Ο Καραμανλής ξεμπρόστιασε τον Παπανδρέου!

Ανατινάζει τις αθλιότητες του ΠΑΣΟΚ με τη διόγκωση του ελλείμματος αλλά και την «απάτη» Παπανδρέου που «έφερε» το ΔΝΤ. Στο φώς και οι διαστρεβλώσεις του (Σημιτικού) υπουργού Οικονομικών
Νίκος Ελευθερόγλου
Με ένα επτασέλιδο non paper που διακινούν νυν και πρώην καραμανλικοί βουλευτές, με περιεχόμενο που έχει την έγκριση του πρώην πρωθυπουργού, ο Κώστας Καραμανλής σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή του. Το κείμενο-φωτιά απαντά με συγκεκριμένα στοιχεία και πίνακες για το πώς ο Γιώργος Παπανδρέου «φούσκωσε» το έλλειμμα και «καίει» επί της ουσίας τον Γιάννη Στουρνάρα που -διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα- επιτίθεται ως εκπρόσωπος του σημιτικού μπλοκ στην κυβέρνηση Καραμανλή.
Η έκδοση του non paper κλιμακώνει την αντιπαράθεση καραμανλικών βουλευτών, και όχι μόνο, που έχει ξεκινήσει με τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά αποτελεί και ένα ουσιαστικό κατηγορητήριο για τα έργα και τις ημέρες του Γιώργου Παπανδρέου, με στόχο να οδηγήσει τη χώρα στα χέρια των δανειστών. Η καραμανλική ομάδα, με στοιχεία που περιέχονταν στον «απολογισμό» του π. υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου, μιλά για εσκεμμένη αύξηση του ελλείμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου και ανοίγει και πάλι το θέμα για την Εξεταστική Επιτροπή για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο Μνημόνιο. Μια εξεταστική που, όπως είχε πει ο Αντώνης Σαμαράς στη ΔΕΘ, είναι η μόνη που σκοπεύει να κάνει.
Στο non paper καταγγέλλεται ο υπονομευτικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας ότι τον Μάρτιο του 2009 ο κ. Καραμανλής είχε καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση προτείνοντάς τους «να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο έξι αρχών για να την οικονομική διαχείριση,το οποίο όμως απερρίφθη πρωτοστατούντος του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Παράλληλα, ρίχνουν τις ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου ξόδεψε συνειδητά 10 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2009. Στόχος της ήταν να αυξήσει το έλλειμμα στο 12,7% του ΑΕΠ, να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσής του την επόμενη χρονιά», που κατά τους συντάκτες του non paper αποδεικνύεται «από το γεγονός ότι τον Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε την εκτίμηση για έλλειμμα 12,7% στο τέλος του χρόνου, συμπεριέλαβε δαπάνες τις οποίες τελικά δεν έκανε. Για παράδειγμα, είχε υπολογίσει να πληρώσει 2,2 δισ. ευρώ για εξόφληση χρεών των νοσοκομείων, αλλά πλήρωσε μόνο 1,2 δισ.», ενώ ίδιου τύπου κατηγορίες γίνονται και για τη διαχείριση των αμυντικών δαπανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.