Με το ΛΟΥΤΡΑΚΙ κανείς; Με τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ κανείς; ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ. (ανανεωμένο)

Παρακολουθώ την τελευταία εβδομάδα απίστευτα δρώμενα στο τόπο μας. Στο Λουτράκι μας.
Είναι εντελώς παράλογο να βγαίνει ο εκπρόσωπος ενός μετόχου, δηλαδή ο άνθρωπος που ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ αφού εκπροσωπεί έναν εκ των μετόχων, και εμείς τον κάνουμε διάσημο, και αυτόν και -κυρίως- τις θέσεις του. Και κατά τα άλλα να ευαγγελίζονται κάποιοι την διαφάνεια!! Αιδώς Αργείοι.

Πριν δούμε τι έχει διαδραματιστεί τις τελευταίες ημέρες, ας αναλογιστούμε 3 μεγάλα ερωτήματα: 
-- Από πότε ξεκίνησε να βγαίνει στην επιφάνεια η κόντρα μεταξύ μετόχων και από πότε υπάρχει;
-- Από πότε ξεκίνησε ο Δήμος, ο Δήμαρχος και οι λοιποί (συν του πλαστογράφου και διεκδικώντα μέσω αγωγής αποζημίωση μυστικοσυμβούλου) να συμμετέχει στις διεκδικήσεις;
-- Τι ήταν αυτό που άλλαξε τις "ισορροπίες"  και άλλαξε τα νομίμως λειτουργούντα; 
  1. Η κόντρα των μετόχων υπάρχει επί 2.5 έτη. Δεν απασχόλησε την τοπική κοινωνία ποτέ. Πότε την απασχόλησε; Όταν ο εκπρόσωπος του ενός εκ των 2 μετόχων άρχισε τις δημόσιες εμφανίσεις σε δικαστήρια και τις συνεντεύξεις στα μέσα της περιοχής. Τόσα χρόνια εκπρόσωπος μεγάλων και πολυεθνικών επιχειρήσεων, γνωρίζω ένα πράγμα..."Τα έν οίκω μη εν δήμω". 
  2. Είναι εντελώς τυχαίο το γεγονός της πρόσληψης του μυστικοσύμβουλου και των διεκδικήσεων του δημάρχου για την απομάκρυνση του Στεργιώτη (που το ξέραμε από πέρυσι) και της διαχείρισης του μαγαζιού, όταν αυτό συμπίπτει με την φημολογούμενη ΈΓΓΡΑΦΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ του Δημάρχου από την Κοινοπραξία για 500.000 καθαρά; Εάν δεν είναι έτσι, να μου το δηλώσετε για να το διαψεύσω ή για να δημοσιεύσω....Ας πέσουν οι μάσκες γιατί και οι απόκριες πέρασαν.
  3.  Τι άλλαξε τις ισορροπίες και τα νομίμως λειτουργούντα, καθώς και την εξασφάλιση των εργαζόμενων; Τίποτα άλλο από αυτόν που παραβίασε και αμφισβήτησε τους όρους της Κοινοπραξίας. Ναι της Λουτράκι ΑΕ και των παραιτηθέντων - φυγόπονων μελών του Διαχειριστικού Συμβουλίου. Αυτών που η δικαστής αποκάλεσε "ηττηθέντες". Ντροπή.
Τι είδαμε τις τελευταίες ημέρες;
Α. Ένα δικηγόρο, εκπρόσωπο ενός μετόχου να εμφανίζεται ως άτομο που θέλει το καλό του τόπου και του δημάρχου. Yoohoo. "Εκπρόσωπος του κου Ζίλκα" δηλώνει!!  
  • Άρα το μέλημα του είναι το συμφέρον αυτού που εκπροσωπεί και όχι το ΔΙΚΟ ΣΟΥ Λουτρακιώτη.
Β. Θα έπρεπε να μας αφορά και να γίνεται θέμα προς συζήτηση τα συμφέροντα ιδιωτών; Θα έπρεπε να παίρνουμε θέση ως δήμαρχος (έστω και έμμεσα), ως δωτοί στη Λουτράκι ΑΕ, ως εκπρόσωποι του δήμου και ως εργαζόμενοι και δημότες;  
  • Είναι δυνατόν οι αιρετοί εκπρόσωποι και τα μέσα να παίρνουν ξεκάθαρη θέση υπέρ ή κατά ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ επιχείρησης της περιοχής και αυτό ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ;    
  • Είναι δυνατόν η δημοτική επιχείρηση να συνεργάζεται με πρώην στελέχη που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου KAI AYTO NA EINAI ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ;  
  • Είναι δυνατόν οι νομικοί εκπρόσωποι της δημοτικής επιχείρησης να κάνουν παρέμβαση στο δικαστήριο για να μιλήσει ο νομικός εκπρόσωπος ενός εκ των μετόχων, και ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ -έστω- ΜΕΜΠΤΟ;

