38,5 εκατ. ευρώ σε ΜΚΟ για να βρουν δουλειά σε 1.800 άτομα!

Χείμαρρος ήταν η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ με αφορμή το σκάνδαλο για τις ΜΚΟ, το χορό των εκατομμυρίων που έχουν δαπανηθεί για αυτές, αλλά και τον σκοτεινό τους ρόλο σε πολλές περιπτώσεις.
Η κα Κανέλλη η οποία ως βουλευτής και δημοσιογράφος “κυνηγάει” χρόνια το συγκεκριμένο θέμα, εξήγησε πως το θέμα των ΜΚΟ δεν είναι τόσο η σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ, αλλά έδωσε μία άλλη διάσταση πολύ πιο επικίνδυνη. Συγκεκριμένα, τόνισε πως μέσω των ΜΚΟ υπάρχει σχέδιο προκειμένου να δημιουργούνται ζητήματα σε διάφορες χώρες, να δημιουργούνται κινήματα, αλλά και να ανατρέπονται
κυβερνήσεις.
Για αυτό το λόγο η κα Κανέλλη ισχυρίστηκε πως πίσω από τις περισσότερες ΜΚΟ κρύβονται μυστικές υπηρεσίες και για αυτό τον λόγο χαρακτήρισε τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, δηλαδή τον Άλεξ Ρόντο ως σκοτεινό πρόσωπο.
Όπως σημείωσε λόγω του Άλεξ Ρόντου και των απόψεων της η κα Κανέλλη βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού κα Μαργαρίτα Παπανδρέου.
Με αφορμή όλα τα παραπάνω και τον σκοτεινό ρόλο των ΜΚΟ το ζήτημα που τίθεται δεν είναι μόνο το πόσα λεφτά πήγαν σε τσέπες, αλλά ποιός ενδεχομένως πονηρό σκοπό εξυπηρετούσαν στην Ελλάδα οι συγκεκριμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Φαίνεται από όσα αποκάλυψε η κα Κανέλλη πως μέσω των ΜΚΟ μάζευαν και ψήφους αγοράζοντάς τους με βρώμικο χρήμα. Την ίδια ακριβώς καταγγελία έκανε νωρίτερα στο NewsIt και ο κ. Ρακιντζής ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του και έκανε λόγο για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στις ΜΚΟ.
Οπως χαρακτηριστικά είπε “ξέρω οτι για να πάρεις μια χορηγία υπήρχε παρέμβαση με πολιτικό αντίκτυπο. Επαιρναν για ανταλλαγή κάποιες ψήφους και υπήρχε πολιτκή επιρροή”.
Αναφορικά με την απάτη με την ΜΚΟ για τις νάρκες δήλωσε πως η κομπίνα κόπηκε γύρω στο 2009, αλλά όχι γιατί υπήρξε κάποια έρευνα ή κάποια βούληση για νοικοκύρεμα των οικονομικών, αλλά γιατί απλά τότε είχαν τελειώσει τα χρήματα όχι μόνο για τη ΜΚΟ αλλά και για τη χώρα.
Αυτό όμως που αποκάλυψε στη συνέχεια η Λιάνα Κανέλλη ξεπερνάει κάθε όριο και προκαλεί οργή. Σύμφωνα με όσα είπε δαπανήθηκαν περί τα 38,5 εκατομμύρια σε 707 ΜΚΟ για να κάνουν… τι φαντάζεστε;
38,5 εκατομμύρια ευρώ για να βρουν δουλειά σε 1.800 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι κοστολόγησαν πως για να βρει δουλειά ένας άνθρωπος χρειάζονται περί τις 21.000 ευρώ. Από όλα αυτά τα χρήματα οι ΜΚΟ ενεργούσαν κυριολεκτικά ως ατζέντηδες λαμβάνοντας το 5%. Το φαινόμενο αυτό παρατηρούνταν κυρίως στους δήμους και αυτό δείχνει άλλον έναν τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε κανείς να εξαγοράσει ψήφους.
Τέλος, η Λιάνα Κανέλλη επικαλέστηκε μελέτες ακόμα και του ΟΗΕ σύμφωνα με τις οποίες αποδεικνύονται πως οι ΜΚΟ σε όλο τον κόσμο “τρώνε” το 80% των φιλανθρωπικών δράσεων, κάτι που σημαίνει για παράδειγμα πως εάν ενας άνθρωπος δίνει 100 ευρώ για τα παιδιά της Αφρικής, φτάνουν στα παιδιά αυτά μόνο τα 20 ευρώ και τα υπόλοιπα στις “αμαρτωλές” ΜΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.