ έχει και μεταπωλητική αξία.
Νο.  5 Ουμπίδες (Ατρόμητος)
Θα μπορούσε να βρίσκεται στην κορυφή. Τέτοιοι παίκτες με τόσο σημαντική προσφορά σε όσες ομάδες αγωνίστηκαν (Ολυμπιακός Βόλου, Άρης, Ατρόμητος), σπάνια βρίσκεις. Στα 32 κάνει... πλάκα στην Superleague μετρώντας 33 ματς, 11 ασίστ και 8 γκολ.
Νο.  4 Σολάρι (Ξάνθη)
Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 16 γκολ. Και μάλιστα 16 γκολ με μία ομάδα που παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία (πήγε στο μπαράζ η Ξάνθη). Εκτός από το εκτελεστικό κομμάτι, αξίζει να αναφέρουμε πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που προσέχει πολύ τον εαυτό του και γι αυτό στα 34 κάνει σούπερ πρωτάθλημα.
Νο.  3 Τσόρι (Ολυμπιακός)
Τσόρι ή Κάμπελ; Δύσκολη επιλογή. Εμείς όμως επιλέξαμε τον έμπειρο άσο, γιατί καθάρισε κάποια δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει ακόμα 1-2 χρόνια σε υψηλό επίπεδο (είναι 33 ετών), οπότε ο Ολυμπιακός πρέπει να τον εκμεταλλευτεί στο έπακρο.
Νο.  2 Μπεν (Βέροια)
Αν κάναμε σύγκριση προσφοράς/τιμής θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή. Με 45.000 ευρώ τον χρόνο έναντι 400.000 ευρώ του Μπεργκ, σίγουρα σε βάζει σε δεύτερες σκέψεις. Ο άνθρωπος που τον έφερε, ήταν εκείνος που έφερε και τον Ολαϊτάν. Μέτρησε 15 υπερπολύτιμα γκολ με 2 ασίστ σε 33 παιχνίδια. Το καλοκαίρι θα κουνήσει μαντίλι, για που όμως;
Νο.  1 Μπεργκ (Παναθηναϊκός)
Γιατί αυτός και όχι ο Μπεν θα αναρωτηθεί κανείς; Η απάντηση είναι απλή. Ο Σουηδός εκτός από την ικανότητα του στο σκοράρισμα (15 γκολ), την δημιουργία (7 ασίστ), έπαιξε και τον ρόλο του παιδαγωγού. Ένας από τους λόγους που ο Καρέλης βελτιώθηκε έχει να κάνει με τον τρόπο που τον αντιμετώπισε και τον βοήθησε ο Μπεργκ, όταν ο νεαρός άσος χρειαζόταν το γκολ. Σπουδαία μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τον ίδιο τον παίκτη που βλέπει την καριέρα του να παίρνει ξανά τα πάνω της.

