Ημερίδα Τουρισμού από τον LTO. Μάντεψε ΤΙ ΕΛΕΙΠΕ!



Με σχετική επιτυχία διεξήχθη η 1η ημερίδα για την ανάπτυξη του τουρισμού που διοργάνωσε ο LTO.
Οι παρουσιάσεις και οι ομιλίες ήταν από αναμενόμενες έως πολύ καλές, με κορύφωση αυτή του καλού φίλου προέδρου του ΠΟΞ και μέλους του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσου.
Έλειψαν όμως πολλά για να γίνει αυτή η ημερίδα συνώνυμο των προσδοκιών όλων μας. 
-- Καταρχήν έλειπε ο Δήμαρχος Κ. Λογοθέτης λόγω ασθένειας. Κατανοητό, πολλές οι ιώσεις. Δήμαρχε μόνο που αυτό με την επιλεκτική απουσία τείνει να γίνει καθεστώς. Μια από την συζήτηση για τη Λουτράκι ΑΕ και το δημοτικό συμβούλιο ευθύς μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Την άλλη από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο με θέμα τα ΚΤΕΛ και το Νερό. Τώρα από την ημερίδα του LTO στον οποίο έχεις εκχωρήσει τα πάντα γύρω από το τουρισμό χωρίς καμμία έγκριση ή έστω συζήτηση σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου. Και έξω από τα θεσμικά όργανα που προβλέπει ο Καλλικράτης, που τόσο εύκολα θυμάται και χρησιμοποιεί σε άλλα θέματα που συμφέρει η δημοτική αρχή.
-- Δεύτερον έλειπε η στρατηγική για το τουρισμό από πλευράς Δήμου και Δημάρχου. Γιατί μπήκε το θέμα στο πρόγραμμα της πρόσκλησης αφού δεν υπήρχε ούτε ομιλία εκ μέρους του Δημάρχου, ούτε
στρατηγική, ούτε κάποιος σχεδιασμός για τον τουρισμό; Βέβαια είναι τσακωμένοι από παλιά με αυτό που μαζί με την κοινωνική συνοχή και με το νερό θα έπρεπε να είναι οι μόνες ουσιώδεις προτεραιότητες και οι βασικοί στόχοι. Για να μην ξεχνάμε και τις αναίτιες υπαναχωρήσεις και την σαφή αθέτηση των δεσμεύσεων και στην δημοτική ομάδα και στους φορείς του τουρισμού για τα σχέδια και τον τρόπο υλοποίησης της τουριστικής ανάπτυξης.
-- Έλειπαν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων. Ήταν μόνο οι δυο αντιδήμαρχοι Γ. Δέδες και Θ. Μουζάκης, οι επικεφαλείς των συνδυασμών (πλην της κας Φόρτη), ο Ν. Λόης και ο γράφων. Κατά τα άλλα όλοι κόπτονται για την ανάπτυξη και τον  τουρισμό. Δεν μπήκαν στο κόπο να έρθουν ούτε καν τα μέλη του ΔΣ της Λουτράκι ΑΕ όπως ο Σ. Νικολάου, ο Κ. Δόσχορης και ο Ι. Κακούρος. Ούτε καν ο Μίτε για να πει την γνώμη του το πως πρέπει να γίνουν τα πάντα. Ενώ αν ήταν για να πάρουμε καμμιά διαχείριση ή αξιώματα....
-- Έλειπαν πολλοί από τους φορείς της πόλης όπως π.χ οι εκπρόσωποι των επισιτιστικών, του εμπορικού συλλόγου, αρκετοί ξενοδόχοι...και πάει λέγοντας.
-- Έλειπαν οι "ναι σε όλα" Βουλευτές της Κορινθίας, ο Περιφερειάρχης, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης και οι αρμόδιοι τουρισμού της περιφέρειας.
-- Έλειπαν μέλη του τουρισμού από την ευρύτερη περιοχή.

Έμειναν μόνο οι ευχές του γράφοντος και των μελών του ΔΣ για να αγκαλιάσουν το εγχείρημα οι φορείς, οι δημότες και κυρίως η δημοτική αρχή. Πάλι μόνοι τους και για λίγους; Πάλι ερήμην; 

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά μου λείπει η πλευρά αυτού που θα έπρεπε να ηγείται του σχεδιασμού της πόλης (άλλο η εκτέλεση και η υλοποίηση, και άλλο η στρατηγική, ο σχεδιασμός και η αξιοποίηση των επενδύσεων). Τι στην ευχή την έχουμε την Λουτράκι ΑΕ με αντιπροέδρους, γενικούς διευθυντές, διευθυντές, προϊσταμένους, σερίφηδες και πάει λέγοντας; (εκτός από την χρήση του για να πάρουμε και άλλη εξουσία διεκδικώντας διαχειρίσεις). 
Εμένα μου κάνει ότι κάποιος βολεύτηκε γιατί αν ο LTO πετύχει, θα το καπελώσει ως δικό του επίτευγμα. Αν όχι...φταίνε οι ιδιώτες!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.