Το Stratfor αμφισβητεί την ικανότητα των οικονομικών κυρώσεων από ΗΠΑ!

Η έκθεση της Stratfor , με αρκετά αναλυτικό τρόπο περιγράφει το γιατί οι οικονομικές κυρώσεις δεν μπορούν να είναι σκληρότερες προς την Ρωσία αλλά και γιατί ουσιαστικά δεν μπορούν να δώσουν λύση , απέναντι σε ένα αντίπαλο με τα όπλα ανά χείρας και με τα χρήματα του , σε επενδύσεις εντός της Δύσης αλλά και με αρκετό αποθεματικό εντός τοιχών.
Παραθέτουμε το από κάτω ενδεικτικά.
"The U.S. sanctions strategy is therefore not designed to change Russian policies; it is designed to make it look like the United States is trying to change Russian policy. And it is aimed at those in Congress who have made this a major issue and at those parts of the State Department that want to orient U.S. national security policy around the issue of human rights. Both can be told that something is being done -- and both can pretend that something is being done -- when in fact nothing can be done. In a world clamoring for action, prudent leaders sometimes prefer the appearance of doing something to actually doing something."
Με απλά λόγια είναι ένα τέχνασμα "καπνού και καθρεφτών" για να ικανοποιήσει τις εσωτερικές ανησυχίες των ΗΠΑ και των ΜΜΕ εκεί παρά για να αναλάβει ουσιαστική δράση κατά της Ρωσίας, κάτι που αναφέρουμε εδώ και καιρό από το IISCA & Geopolitics.com.gr. Το γεγονός δηλαδή πως μόνο με οικονομικά μέτρα δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις έναν ένοπλο και αποφασισμένο ηγέτη , που δεν δίνει δεκάρα για λογιστικά κόλπα.
Ακόμα περισσότερο είναι εμφανές και ειδικά μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις πως ο πρόεδρος Obama των ΗΠΑ, πλέον έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη με πολλές και μεγάλες λανθασμένες επιλογές στην εξωτερική πολιτική του, αλλά και στις διαμορφωμένες κόντρες με σχεδόν το σύνολο των tea parties και των μεγάλων trust. Πιθανότατα κατά την άποψη μας, έρχεται σύντομα η σειρά του νεαρότερου Bush (αν αποδεχτεί το χρίσμα που ήδη τον πιέζουν πάρα πολύ για αυτό). Το κόμμα των Δημοκρατικών, οι πράξεις και οι συνέπειες πολιτικής Obama έχει καταστρέψει το προβάδισμα της κάθε επιλογής ακόμα και αυτό της H.Klinton.

Πηγή: The U.S. Opts for Ineffective Sanctions on Russia | Stratfor

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας
IISCA Group

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.