Γ. Όλους να βγαίνουν και να ασχολούνται με τον κο εκπρόσωπο του κου Ζίλκα κάνοντας τον πρώτο θέμα, και ουσιαστικά παίζοντας το παιχνίδι του έστω και άθελα τους και χωρίς πρόθεση.
  • Θα βγούν και εκπρόσωποι άλλων πλευρών; Άλλων μετόχων; 
  • Θα υπάρχει τόση ζέση για να μάθουμε επαγωγικά τις θέσεις όλων των εμπλεκομένων ή τυχαία μόνο της πλευράς που έχει συστρατευτεί με την δημοτική αρχή σε μια προσπάθεια να αναλάβει από τη μια την διαχείριση ο δήμος και από την άλλη τη διοίκηση ο μέτοχος;
Δ. Να μην ρωτάει κανείς τον "εν είδη σωτήρα, σαν καλή ώρα τους σωτήρες τύπου ΓΑΠ που ξεπούλησαν το τόπο, ή σαν τον δωτό εκπρόσωπο των τραπεζών" νομικό εκπρόσωπο του μετόχου:
  • γιατί τα 2 τελευταία χρόνια δεν βοηθάτε ουσιαστικά την επιχείρηση, είτε με ενέσεις ρευστού ή με εγγυήσεις για δανεισμό ούτως ώστε να μην έχει φτάσει εκεί που έφτασε (όπως τουλάχιστον λέγεται από τα στελέχη); 
  • Αληθεύει ότι υφίσταται ο εκβιασμός του "δώσε μου τη διαχείριση για να βάλω λεφτά"
  • Αν παρ'ελπίδα αληθεύει, αυτή είναι η αγάπη σας και το κόψιμο του εκπροσώπου σας για το τόπο και για την επιχείρηση; Να το κάνω μεν, αλλά μόνο όπως θέλω εγώ, ειδάλως ας πάει κατά δι@όλου η εταιρεία; 
Σεβαστή η επιθυμία για κέρδος, αλλά μην το παίζετε και άγιος κύριε μου. Ούτε αυτοί που σας ακολουθούν. Υπάρχει και η κοινή νοημοσύνη. Και υπάρχει και το συμφέρον του τόπου και των εργαζόμενων.
Ε. Ένα δήμαρχο, ένα αντιπρόεδρο της Λουτράκι ΑΕ και άλλους συν σκοπώ, ένω έως πρότινος ήταν λαλίστατοι και με ξεκάθαρη θέση, να έχουν εξαφανιστεί και να φυγοπονούν από οποιαδήποτε τελευταία θέση και εκδήλωση.
  •  Τώρα που οι εργαζόμενοι μας έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ, τους έχουμε αφήσει να το παλεύουν μόνοι τους, αφού κάναμε ωμή επέμβαση πρώτα. 
  • Εδώ και 15 μήνες που θα έπρεπε να μπει μπροστάρης ο Δήμος και ο Δήμαρχος για να εξασφαλιστεί η ομαλή πορεία της εταιρείας και να μπει ζεστό χρήμα στο μαγαζί από τους μετόχους, παίζουμε τις κουμπάρες. 
  • Εδώ και 15 μήνες που θα έπρεπε να καθίσουν στο τραπέζι με τους διοικούντες για να συζητήσουν μαζί τους, τους μέμφονται και (συμπτωματικά;) παίζουν το παιχνίδι ενός εκ των μετόχων.
ΣΤ. Οι εκπρόσωποι του δήμου, των ΜΜΕ, των εργαζομένων έχουν υπόψη τους τι συνέβη σε ακριβώς αντίστοιχη διένεξη σε άλλο καζίνο συμφερόντων του "εκπροσώπου"; 
  • Αφού ανέλαβαν μετά από ίδιες "μεσσοποτάμιες" τακτικές, διατηρήθηκαν οι θέσεις των εργαζομένων όπως είχε υποσχεθεί; 
  • Εξασφαλίστηκαν οι αποδοχές; 
  • Πήγε καλύτερα σε αποτελέσματα; 
 Μπορούμε να μάθουμε αφού ο εν λόγω κύριος είναι τόσο καλός και θέλει το καλό μας και να μας ενημερώνει για τα πάντα;



Και από την άλλη να βγαίνουν και "οι απέναντι" και να αντικρούουν αποκλειστικά τα λεγόμενα του εκπροσώπου του μετόχου. Δηλαδή ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΝΟΣ ΜΕΤΟΧΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ και εμείς παίζουμε το παιχνίδι τους. 


Αντί ως σωστοί εκπρόσωποι του Δήμου, των συμφερόντων του τόπου, των συμφερόντων των εργαζομένων και του γενικού καλού, να βγούμε και να απαιτήσουμε και από τον Καμαρινό και από τον Ζίλκα, και από το Μπούμπλι ή πως τον λένε, και από τον παραιτηθέντα Στεργιώτη και από την σημερινή διοίκηση, να πάρουν θέση και να δεσμευτούν για την πρόοδο της επιχείρησης, συμμετέχουμε έστω και άθελα μας στα ξεκαθαρίσματα των προσωπικών διενέξεων μεταξύ τους.  

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ. Ντροπή. 
  • Και Ντροπή σε αυτούς που έχουν το ρόλο να λειτουργούν για λογαριασμό των Δημοτών ή οι σύμβουλοι και οι δωτοί, και δεν το κάνουν (εύχομαι επειδή είναι άσχετοι; ... ανίκανοι; ...αδαείς;) 
  • Ντροπή να παίζουν το παιχνίδι του ενός ή του άλλου, εις βάρος της τσέπης του ενός και υπέρ της τσέπης και των συμφερόντων του άλλου. 
ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΟΙ. 

Και εσείς επιτέλους....ΞΥΠΝΗΣΤΕ. Μην αφήνετε το παιχνίδι να σας συνεπάρει και να σας κοιμίζουν. Αυτό επιθυμούν. Δείτε. Ρωτήστε. Δείτε την Δευτέρα ποιόν θα προτείνει η κάθε πλευρά και θα καταλάβετε.
Και εάν δείτε κανά "ξενόφερτο" όνομα, ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ή ΑΛΛΟΥ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.