Αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. ΓΑΠ και Μπένι αυτό είναι το επίτευγμα σας και θα έπρεπε να ντρέπεστε.

- Δήλωση βόμβα των δύο ηγετών για τροποποιήσεις στα Ευρωπαικά κείμενα

- Σχεδιάζουν αποβολή χώρας από την Ευρωζώνη; Είμαστε οι πρώτοι υποψήφιοι
- Δεν ανακοίνωσαν λεπτομέρειες - Οριστική λύση εως το τέλος Οκτωβρίου- Αποφάσισαν ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
- Σαρκοζί :''Η Ελλάδα αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωζώνης - Θα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας''
- Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις ως φτωχός συγγενής

Χρειάστηκε να αγωνιούμε επί 2 ολόκληρες ώρες μέχρι να δούμε στις 19.00 ώρα Ελλάδας τον Γάλλο Πρόεδρο και τη Γερμανίδα Καγκελάριο να κάνουν δηλώσεις.

Η αγωνία μας όμως δεν τελείωσε αφού Μέρκελ και Σαρκοζί τόνισαν πως η συνολική λύση που θα δοθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη θα ανακοινωθεί εως το τέλος Οκτωβρίου.

Ούτε μετά τις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων δεν άνοιξαν το στόμα τους οι δύο ηγέτες για να γίνουν πιο συγκεκριμένοι.Κυρίως κρατάμε τη γλώσσα του σώματος τους αλλά και τον τόνο της φωνής τους όταν έλεγαν πως η λύση θα είναι συνολική.Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος μίλησαν με μία φωνή πάνω στο θέμα που ανησυχεί έως και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα: Την ανάγκη "ανακεφαλαιοποίησης" των τραπεζών προτού τις αναγκάσουν να απαρνηθούν ένα μεγάλο μέρος των πιστώσεών τους προς την Ελλάδα.

Τι αποφάσισαν ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ




Από όσα είπαν την χώρα μας αφορούσε η ατάκα Σαρκοζί πως ''η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωζώνης'' και πως δεν πρόκειται να ανακοινώσουν τίποτε εαν δεν πάρουν στα χέρια τους να μελετήσουν την έκθεση της τρόικας.

Μάλιστα τη δημοσιογραφική ερώτηση για πτώχευση της Ελλάδας ο Σαρκοζί την απέφυγε με ντρίμπλα που θα ζήλευε και ο Ζιντάν.

Η ''βόμβα'' για αλλάγή ευρωπαικών κειμένων οδηγεί σε αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη;

Όμως ξαφνικά ακούσαμε από το στόμα τους μία δήλωση που ανάβει φωτιές.Όπως είπαν στη συνέντευξη τύπου ''μεταξύ άλλων συζητάνε τις τροποποιήσεις που θα χρειαστούν τα ευρωπαικά κείμενα για να είναι βιώσιμη η ευρωζώνη''.
Μία πρώτη μετάφραση σημαίνει πως πηγαίνουμε ολοταχώς σε αναθεώρηση των Ευρωπαικών Συνθηκών και πιθανότατα θα υπάρξει πρόβλεψη για μελλοντική αποβολή από την ευρωζώνη χωρών που δεν έχουν την ευρωπαική περπατησιά, δηλαδή έχουν δημοσιονομικά προβλήματα.
Εαν ευσταθεί αυτή η ερμηνεία τότε μην ψάχνετε ποιά χώρα εννοούν, το κλίμα έχει καλλιεργηθεί και εαν δεν αλλάξουμε θα είμαστε οι πρώτοι προτεινόμενοι, για να μιλήσουμε με όρους reality.
Άλλωστε πρόσφατα η γερμανίδα καγκελάριος μίλησε για πρώτη φορά περί αναθεώρησης των ιδρυτικών συνθηκών της ΕΕ, που θα επιτρέψει ακόμη και έξοδο χωρών από την Ευρωζώνη.

Το σενάριο για ''κούρεμα'' εως και 60% του Ελληνικού χρέους

Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξετάζουν μια πιθανή μείωση-κούρεμα του ελληνικού χρέους έως και 60%, δήλωσαν Γερμανοί διαπραγματευτές, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μερικές ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο.




Πηγές προσκείμενες στη γερμανική κυβέρνηση δήλωσαν ωστόσο ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ληφθεί μια τελική απόφαση όσον αφορά την έκταση του "κουρέματος" του ελληνικού χρέους.

Δικαιώθηκαν όμως τελικά όσοι ανέφεραν ότι δεν θα ανακοινωθεί σήμερα καμία απόφαση έως ότου ολοκληρωθεί η έκθεση για την κατάσταση των δημοσιονομικών της Ελλάδας από το κλιμάκιο της τρόικας.

Κορυφαίος τραπεζίτης που μιλά στο Βήμα, αναφέρει ότι: “Τις επόμενες εβδομάδες θα διαμορφωθεί το πλαίσιο της τελικής λύσης” με αυτό να στηρίζεται σε τρεις άξονες, όπως υποστηρίζει. “Πρώτον στην θωράκιση της Ιταλίας και της Ισπανίας, δεύτερον στην ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών και τρίτον στο 'κούρεμα' του ελληνικού χρέους”.
Για πολλούς αναλυτές, το κούρεμα του 50% θα ανοίξει τον ασκό του του Αιόλου γιατί πια προχωράμε σε νερά αχαρτογράφητα με συνέπειες που μπορεί να είναι πολύ σοβαρές, με αλυσιδωτές αντιδράσεις που δεν έχουν ακόμη – και δεν μπορούν άλλωστε πλήρως – να προβλεφθούν.

Σύμφωνα με το Βήμα, το μεγαλο αυτό "κούρεμα" θα προκαλέσει πιστωτικό γεγονός και θα ανεβάσει τα ασφάλιστρα κινδύνου για τη χώρα μας. Στο σχέδιο έχει αντιτεθεί ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος, ενώ και ο απερχόμενος πρόεδρος Τρισέ έχει προειδοποιήσει ότι οι ζημιές μπορεί να είναι σημαντικες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, με ανοιχτό το ενδεχόμενο του ντόμινο, καθώς η μία χώρα εμφανίζεται εξαρτημένη από την άλλη, διακρατώντας χρέος.

Πως σχολιάζει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του έλληνα πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο πριν απο τη συνάντησή της με το Ν. Σαρκοζί. Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μέρκελ- Σαρκοζί ελεγαν οτι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και οτι ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη. Επίσης σημείωναν οτι στη Σύνοδο Κορυφής φαίνεται οτι δεν θα έχουμε τελικές αποφάσεις καθώς αυτές μέσα απο τις δηλώσεις των δύο ηγετών,  μετατίθενται προς τα τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου.

Πάντως, η κυβέρνηση φαίνεται πως παρακολουθεί τις εξελίξεις ως φτωχός συγγενής ενώ όπως ξανα-διαρρέουν, ο Γ. Παπανδρέου, ανάλογα με τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων για την ελληνική κρίση χρέους πρίν ή μετά τη σύνοδο κορυφής, αναμένεται να έχει επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς ή ακόμα να αναλάβει πρωτοβουλία για συμβούλιο αρχηγών, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα εθνικό μέτωπο σε σχέση με τις αποφάσεις των ευρωπαίων εταίρων για την τελική λύση που θα αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.