Οι πιο άστοχες μεταγραφές της Superleague

Νο. 16 Πάμπλο Γκαρσία (Ξάνθη)
Ουσιαστικά η Ξάνθη τον πήρε ως αντι-Ντιέ. Τελικά αποδείχθηκε πιο οξύθυμος από τον Αφρικανό, αφού έφυγε δυο φορές κατά τη διάρκεια προπόνησης και αγώνα γιατί δεν υπολογιζόταν για βασικός. Δυστυχώς ο Πάμπλο δεν μπορεί να προσφέρει πλέον.
Νο. 15 Γκαετάν Μπονγκ (Ολυμπιακός)
Αν ο Ολυμπιακός δεν έδινε τον Λυκογιάννη δανεικό, ο Χολέμπας θα είχε φύγει για την Μπεσίκτας και ο Ολυμπιακός θα έμενε με τον Μπονγκ. Ο Γάλλος άσος στοίχισε περίπου 900.000 στους ερυθρόλευκους και σε κανένα σημείο δεν τα δικαιολόγησε. Μάλιστα ο Χολέμπας, που έμεινε τελικά, του έφαγε τη θέση στο αρχικό σχήμα.
Νο. 14 Γκουέλα (Απόλλων Σμύρνης) 
Η αλήθεια είναι πως προσπάθησε αρκετά σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε, όμως δεν διαθέτει την ποιότητα για να βοηθήσει. Το πιο αστείο στην όλη υπόθεση πάντως είναι πως... μπερδεύτηκαν οι ηλικίες όταν ανακοινώθηκε από τον Απόλλωνα! Έξι χρόνια διαφορά.
Νο. 13 Ακόστα (ΠΑΣ Γιάννινα)
Ήρθε ως αντι-Ντε Βινσέντι από την δεύτερη κατηγορία. Δεν έδωσε αυτά που περίμεναν στον ΠΑΣ (15 ματς 1 γκολ, 2 ασίστ), ενώ έβγαλε και κάποιους τραυματισμούς. Βέβαια είναι κρίμα να τον συγκρίνουμε με τον 25χρονο Αργεντινό που ανήκει στον Ολυμπιακό.
Νο. 12 Στιβ Γκοχουρί (Ξάνθη)
Το καλοκαίρι στην Ξάνθη πίστεψαν πως θα γίνει ο ηγέτης της άμυνας. Ποδοσφαιριστής με παραστάσεις από την Γαλλία, την Αγγλία, την Γερμανία και την Ελβετία. Δυστυχώς ο έμπειρος άσος δεν βοήθησε καθόλου. Ήρθε και ένας τραυματισμός για να τον κρατήσει πίσω. Ήταν σωστή σαν σκέψη όμως πρέπει να το τονίσουμε.
Νο. 11 Μιχάλης Σηφάκης (Ατρόμητος)
Τα τελευταία χρόνια η καριέρα του έχει πάρει την κάτω βόλτα. Πήγε στον Ατρόμητο με σκοπό να γίνει ο βασικός τερματοφύλακας (και από τους πιο καλοπληρωμένους της ομάδας), όμως έχασε τη θέση του από τον Τζενάμο εξαιτίας των λαθών που έκανε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Πρέπει να δουλέψει και να βρει μία ομάδα να του ταιριάζει.
Νο. 10 Μλάντεν Πέτριτς (Παναθηναϊκός)
Λίγα πράγματα. Διαθέτει ποιότητα και αυτό φαίνεται σε κάθε του κίνηση. Όμως έχοντας κλείσει τα 33 και οδεύοντας στα 34, βγάζει ήδη πολλούς τραυματισμούς που τον κράτησαν πίσω, κάθε φορά που έδειχνε να ανεβαίνει. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ελπίζουν να δείξει την κλάση του στα πλέι οφ.
Νο.  9 Νίνης (ΠΑΟΚ)
Φέτος είχε μία τεράστια ευκαιρία να γίνει ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ. Σε αντίθεση με τον Τζαβέλλα όμως δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει, ενώ σε πολλά ματς έμεινε εκτός αποστολής. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Νίνης και τι μπορεί να κάνει, αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Πρέπει να βρει μία ομάδα να του ταιριάζει.
Νο.  8 Σιαλμάς (Πλατανιάς)
Ο Νίκος Αναστόπουλος τον ήθελε στον Πλατανιά, καθώς γνωρίζονταν από προηγούμενες ομάδες που είχαν συνεργαστεί. Στην Κρήτη ο Έλληνας άσος δεν έδειξε πολλά πράγματα, αφού αγωνίστηκε σε εννέα παιχνίδια, δίχως γκολ και ασίστ. Τα παραπανίσια κιλά επίσης έπαιξαν έναν ρόλο στην όλη παρουσία του.
Νο.  7 Μακουκούλα (ΟΦΗ)
Ήρθε, έβαλε κάποια γκολ και ξαφνικά... εξαφανίστηκε! Μέσα σε όλα έπαθε και ελονοσία με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αρκετό διάστημα. Στην Κρήτη πάντως έχουν να λένε για τις ηρωικές εξόδους του στα μαγαζιά.
Νο.  6 Ζος Μαξίμ (Καλλονή, Πανθρακικός)
Να μην πιάσεις σε μία ομάδα, ΟΚ, το καταλαβαίνουμε. Να μην πιάσεις όμως καθόλου σε δυο, μέσα στην ίδια σεζόν; Κι όμως αυτό συνέβη με τον Ζος. Πρέπει να έχει καλό μάνατζερ.
Νο.  5 Μοράλ (Πλατανιάς)
Σπουδαία καριέρα στην Ισπανία, αλλά και με πήλινα πόδια. Έπαιξε σε λίγα παιχνίδια, είχε και μία εντυπωσιακή ενέργεια, όμως οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να προσφέρει αυτά που ήθελε και ήθελαν στην ομάδα. Καλή σαν σκέψη η επιλογή του πάντως.
Νο.  4 Γκρατσίνι (Αστέρας Τρίπολης)
Αυτουνού τα πόδια είναι μία χαρά. Το κακό βέβαια είναι πως στην Ελλάδα δεν τα... κούνησε όπως περίμεναν. Λίγα πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι, αργός και με πολλά νεύρα. Στον Αστέρα πίστεψαν πολύ στις ικανότητες του και προσπάθησαν πολύ να τον βοηθήσουν. Λέτε να "αναστηθεί" στα πλέι οφ;
Νο.  3 Μαντούρο (ΠΑΟΚ)
Μία από τις πολλές αποτυχημένες μεταγραφές του Στέφενς. Στη θέση του θα μπορούσαν να βρίσκονται οι Μάρτενς, Χούσεν, Νέτσιντ κτλπ. Βαρύς ποδοσφαιριστής, αργός και χωρίς την ποιότητα που ψάχνει ο ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή (και την αμυντική). Όπως και ο Σιαλμάς έτσι και αυτός τα έχουν τα κιλάκια τους.
Νο.  2 Μπαϊράμι (Παναθηναϊκός)
Τον είδαμε λίγο στο ξεκίνημα της σεζόν και μετά τον χάσαμε. Έκανε μία επέμβαση στην μέση με σκοπό να γυρίσει τον Γενάρη, όμως ακόμα παραμένει εκτός. Για έναν Παναθηναϊκό με περιορισμένα οικονομικά, το συμβόλαιο του θεωρείται αρκετά υψηλό και η προσφορά του μηδενική.
Νο.  1 Γιαταμπαρέ (Ολυμπιακός)
Είναι η πιο ακριβή μεταγραφή της φετινής σεζόν. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε 2.2 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπαστιά και τον έστειλε πίσω δανεικό. Πρόσφατα αντάλλαξε... γαλλικά και μπουνίες με τον Τζιμπρίλ Σισσέ σε μία προπόνηση! Δίκαια λοιπόν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μας.

sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.