Με το φτωχό μου το μυαλό...Του Αντώνη Πανούτσου

«Η δύναμη στον άνθρωπο είναι το πορτοφόλι, στον κόσμο τον σημερινό αυτό το ξέρουν όλοι», που τραγούδαγε ο Μπαγιαντέρας και μουρμούριζε ο Αδαμάντιος Πολέμης στο ματς του ΟΑΚΑ. Μόστρα πρώτη σειρά και κάλτσα, δίπλα στον Γόντικα καθόταν ο Ντάιμοντ μετά τα 260 χιλιάρικα που δεσμεύτηκε ότι θα βάλει για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. 
Οι άλλοι εξαφανιζόλ, αφού το ΟΑΚΑ είναι επικίνδυνο μέρος για τα πορτοφόλια αλλά και για τη διάθεση. Με κέφι να είχε πάει κάποιος στο γήπεδο, ράκος θα
έφευγε αν άκουγε τη δήλωση του Θανάση Γιαννακόπουλου σε ρόλο Κασσάνδρας. «Τα χειρότερα στον Παναθηναϊκό είναι να έρχονται. Σε δύο χρόνια η ΠΑΕ θα χρωστάει 180 εκατομμύρια», είπε στο περίπου ο Θανάσης, που έχει φάει κόλλημα με το πόρισμα της Deloitte & Touche, που πράγματι εκτιμούσε ότι τόσο θα έμπαινε μέσα ο Παναθηναϊκός. Με μία, όμως, σημαντική λεπτομέρεια. Αν συνέχιζε να ξεφτιλίζει το χρήμα, όπως την πρώτη εποχή της πολυμετοχικότητας. Την εποχή, όμως, που ο Παναθηναϊκός σκόπευε να αγοράσει δύο Πιζάρο και τρεις Σισέ με την εποχή που ψάχνει για αγοραστή του Τζόρβα και δεν βρίσκει χωρίζουν τέσσερις χαμένοι πολυμετοχικοί και μια χώρα στην οποία εν τω μεταξύ έχει αυξηθεί 10% η ανεργία.
Η ανέχεια είναι και το πρόβλημα για την ΑΕΚ και την προσπάθεια να βρεθούν τα έξι εκατομμύρια ώστε να μπορέσει να παίξει στην Ευρώπη. Το 2004, όταν ο Ντέμης μάζευε την ομάδα του 44, μπορούσαν να βρεθούν και 10 και 15 άνθρωποι που να μπορούν να πετάξουν 300 χιλιάρικα για να κάνουν την πλάκα τους. Σήμερα δεν υπάρχει σάλιο. Επίσης, την εποχή του Ντέμη υπήρχαν ονόματα που γούσταραν να φτιάξουν ένα exclusive private club για να μπορούν να βρίσκονται και να διασκεδάζουν βλέποντας την ομάδα. Γιατί ο Πόλυς Χατζηιωάννου ήταν όνομα, ο Γκίκας Γκούμας ερχόταν από οικογένεια με όνομα στο ποδόσφαιρο, αφού είχε δώσει παράγοντες στην ΑΕΚ αλλά και στον Ολυμπιακό, ο Τάκης Κανελλόπουλος ήταν γνωστός ΑΕΚτσής και από οικογένεια που ασχολείται με τη βιομηχανία από την εποχή που οι Ελληνες φοράγανε φουστανέλες και ο Πέτρος Παππάς είναι γιος του Αλέκου Παππά, γνωστού στον χώρο της ναυτιλίας. Με τους Supporters ανάθεμα κι αν κάποιος μετά το όνομα του Μάκη Κασνακίδη ξέρει δεύτερο όνομα. Οχι, δηλαδή, ότι και με τον Μάκη Κασνακίδη μάθαμε πολλά. Για την ώρα το μόνο που είναι γνωστό από τον Μάκη Κασνακίδη είναι ότι λέγεται Μάκης Κασνακίδης και είναι Supporter. Οχι, βέβαια, ότι στη σημερινή Ελλάδα είναι και λίγο να ξέρεις το όνομα κάποιου. Στο ποδόσφαιρο ειδικά οι μισοί σού συστήνονται και σκέφτεσαι: «Τον λένε έτσι ή έριξε κάνα κανόνι και άλλαξε όνομα;».
