Έρχεται και νέο «χαστούκι» από το ΣτΕ στην κυβέρνηση

Νέα «χαστούκια» από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ως προς την άσκηση της δημοσιονομικής της πολιτικής περιμένει, προσεχώς, η κυβέρνηση. 
Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Οικονομικών φτάνουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι μετά την υπόθεση των ένστολων, που είχε τη γνωστή κατάληξη για το Δημόσιο και την ιστορία των πανεπιστημιακών, που έχουν προσφύγει ζητώντας ανάλογη μεταχείριση, η δυσκολότερη υπόθεση για το ...εθνικό θησαυροφυλάκιο θα είναι εκείνη που αφορά στο εφάπαξ των
δημοσίων υπαλλήλων.
Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ ασχολείται και με το συγκεκριμένο ζήτημα, με μάλλον όχι και τόσο θετική νομολογία για τα συμφέροντα του δημοσίου. 
Αυτό, πρακτικά, συνεπάγεται ότι οι πιθανότητες να κηρυχθούν οι περικοπές που έχουν γίνει στα ποσά που προβλέπονταν παράνομες, είναι ιδιαιτέρως αυξημένες. 
Και στο υπουργείο Οικονομικών τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι θα κληθούν να καλύψουν - αναδρομικά - μια τέτοια «διόρθωση».
Οι πληροφορίες μάλιστα επιμένουν ότι το ΣτΕ δεν θα αργήσει να βγάλει απόφαση αναφορικά και με το συγκεκριμένο ζήτημα, καθιστώντας έτσι την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής άλυτο γρίφο. Γιατί αν τα 500 εκατ ευρώ για τους ένστολους είναι δύσκολο να βρεθούν, τα λεφτά που θα απαιτηθούν για τα εφάπαξ θα είναι ...ασύλληπτα.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.