Τα γλυπτά του Παρθενώνα επιστρέφουν στην Ελλάδα

Καθοριστικής σημασίας για την τύχη των γλυπτών του Παρθενώνα κρίνεται η δήλωση του διευθυντή της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου Νίκολας Πέινι σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Κυριακή στο περιοδικό Times.
Με αφορμή το βίντεο των Χελλήνς που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα και συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, ο κ. Πέινι πρότεινε να δοθούν ορισμένα από τα ελγίνεια μάρμαρα δανεικά στην Ελλάδα ζητώντας, ωστόσο, ως αντάλλαγμα τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Ο Νίκολας Πέινι εμφανίστηκε φανερά ενθουσιασμένος από τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τις διαπραγματευτικές ικανότητες του κ. Στουρνάρα με την τρόικα εκφράζοντας παράλληλα την
ανυπομονησία του Βρετανικού Μουσείου να εντάξει τον Έλληνα υπουργό στη συλλογή ελληνικών εκθεμάτων που διατηρεί.
Μάλιστα, ο κ. Πέινι ομολόγησε ότι το μουσείο έχει ήδη ξεκινήσει εργασίες για την κατασκευή ειδικά διαμορφωμένου χώρου, στο σημείο όπου σήμερα βρίσκεται η μοναδική Καρυάτιδα που έχει στην κατοχή του, προκειμένου να φιλοξενήσει τον Γιάννη Στουρνάρα με το επιτελείο του, ώστε να τον συμβουλεύονται οι επισκέπτες του μουσείου σε θέματα οικιακής οικονομίας.
Από τη μεριά του, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι ο κ. Στουρνάρας αποτελεί αντικείμενο ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας για τη σύγχρονη Ελλάδα παραλληλίζοντας εύστοχα την ενδεχόμενη απουσία του Γιάννη Στουρνάρα από το ελληνικό success story με την απουσία των γλυπτών από το μνημείο του Παρθενώνα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα να πηγαίνουν τα γλυπτά και ο κ. Στουρνάρας πέρα δώθε υπό τη μορφή δανεισμού, ενώ φαίνεται διατεθειμένος να αγοράσει τα ελγίνεια μάρμαρα από την Αγγλία με λεφτά από το πρωτογενές πλεόνασμα που αυτή τη στιγμή υπολογίζεται γύρω στα 2 δις ευρώ αλλά δεν αποκλείεται μέχρι τι εκλογές να ξεπεράσει τα 3 τρις, οπότε θα πάρουμε πακέτο και το Big Ben.
Τελικά, η λύση βρέθηκε κάπου στη μέση με τον Τζόρτζ Κλούνεϊ να παρεμβαίνει στις διαπραγματεύσεις και να δηλώνει πως το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι να φορτωθούν τα γλυπτά του Παρθενώνα σε μία βάρκα και να θαλασσοπνιχτούν έξω από το Φαρμακονήσι για να γλιτώσουμε μια και καλή από αυτήν την υπόθεση που όποτε τη θυμόμαστε χαιρόμαστε.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Το σίριαλ επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα παίζει από τη μέρα που θυμάμαι τον εαυτό μου και θα παίζει μέχρι να πεθάνω. Από την άλλη, το σίριαλ επιστροφής των δισεκατομμυρίων που έχουν βγάλει από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και των νέων που την εγκαταλείπουν εξαιτίας της κρίσης δε θυμάμαι να παίχτηκε ποτέ. Ούτε πρόκειται.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.