Σήμερα οι Ευχές συνοδεύονται με... «Κάτι»

Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.
Ευχές, που Συμβολίζουν. Η μεν πρώτη, ορίζεται ως η μεγαλύτερη Εορτή της Χριστιανοσύνης. Η μεγαλοπρέπεια Αυτής, βρίσκεται σε κείμενα και Γραφές. Η δε δεύτερη, συνδεδεμένη με την Εορτή του Αγ. Βασιλέιου και τα Έθιμα, ολοκληρώνουν, το Επίσημο Γεγονός αυτής της εποχής.....κάθε χρόνο.
Πέρα από το Θρησκευτικό και όχι μόνο, συμβολισμό, αυτές οι ευχές, συμβολίζουν και την προσπάθεια του ανθρώπου, για Αρχή μιας Νέας Εποχής επίσης....κάθε χρόνο.
Σήμερα, οι Ευχές συνοδεύονται με «κάτι».
Ενδεχομένως, να είναι το «Βλέμμα» του Έλληνα, της Ελληνίδας, της Ελλάδας. Ένα «Βλέμμα», αυτούσιο, αγνό, καθαρό, λαμπερό, δυνατό, ανυποχώρητο...(συμπληρώστε και εσείς). Αυτό, που κυριάρχησε και κυριαρχεί ανά τους Αιώνες των Αιώνων...
Ένα «Βλέμμα», που ίσως προς στιγμή, να διαφοροποιείται από το διαχωρισμό λόγω, λειτουργήματος,
εργασίας, επαγγέλματος, επιχείρησης, που δραστηριοποιούμαστε στη κοινωνία μας, αλλά καταλήγει πάλι, στα προαναφερόμενα, Τρία Κοινά για όλους.
Όπως το «Βλέμμα», που πιθανώς εκπέμπεται, από τους εν ενεργεία των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και των εν αποστρατεία συναδέλφων τους και την Εφεδρεία, που δείχνει ότι τα 50 ή 100 ευρώ, ή αν θέλετε, όλα τα επίγεια πλούτη του κόσμου, δεν ήταν και είναι, ικανά και δυνατά,να αποτελέσουν το λόγο, καταπάτησης του Όρκου για την Πατρίδα, αλλά και απογύμνωσης της Ψυχής.
Ποιό πιθανό, είναι αυτό το «Βλέμμα» να έχει μετατραπεί ή να μετατρέπεται σταδιακά, πριμοδοτούμενο από οργή και θυμό σε «Βλέννα», ερμηνεία της, που είναι γνωστή σε όλους αλλά και πως, ή από που, «εκτοξεύεται».
Ενα «Βλέμμα» ή «Βλέννα», προσωπική επιλογή, που συνθέτει αυτό το «Κάτι» και δεν μπορεί η πολιτικάντικη ζωή του τόπου και οι «κατσαπλιάδες», ούτε με τη πρόσφατη χρήση που επιχειρείται, των «πολιτικών τζακιών», «μπιχλιμπιδιών», που φορέθηκαν στο παρελθόν, είτε στο κεφάλι είτε στο στήθος αλλά και των Αγγλων «Σερίφηδων», να σταματήσει την «εκπομπή» ή «εκτόξευση».
Διότι απλά ...μα πολύ απλά, απογυμνώνονται στα πρωταρχικά ερωτήματα ενός «κοινού νου»:
Που ήσασταν όλοι εσείς, πριν φτάσουμε στο ΣΗΜΕΡΑ και έρχεστε τώρα ή προσπαθείτε, να μας «προσεγγίσετε» ως «Μεσσίες» ;;;;
Ποιοί είστε και Γιατί να σας Εμπιστευτώ ;;;;
Ο Έλληνας και η Ελληνίδα, αυτός/ή που «ξύπνησε» χθες, που «ξυπνάει» σήμερα και πρόκειται να «ξυπνήσει» αύριο και μετά από 40 και πλέον χρόνια, «βιασμού και πολιτικής αποπλάνησης»..... «φυσάει το γιαούρτι για να κρυώσει».
Αν αυτό το «Κάτι», που συνοδεύει τις Ευχές, δεν περιλαμβάνει το «Βλέμμα» ή τη «Βλέννα», είναι πιθανώς «άλλο», (συμπληρώστε εσείς τι είναι...) και δυστυχώς ή ευτυχώς, έχει ως Κοινό Σημείο και ξεκινάει, από τον Έλληνα, την Ελληνίδα, την Ελλάδα και καταλήγει στα δύο απλά ...μα πολύ απλά παραπάνω ερωτήματα.
Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο το Νέο Έτος, συνοδευόμενα με «Κάτι».

Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.
evangath@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.