Βρήκαν το θησαυρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Χρυσές τιάρες, δαχτυλίδια και καρφίτσες βρέθηκαν σε θρακικό τάφο και οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως συνδέονται με τον βασιλιά Φίλιππο της Μακεδονίας, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως αρχαία χρυσά αντικείμενα, ανάμεσά τους μια τιάρα με μορφές ζώων και ένα κεφάλι αλόγου, ένα χρυσό δαχτυλίδι, 44 γυναικείες μορφές και 100 χρυσά κουμπιά, κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε θρακικό τάφο στη βόρεια Βουλγαρία, στο βουνό Ομουρτάγκ, κοντά
στο χωριό Σβεστάρι. Εκτιμάται πως είναι σχεδόν 2.000 ετών.
Πρόκειται, το πιθανότερο σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, για απομεινάρια από τελετουργικό ταφής. Δεν αποκλείεται να ανακαλυφθεί ένας τεράστιος χώρος ταφής, που πιθανώς να συνδέεται με την κηδεία του Γκαθ, ηγέτη της Κοτέλα και ενός από τους πεθερούς του Φιλίππου της Μακεδονίας, του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.