Γιατί κανείς δεν μιλά γι’ αυτά τα νούμερα;

Η ελληνική οικονομία πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα, γύρισε στις αγορές και τώρα ασχολούμαστε με το πώς και το τι θα κάνουν με το χρέος.
Η χώρα όμως έχει σωρρευτική ύφεση 25%, 1,5 εκατομμύρια ανέργους και μια λιτότητα που έχει διαλύσει την πραγματική οικονομία. 
Πολίτες και επιχειρήσεις βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση, ενώ η ανάπτυξη ..περιμένει στη στάση για να μας επισκεφθεί!
Αλήθεια, πόσο θα χρειαστεί για να επιστρέψουν οι θέσεις εργασίας στα προ κρίσης επίπεδα; Η «δυναμική» της αύξησης του ΑΕΠ δεν είναι η ίδια
με αυτή της ύφεσης. Δηλαδή, οι 1 εκατ. θέσεις εργασίας που χάθηκαν με την ύφεση του 25%, δεν θα καλυφθούν με ανάπτυξη 25%. Πόσα χρόνια θα μας πάρει λοιπόν;
Η εσωτερική υποτίμηση αύξησε την ανταγωνιστικότητα όπως την μετράνε οι «διεθνείς» οίκοι και οι τεχνοκράτες των Υπουργείων, αλλά κανείς δεν μιλά για την συνεχιζόμενη πτώση των εξαγωγών. Ένα μεγάλο μέρος της λιτότητας είχε ως στόχο τη μείωση των εισαγωγών και την αύξηση των εξαγωγών. Ισοζύγιο που ούτε κι αυτό λειτουργεί..
Πώς περιμένουμε λοιπόν να ανακάμψουμε; Με την υπερφορολόγηση πολιτών και επιχειρήσεων; Με πρωτογενή πλεονάσματα που στηρίζονται σε λογιστικά τερτίπια και επιστροφές κερδών από τις κεντρικές τράπεζες, όπως το 2013;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.