ΣΟΚ. Κάτω από 20.000 κατοίκους επίσημα ο Δήμος Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων. Τι αλλάζει βάσει Καλλικράτη.

Βόμβα στα θεμέλια της αυτοδιοικητικής πρακτικής βάζει η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με τον απογραφέντα πληθυσμό ανά δημοτικό διαμέρισμα. 
Σύμφωνα με την λίστα (δείτε τη εδώ στην 19η σελίδα), ο επίσημος πληθυσμός για το Δήμο Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων είναι μόλις 18.349 κάτοικοι, εκ των οποίων οι 3.815 στον πρώην δήμο Αγ. Θεοδώρων. Κατά την προηγούμενη απογραφή (προ δεκαετίας) ο πληθυσμός των δυο δημοτικών ενοτήτων ήταν 22.480 κάτοικοι, εκ των οποίων 5.960 στους Αγ. Θεοδώρους (τι έγινε ρε Μίτε, τους έδιωξες τους υπόλοιπους ή απηύδησαν μόνοι τους;).
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι ο Δήμος Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων είναι ο τέταρτος (4) μεγαλύτερος
(πια) στην Κορινθία (μετά από Κορινθίων, Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης) και με μόλις 1.200 περισσότερους κατοίκους από του Βέλου-Βόχας.

Είναι δεδομένο βέβαια ότι ούτε τόσο ήταν το εκλογικό σώμα πριν από 2 έτη, ούτε τόσοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά τόσοι είναι αυτοί που δηλώθηκαν στην απογραφή.
Θα μου πείτε, μικρό το κακό. ΟΧΙ, είναι τεράστιο, αφού σύμφωνα με τον Καλλικράτη τα πάντα ορίζονται σύμφωνα με τον επίσημο πληθυσμό του Δήμου.
Ορισμένα παραδείγματα; Οι μισθοί και ο αριθμός των αιρετών εκπροσώπων είναι απόρροια του πληθυσμού, με τις 20.000 να είναι το διαχωριστικό όριο. Ο επιμερισμός των κονδυλίων που αντιστοιχούν σε έσοδα των δήμων είναι απόρροια του πληθυσμού. Ο επιμερισμός των περιφερειακών και επιχειρησιακών κονδυλίων, είναι απόρροια του πληθυσμού.
Το Loutraki One θα επανέλθει επί του θέματος σύντομα, με περισσότερες λεπτομέρειες για τις πιθανές αλλαγές και επιπτώσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.