Έσοδα 14,6 εκ. - Έξοδα 29,4 εκ.: Ποιός δανείζει τελικά την ΝΔ και τον κύριο Σαμαρά;

Δεν είναι ανάγκη να είσαι τραπεζίτης περιωπής για να απαντήσεις στο παρακάτω (απλό) ερώτημα…
Έρχεται στην Τράπεζά σου ένας επιχειρηματίας για να σου ζητήσει δάνειο.
Βλέπεις τον ισολογισμό του και διαπιστώνεις ότι, τα συνολικά ετήσια έσοδα της εταιρίας του φθάνουν στα 14,6 εκατομμύρια. 
Αυτά μάλιστα, δεν είναι εξασφαλισμένα επειδή δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, ενώ και το προϊόν του δεν πουλάει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν πιθανότητες να μειωθεί το μερίδιο της αγοράς που κατέχει. 
Τα συνολικά έξοδα της εταιρίας φθάνουν στα 29,4 εκατομμύρια. Και το κυριότερο, χρωστάει στις τράπεζες 146,3 εκατομμύρια. Θα του δάνειζες ποτέ;

Όχι βέβαια! Η απάντηση είναι εύκολη.
Αλλά είπαμε. Εσύ, δεν είσαι τραπεζίτης περιωπής… Ένας καθώς πρέπει, περιωπής τραπεζίτης, σκέφτεται διαφορετικά. Και θα σκεφτόταν ότι, βεβαίως θα μπορούσε να δανείσει τη συγκεκριμένη εταιρία, εάν:
α) η εταιρία έχει “δόντι” και μπορεί να σου δώσει δουλειές…
β) η εταιρία μπορεί να “κανονίσει” να ψηφιστεί ένας νόμος που θα σε απαλλάσσει από το αδίκημα της απιστίας, όταν φανεί ότι έφαγες φέσι και δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις τα λεφτά σου πίσω.
γ) η εταιρία διοικείται από μαφιόζους που απειλούν την καρέκλα σου ή ακόμη και τη ζωή σου.
Αν συνέτρεχαν οι παραπάνω περιπτώσεις και βέβαια θα δάνειζες την εταιρία. Άλλωστε, σκέφτεσαι ότι τα λεφτά δεν είναι δικά σου. Των μετόχων σου είναι ή (όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα) των φορολουμένων. Ποιός νοιάζεται γι’ αυτούς;
Για μία ακόμη φορά, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, ο ισολογισμός του κυβερνώντος κόμματος (όπως άλλωστε και όλων των κομμάτων) δημοσιεύτηκε σε ένα μικρό κομμάτι χαρτί. Χωρίς πολλές πολλές λεπτομέρειες, χωρίς επεξηγήσεις, χωρίς έλεγχο από κάποιον Ορκωτό Ελεγκτή. Και για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι, το κόμμα που “σώζει” την Ελλάδα, δε μπορεί να σώσει τον εαυτό του. Το έλλειμμα της χρονιάς, καλύφθηκε από νέο δανεισμό, ύψους 14,6 εκατομμυρίων. Και το σπουδαιότερο, τα συσσωρευμένα χρέη, από τα 146,3 εκατομμύρια έφθασαν στα 160,9 εκατομμύρια. Τί τους νοιάζει όμως; Σάμπως θα τα ξεπληρώσουν ποτέ;
Αλήθεια, ποιός “περιωπής” τραπεζίτης δανείζει το κόμμα του κυρίου Σαμαρά;
(Δυστυχώς, μέσα στη διαφάνεια που μας έχει πνίξει, δε μπορέσαμε να βρούμε τον ισολογισμό του κόμματος του κ. Βενιζέλου. Θα τον βρούμε όμως, πού θα πάει. Θα δούμε και τις δικές του κουτσουλιές…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.