Λουτράκι. Παραίτηση από το ΔΣ του οργανισμού Προμηθέα με βαριές καταγγελίες.

Κε Πρόεδρε,
Πριν από 16 περίπου μήνες, το Δημοτικό Συμβούλιο μού εμπιστεύθηκε τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού – Περιβάλλοντος του Δήμου μας.
Με την παρούσα επιστολή, σας υποβάλλω την παραίτησή μου, για τους εξής λόγους:
1) Ο «Προμηθέας» αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις
Τα τελευταία δύο έτη (2012 – 2013), ο Δημοτικός Οργανισμός έλαβε λιγότερα χρήματα, από αυτά που είχαν προβλεφθεί για την επιχορήγησή του, από το Δήμο, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν και τα έξοδα των αποκριάτικων
εκδηλώσεων του 2013.
Ως αποτέλεσμα, ασφυκτιά οικονομικά και δεν μπορεί να ανταποκριθεί, στις υποχρεώσεις του.
Είναι προφανές ότι, στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, δεν μπορούν να δαπανώνται τα ποσά που χορηγούνταν, τα προηγούμενα χρόνια, για τις δραστηριότητες του Οργανισμού.
Όμως, δεν είναι δυνατόν ο «Προμηθέας» να λειτουργήσει, με χρήματα, τα οποία μόλις και επαρκούν, για τις ανελαστικές του δαπάνες, όπως η μισθοδοσία.
Πολύ περισσότερο, μάλιστα, την ώρα που, όχι μόνο στο Δήμο μας, αλλά σε όλη τη χώρα, παρατηρείται σημαντική αύξηση ενδιαφέροντος των πολιτών για δραστηριότητες, στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού.

2) Η Μουσική Σχολή και η Φιλαρμονική δεν λειτουργούν σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου
Παρά την ειλημμένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Προμηθέα», για λειτουργία της Μουσικής Σχολής και της Φιλαρμονικής του Οργανισμού, μέσω Κοινωνικής Συνεταιριστικής Εταιρείας - ώστε να επιλυθούν οριστικά οιασδήποτε φύσης ζητήματα, σχετικά με τη λειτουργία του -, η δημιουργία αυτής της εταιρείας δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δημοτικό σας Συμβούλιο, το οποίο, με σχεδόν ομόφωνη απόφαση, μου εμπιστεύθηκε τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του «Προμηθέα». Θεωρώ ότι, πρωτοστατούντος του Προέδρου, και με την αρωγή της πλειοψηφίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στους δεκαπέντε περίπου μήνες της παρουσίας μου, πετύχαμε πολλά, τα οποία θα αναφερθούν, εκτενώς, στον απολογισμό μας.
Όμως, κάτω από αυτές τις συνθήκες, αδυνατώ να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Οργανισμό. Παραμένω, όμως, στη διάθεση του «Προμηθέα», σε οποιοδήποτε θέμα ζητηθεί η βοήθειά μου.

Ευχαριστώ,

Παντελεήμων Μνηματίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.