Το πιστόλι στον κρόταφο βάζει ο Σαμαράς. Ή Μνημόνιο 3 (με συνεχές κ....δάκτυλο) ή θα...πεινάσουμε!!!

Σ.Σ. Νέο δίλημμα από τον συμμαθητή του ΓΑΠ, Αντώνη Σαμαρά: Είτε μνημόνιο 3 (άρα συνεχές κ...δάκτυλο με ακατάσχετη και εντελώς παραβατική συνεχή φορολόγηση επί δικαίων και κυρίως αδίκων), ή θα πεινάσουμε!!! 
Κε Σαμαρά, και σήμερα πεινάμε και όπως το πάτε, και θα πεινάσουμε και θα έχετε ξεπουλήσει τη πατρίδα μου. Αυτοί που δεν θα πεινάσουν, αδιαφορούν παντελώς αν θα είμαστε εντός ή εκτός ευρώ.
Το παιχνίδι των καθυστερήσεων που έπαιξαν από κοινού κόμματα και Τρόικα εξαναγκάζει τώρα τον πρωθυπουργό να επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για να κλείσει όπως-όπως τα κρίσιμα μέτωπα και να ψηφιστεί το Μνημόνιο 3 εντός των επόμενων 20 ημερών.
«Πρέπει να τρέξουμε αν θέλουμε τη δόση», σημείωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και περιγράφοντας το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση έως τις 12η Νοεμβρίου, ημέρα
συνεδρίασης του Eurogroup, που θα έχει ως αντικείμενο την απόφαση για την καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Βιάζεται το Μαξίμου
Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι ο χρόνος εξαντλείται και περιμένουν από τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει στις 3 το απόγευμα στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τα μέτρα. Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να στήσουν ένα αρραγές μέτωπο και να κινηθούν αυστηρά ώστε να αποτρέψουν την χαλαρή ψήφο των βουλευτών και τα «όχι».
Το αυστηρό αυτό μήνυμα φρόντισε εξάλλου να στείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, διαγράφοντας με συνοπτικές διαδικασίες τον βουλευτή Νίκο Σταυρογιάννη που είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα. Στη ΝΔ η κίνηση αυτή αποδείχθηκε αποτελεσματική αφού χθες δεν υπήρξε ούτε ένας «γαλάζιος» βουλευτής που να στήριξε τον διαγραφέντα.
Τις ανησυχίες της κυβέρνησης ότι θα εκδηλωθεί κύμα αμφισβήτησης των μέτρων από τους βουλευτές των τριών κομμάτων επέτεινε χθες και η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ηρακλείου της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Μιχελογιαννάκη και η στάση που θα κρατήσουν οι τρεις αρχηγοί απέναντι στις κοινοβουλευτικές ομάδες τους θα αποτελέσει κεντρικό θέμα συζήτησης στη σημερινή σύσκεψη.
Αγκάθι το «όχι» του Κουβέλη
Το μεγάλο αγκάθι παραμένει πάντως η σκληρή στάση του Φώτη Κουβέλη για τα εργασιακά αφού έχει δηλώσει ρητά ότι δεν θα ψηφίσει καμία αλλαγή στην αγορά εργασίας. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είναι τώρα αναγκασμένος, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία, ή να υπαναχωρήσει από την αρχική του απειλή, τραυματίζοντας την προσωπική του αξιοπιστία ή να ζητήσει από την Τρόικα να πάρει πίσω τις απαιτήσεις της.
Από την Αγίου Κωνσταντίνου όπου βρίσκεται η έδρα της ΔΗΜΑΡ, συνεργάτες του κ. Κουβέλη έλεγαν χθες ότι κακώς ο υπουργός Εργασίας άνοιξε τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών ενώ σε προηγούμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών είχε δεχθεί εντολή από τον Πρωθυπουργό να αποφύγει κάθε συζήτηση για τα εργασιακά.
Στην επιτροπή Οικονομικών όπου μίλησε χθες ο κ. Στουρνάρας στην οποία συζητήθηκε το σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του ελληνικού δημοσίου σε διάφορες ΔΕΚΟ και λιμάνια της χώρας η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε, προκαλώντας ανησυχία για τις προθέσεις της στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αντίστοιχες αντιρρήσεις προβάλει και το ΠΑΣΟΚ το οποίο εσχάτως καθορίζει την πολιτική του ανάλογα με το τι θα πράξει η ΔΗΜΑΡ. Στην Ιπποκράτους εγείρονται κάποιες ενστάσεις για για το φορολογικό (π.χ. την κατάργηση του οικογενειακού αφορολογήτου) αλλά σε γενικές γραμμές ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κινηθεί συναινετικά αφού συμφωνεί ακόμη και με την ψήφιση εξπρές των μέτρων σε ένα άρθρο.
«Η Μνημόνιο ή θα πεινάσουμε», το δραματικό δίλημμα Στουρνάρα
Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή δραματική προειδοποίηση του Γιάννη Στουρνάρα ότι δεν πάρουμε τη δόση «θα πεινάσει ο κόσμος».
«Ο χρόνος τρέχει, πρέπει να κινηθούμε πάρα πολύ γρήγορα» είπε ο κ. Στουρνάρας απαντώντας στις σοβαρές αντιρρήσεις που είχαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.
«Αν δεν παίρναμε τη δόση το κόστος θα ήταν άπειρο! Θα πεινούσε ο κόσμος, θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα. Το μνημόνιο, είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι ένας τρόπος για να επιβιώσουμε. Χωρίς αυτό, επομένως, δεν θα είχαμε δόση. Πιστεύετε ότι μπλοφάρουν οι Ευρωπαίοι όταν μας λένε ότι δεν θα πάρετε τα χρήματα εάν δεν λάβετε μέτρα; Κοινοβούλια είναι κι αυτά που ψηφίζουν για να πάρουμε εμείς τα χρήματα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, θέτοντας έτσι το πολιτικό δίλημμα της προσεχούς ψηφοφορίας, το οποίος αναμένεται να θέσει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Εκκρεμούν τα εργασιακά
Μέσα στην ημέρα αναμένει η κυβέρνηση να κλείσει η συμφωνία για το πακέτο του εργασιακού που θα περιλαμβάνει επώδυνες αλλαγές και μικρές υπαναχωρήσεις από την πλευρά της Τρόικας . Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εκφράζει την αισιοδοξία του μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με εκπροσώπους της τρόικας , παρότι δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη απάντηση στο email με τις αντιπροτάσεις που έχει αποστείλει στις Βρυξέλλες .
Κέρδος από το σκληρό παζάρι θεωρείται η διατήρηση των τριετιών στον πάγο ενώ στο μέτωπο των αποζημιώσεων τα αγκάθια παραμένουν.
Οσον αφορά την ευελιξία στην αγορά εργασίας φαίνεται ότι το Υπουργείο Εργασίας κερδίζει το παιχνίδι αφού παρά την πίεση της τρόικας η διευθέτηση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας (που προβλέπει 6ημερη εργασία σε όλους τους κλάδους ) να εξακολουθήσει να γίνεται μέσω επιχειρησιακής και όχι μέσω ατομικής σύμβασης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.