EUROBANK: Η δυσωδία του μεγάλου σκανδάλου βγαίνει στο φως. Κύριοι εισαγγελείς, ο Προβόπουλος ούτε αυτό το κατάλαβε;

ΑΧΝΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΟΤΑΪΣΜΕΝΑ ΜΜ”Ε”… ΝΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ, ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ.
Πως είναι δυνατόν μία τράπεζα που έλαβε δισεκατομμύρια ενισχύσεων, που πήρε προίκα τα υγιή κομμάτια δύο τραπεζών επειδή ήταν “ισχυρή”, τώρα να θέλει εως και 5 δις νέα “ενίσχυση”;
Που πήγαν τα λεφτά αυτής της μεγάλης ρεμούλας; 
Γιατί ο κύριος Λάτσης την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και ανέλαβε το δημόσιο να “διασώσει¨την τράπεζα αφού ήταν υγιής; Που πήγε ο κύριος Καραμούζης που οργάνωνε τα “μυστικά δείπνα” με τον Παπανδρέου και τον Ραγκούση πριν γκρεμίσουν τον Καραμανλή;
Εδώ κύριοι και κυρίες της δικαιοσύνης, η πλάκα τελειώνει. Σας έχουμε αποκαλύψει ότι η Eurobank
διατηρούσε θυγατρικές στο εξωτερικό ώστε να μεταβιβάζει και να επαναπατρίζει τα κόκκινα δάνεια, τα οποία βεβαίως μπορούσε να κρύβει από τα stress tests και τις επισφάλειες της κατά την διάρκεια της διαδικασίας.
Ο κύριος Προβόπουλος επέτρεψε στον Λάτση να εγκαταλείψει την τράπεζα, ρίχνοντας την στην στοργική αγκαλια των Ελλήνων φορολογουμένων. Ένας ένας τα στελέχη της Eurobank έφευγαν γνωρίζοντας βεβαίως τι κρυβόταν πίσω από την σκοτεινή αυτή υπόθεση. Και τώρα, βγαίνει η αλήθεια…
Εδώ και αρκετές εβδομάδες υπήρχαν πληροφορίες ότι τα 2 δισ. ευρώ δεν θα ήταν αρκετά και ίσως να χρειάζονταν 2,5 δισ. ευρώ.
Τελικά, από την ΤτΕ ανακοινώθηκε ότι η Eurobank χρειάζεται τουλάχιστον 2,945 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου 50% περισσότερα από τον αρχικό σχεδιασμό!
Σε αυτούς τους υπολογισμούς φαίνεται ότι βάρυναν και μεγάλες ζημιές, ύψους 1,15 δισ. ευρώ, που «έγραψε» η Eurobank στη χρήση του 2013, καθώς μόνο στο δ’ τρίμηνο του έτους σχημάτισε προβλέψεις 660 εκατ. ευρώ για επισφαλείς απαιτήσεις.
Όσοι διάβασαν το πλήρες (αγγλικό) κείμενο της ΤτΕ για τα αποτελέσματα των ελέγχων κεφαλαιακής επάρκειας διαπίστωσαν ότι η Eurobank είναι η πλέον εκτεθειμένη τράπεζα στους… ανέμους του κακού σεναρίου για την κεφαλαιακή επάρκεια.
Σύμφωνα με το κακό σενάριο, η Eurobank έχει μια κεφαλαιακή «τρύπα» της τάξεως των 5 δισ. ευρώ (4,98 για την ακρίβεια), η οποία αντιστοιχεί σε ποσοστό 53% των κεφαλαιακών αναγκών όλων των τραπεζών που εξετάσθηκαν από την ΤτΕ! Προκαλεί εντύπωση δε ότι σε αυτό το σενάριο η ΤτΕ υπολόγισε ότι η Eurobank θα δημιουργεί τα επόμενα χρόνια εσωτερικά κεφάλαιο μόνο 25 εκατ. ευρώ, δηλαδή λιγότερα και από την Τράπεζα Αττικής (77 εκατ. ευρώ). (πληροφορίες από avantipopolo.gr).
Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό και ξεκάθαρο: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Ποιός θα τολμήσει να δώσει έστω και ένα Ευρώ στην μαύρη τρύπα, χωρίς να οδηγηθούν όλοι στην δικαιοσύνη. Πως είναι δυνατόν η Eurobank να απορροφά το ενεργητικό του ΤΤ και της Proton και πάλι να λείπουν δις.
Όπως και να ‘χει, δεν θα κληθούν μόνο αυτοί να λογοδοτήσουν αλλά και οι υπόλοιποι που σήμερα τους καλύπτουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.