Ιστορικοί ισχυρίζονται πως βρήκαν το Άγιο Δισκοπότηρο!

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε μια ισπανική εκκλησία, μετά τους ισχυρισμούς ιστορικών πως εκεί βρίσκεται το Άγιο Δισκοπότηρο, με αποτέλεσμα οι επιμελητές να αφαιρέσουν από τη βιτρίνα το πολύτιμο κύπελλο, μέχρις ότου βρεθεί μεγαλύτερος εκθεσιακός χώρος για τη φιλοξενία του.
Οι επισκέπτες συνέρρεαν στο ναό San Isidro στη βορειοδυτική πόλη της Λεόν, μετά τη δημοσίευση του βιβλίου δύο ιστορικών που ισχυρίζονται ότι ο αρχαίος κάλυκας είναι το μυθικό δισκοπότηρο από το οποίο ήπιε ο
Χριστός στο Μυστικό Δείπνο.
Κατασκευασμένο από αχάτη, χρυσό και όνυχα και στολισμένο με πολύτιμους λίθους, το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι κατασκευασμένο από δύο ενωμένα κύπελλα μεταξύ τους, με το ένα να κοιτά προς τα πάνω και το άλλο προς τα κάτω.


Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ως το κύπελλο της Infanta Doña Urraca, κόρης του Φερνάντο Ι, βασιλιά της Λεόν, από το 1037 – 1065.

Οι δύο ιστορικοί, η λέκτορας μεσαιωνικής ιστορίας του Πανεπιστημίου της Λεόν Μαργαρίτα Τόρρες και ο ιστορικός τέχνης Χοσέ Μανουέλ Ορτέγκα ντελ Ρίο – το προσδιόρισαν ως το δισκοπότηρο στο βιβλίο τους, «Kings of the Grail» που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα. Η έρευνά τους που διήρκησε τρία χρόνια, βασίστηκε σε δύο αιγυπτιακές περγαμηνές που βρήκαν το 2011 στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου.

Οι έρευνές τους οδήγησαν στον προσδιορισμό του πάνω μέρους του κύλικα της πριγκίπισσας, φτιαγμένο από αχάτη και από το οποίο μάλιστα λείπει ένα κομμάτι όπως περιγράφεται και στις περγαμηνές, ως το δισκοπότηρο – ένα από τα πιο πολύτιμα κειμήλια του Χριστιανισμού.

Είχε προσφερθεί στον πανίσχυρο χριστιανό βασιλιά Φερνάντο, ως προσφορά ειρήνης από τον εμίρη ενός βασιλείου του μουσουλμανικού τμήματος της Ισπανίας εκείνη την εποχή, δήλωσε η Τόρρες.

Στην Ευρώπη μόνο, υπάρχουν τουλάχιστον 200 υποτιθέμενα ιερά δισκοπότηρα, παραδέχονται οι Ισπανοί ερευνητές. Στο βιβλίο τους μάλιστα προσπαθούν να καταρρίψουν την αυθεντικότητα ορισμένων από τον πιο γνωστών υποψήφιων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.