Ο καθ. Λαπαβίτσας στο CNBC: Η Ελλάδα δεν θα είναι στο ευρώ το 2013

Η Ελλάδα πιθανότατα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη το 2013, εκτιμά ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής του Πανεπιστημίου SOAS στο Λονδίνο.
Μιλώντας στο CNBC ο γνωστός καθηγητής δήλωσε ότι θα τον εντυπωσίαζε να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης το 2013 και υπογράμμισε ότι η Ευρώπη έχει δημιουργήσει ένα «τέρας από το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας. 
Η διαγραφή χρέους, που είναι απολύτως απαραίτητη, είναι πλέον πολύ πιο πολύπλοκη» και προέβλεψε ότι τελικώς η χώρα δεν θα διασωθεί, παρά τις προσπάθειες.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί την ευρωπειθαρχία» είπε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να βγει εκτός
ευρωζώνης για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της», ενώ σημείωσε ότι τα νέα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να επαναφέρουν την εγχώρια οικονομία σε τροχιά.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν σε ισχυρή ύφεση και σε πολιτικές και κοινωνικές ταραχές, εκτός εάν βγούμε από το ευρώ.
Ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι το χρέος και όχι το έλλειμμα, σημειώνοντας ότι μετά από 2,5 χρόνια διάσωσης το χρέος έχει αυξηθεί και η σύνθεσή του έχει αλλάξει, ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα.

2 σχόλια:

  1. Μεγάλη πρεμούρα epikairos.

    Ομοβροντία αρνητικών σχολίων για την χώρα μας, από κάθε παπάρα που …στεναχωριέται επειδή βλέπει πως εδώ κάτι αρχίζει να πάει καλά.
    Ανησυχούν όσοι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην …καταστροφή και άτακτη χρεωκοπία της χώρας.
    Αυτούς εκπροσωπείς 'επίκαιρε'.
    Βρήκες το …Λάουκ (η μάνα του τον ξέρει;), επιστράτευσες τον Γαβρά (μεγάλο ενθοπατριώτη), ξέθαψες τον Λαπαβίτσα (Θεός) για να δημιουργήσεις αρνητικό κλίμα.
    ΜΑΧΗ ΟΠΟΣΘΟΦΥΛΑΚΩΝ, μιάς χαμένης, ευτυχώς για την χώρα, μάχης.
    Περαστικά σου, Περαστικά σας!!
    Περσέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα πόνο τον βγάζεις πάντως Περσέα. Μήπως σου κόβεται το ψωμάκι και χαλιέσαι; Όσο για τους Γαβρά κκαι Λαπαβίτσα, δεν τους ξέθαψα, απλά το κράτος που εσυ εκπροσωπείς (ξεκάθαρα με το "περαστικά σας"), τους έχει θάψει και ξεχάσει.
    Απλά ανησυχώ εάν έχεις συνταξιούχους γονείς που θα θέλουν να περάσουν με τη σύνταξη που τους άφησαν ή που θα θέλουν να μείνουν λίγο ακόμα στη ζωή με φάρμακα και περίθαλψη, αλλά θα είναι αδύνατο (εκτός αν είναι στο 3% των Ελλήνων). Απλά ανησυχώ μήπως έχεις παιδιά που θα μάθουν Ελληνικά από τη Ρεπούση και που θα γίνουν νεοάνεργοι πτυχιούχοι. Όπως ανησυχώ και για σένα που θα γίνεις ένοικος του ιδιόκτητου σπιτιού σου.
    Εκτός αν απλά είσαι ένα ακόμα λαμόγιο, οπότε πες μου για να πάψω να ανησυχώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.