Θα χτυπιώμαστε στα βράχια μέχρι να διαλυθεί το καράβι

Το κυριότερο, το αναπόδραστο μέλημα της παγκόσμιας κοινωνίας, έχει καταστεί η "νομοτέλεια", ανεμπόδιστα οι πάμπλουτοι να πλουτίζουν περισσότερο. 
Κάθε άλλος σχεδιασμός, κάθε άλλη αναγκαιότητα, κάθε άλλη προτεραιότητα, που υπερσκελίζει αυτήν του ανεμπόδιστου πλουτισμού των βαθύπλουτων, άρα και την αδιαμφισβήτητη οικονομική ηγεμονία εκατό οικογενειών αυτού του πλανήτη, εξοβελίζεται στα "αζήτητα" υπόλοιπα του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών κατακτήσεων, που ευθύνονται γιά την χειραγώγηση μιάς οικονομίας που δεν ήταν ελεύθερη, όπως πρόσταζε ο πατερούλης των απανταχού νεοφιλελέ Μίλτον Φρίντμαν. 
Άρα κάθε κοινωνικό έργο, κάθε παροχή υγείας π.χ. που δεν εξαργυρώνονταν με την καταβολή
ζεστού χρήματος προς έναν επιχειρηματία στον τομέα της υγείας, αντιστρατεύεται τον βασικό κανόνα του θατσερομιλτονφριντμανισμού: την πλήρη και απόλυτη ελευθερία της οικονομίας.
Σε αυτήν την διατύπωση της θεωρίας του, περί πλήρους και απόλυτης ελευθερίας της οικονομίας ο Μίλτον Φρίντμαν είχε βάλει έναν αστερίσκο και είχε κάνει μία υποσημείωση (κατά προσφιλή έκφραση των νεοφιλελέ): Η αυτορύθμιση της ελεύθερης οικονομίας, προϋποθέτει την ανεμπόδιστη λειτουργία του πανάρχαιου νόμου της προσφοράς και της ζήτησης.
Ερώτηση κρίσεως: στον πλανήτη Γη, που η παγκοσμιοποίηση της παραγωγής έγινε, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να εξασκούν εναρμονισμένες πρακτικές, άρα να συνθέτουν καρτέλ, είναι δυνατόν να λειτουργήσει η φέρελπις, αυτορυθμιζόμενη οικονομία του Φρίντμαν;
Στον πλανήτη Γη, που η ζήτηση βασικών ειδών διατροφής υποσκελίζεται από την ζήτηση ειδών lifestyle, "κατόρθωμα" της δαιμονιζόμενης διαφημιστικής βιομηχανίας, μέσω μιας δαιμονιζόμενης τηλεόρασης, είναι δυνατόν να μην ευνοήσει την Monsanto, που καραδοκεί να πουλήσει στους πεινασμένους τα "πολύ παραγωγικά" προϊόντα της, που όμως εγκλωβίζουν τους πεινασμένους στην εξάρτησή τους από αυτήν;
Στον πλανήτη Γη, ποια άλλη εταιρεία θα σταθεί ανταγωνιστικά προς την Monsanto, ειδικά αν επιδεικνύει μια πιο ηθική στάση ως προς τα μεταλλαγμένα προϊόντα σποράς, χωρίς η δεύτερη να καταπιεί αμάσητη την πρώτη;
Στον πλανήτη Γη, είναι δυνατόν να λειτουργήσει μια ελεύθερη, πλην όμως χειραγωγούμενη από τους κερδοσκόπους οικονομία, που να δίνει την δυνατότητα στον χρήστη της, να υποκαταστήσει τις παροχές του πάλαι ποτέ κοινωνικού κράτους, είτε μιλάμε για την Σουηδία, είτε μιλάμε για το ΙΚΑ, εξαργυρώνοντας τις πενιχρές αποδοχές τού εργασιακού του βίου, σε διαβίωση, υγεία και συντάξιμες αποδοχές;
Στον πλανήτη Γή, θεωρήθηκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας ήταν η χειραγώγηση της από το κράτος, η οποία και δαιμονοποιήθηκε υπέρ της χειραγώγησης της από τους επιδέξιους σφετεριστές της. 
Στον πλανήτη Γή, η νομή των του οίκου, η οικονομία, ήταν πάντα αποτέλεσμα του ανθρώπινου μόχθου. Αν διαστρεβλωθεί ο αρχέγονος νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, αλλοιώνεται και η αρχέγονη έννοια της ανταμοιβής του μόχθου, δηλαδή της εργασίας. Κατά συνέπεια τι νόημα θα έχει η εργασία που δεν ανταμοίβεται;
Αν ακολουθούσαμε τους φυσικούς κανόνες που ακολουθούν τα υπόλοιπα θηλαστικά, να μην επιδεικνύουν δραστηριότητα αν δεν ανταμοιφθούν, θα είχαμε φθάσει στην λύση του "γόρδιου δεσμού" των λαών με τους σφετεριστές του μόχθου τους.
Προς το παρόν το καράβι, που αυτοί το έριξαν στα βράχια, οι ίδιοι προσπαθούν να το σώσουν, αφήνοντάς το να χτυπιέται μέχρι να διαλυθεί.
Οι εγκληματίες που διαχειρίζονται το πειραματόζωον Ελλάς, στοχεύουν στην σταδιακή άλωση όλων των επίγειων, υπόγειων, θαλάσσιων και υποθαλάσσιων θησαυρών του.
Εκτός των υλικών κερδών που θα αποκομίσουν, στοχεύουν και σε κάτι άλλο, σε έναν άϋλο θησαυρό. Την διαχείρηση των μνημείων του Ελληνικού Πολιτισμού ως πλουτοπαραγωγικής πηγής, υπογράφοντας μνημόνια "πολιτιστικής συνεργασίας" με τους Αμερικανούς, σαν πρώτο βήμα γιά την παράδοση των αρχαιολογικών χώρων, βορά στα αδηφάγα συμφέροντα, που θα αφελληνίσουν τους θησαυρούς και τα μνημεία με τον ίδιο τρόπο που το τουρκικό κράτος πλασσάρει τις ελληνικές αρχαιότητες και τα μνημεία ως "αρχαιότητες της Ανατολίας".
Σε τι άλλο αποσκοπεί η πρεμούρα του Μητσοτάκη γιά μαζικές διαθεσιμότητες-απολύσεις των υπαλλήλων του Υπ. Πολιτισμού και αντικατάστασή τους με άλλους, αμφιλεγόμενων προσόντων, πειθήνιους, απαξιωτικά αμοιβόμενους με μισθούς ΜΚΟ;


Ο Μπαγασάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.