Και φυσικά δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να ασχολείται κάποιος με το τι κάνει ο Κασνακίδης και ποιοι είναι οι Supporters αν οι ίδιοι δεν θέλανε να έρθουν στο προσκήνιο. Και την εποχή του Ντέμη υπήρχαν, αλλά τότε ο ρόλος τους ήταν σαφής. Να ακουμπάνε το οχταράκι τον χρόνο για θέσεις και το προνόμιο να ταξιδεύουν στο ίδιο αεροπλάνο με τον Γεωργέα και να μπορούν να λένε όταν συστήνονται: «Ευθύμιος Πατζούρογλου. Supporter». Οπου το Supporter στα ελληνικά μια χαρά ακούγεται, αλλά στα αγγλικά αν το πεις έτσι ξεκάρφωτα, χωρίς το όνομα ομάδας, προβληματίζει αν είσαι οπαδός μιας ομάδας ή αποτυχημένο γενετικό πείραμα, που κάποιος τρελός επιστήμονας ήθελε να βγάλει βελτιωμένα σπασουάρ και κατά λάθος δημιούργησε εσένα.
Με τους Supporters, λοιπόν, να ξεκινάνε σαν μια ομάδα φραγκάτων ΑΕΚτσήδων που θα ακολουθούσε παντού την ΑΕΚ και να καταλήγουν σαν τελευταία ελπίδα για την επιβίωση της ΠΑΕ. Ο Σταυρίτο, που τον φωνάζει και ο Χιμένεθ, το είπε καθαρά: «Η διοίκηση της ΑΕΚ έχει εκπονήσει ένα σχέδιο επιβίωσης. Να πουν ένα σχέδιο οι Supporters». Με τους Supporters με τη σειρά τους να έχουν προετοιμάσει τόσο προσεκτικά το σχέδιο για να μαζέψουν τα έξι εκατομμύρια, που ενάμιση μήνα πριν η ΑΕΚ περάσει το τεστ για να παίξει στην Ευρώπη όχι δεν το ανακοίνωσαν, αλλά ούτε την ημέρα που θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για να το ανακοινώσουν δεν είπαν.
Οπότε το γλυκό σαπορτικό μυστήριο θα παραμείνει μυστικό και αυτό το Σαββατοκύριακο. Για να κάνει παρέα με ένα άλλο μυστήριο που προέκυψε από το ματς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Κάποιος παρατήρησε ότι ο Κώστας Κατσουράνης έπαιζε με το παπούτσι να γράφει Tsilias 21. Το πρώτο μέρος του μυστηρίου είναι elementary, dear Watson. Tsilias είναι το παρατσούκλι του γιου του Κατσουράνη. Το δεύτερο, όμως, μέρος σηκώνει συζήτηση. Το 21 είναι το νούμερο παπούτσι που φοράει ο Young Tsilias; Είναι το νούμερο παπούτσι που φοράει ο Κατσουράνης; Μήπως το παιδί παίζει blackjack; Εκτός αν είναι αυτό που σκέφτηκαν πολλοί. Γκότζο, φυλακήν τω στόματί του…
Για τον Ηρακλή να πω ότι η συζήτηση πάει να γίνει σουρεαλιστική. Πάει ο Σοφοκλής Πιλάβιος στη Βουλή και λέει ότι έχει μια ασφαλιστική ενημερότητα της ΠΑΕ που είναι πλαστή και δεν την αναγνωρίζει το ΙΚΑ της Καλαμαριάς, που υποτίθεται ότι την εξέδωσε. Εδώ οι απαντήσεις μπορεί να είναι τρεις. «Οχι, είναι γνήσια». «Συγγνώμη, είχαμε βρεθεί στην ανάγκη». «Ο Πιλάβιος είναι τρελός και του αρέσει να φτιάχνει ψεύτικες ασφαλιστικές βεβαιώσεις ομάδων και να τις βάζει στους φακέλους τους». Επειδή, όμως, εδώ είναι Ελλάδα, η απάντηση ήταν «έχουμε ρυθμίσει τα χρέη μας στο ΙΚΑ και να και η βεβαίωση». Μόνο που η βεβαίωση που λέει ο Ηρακλής έχει βγει στις 18/10/2010 και αυτή που κατέθεσε ο Πιλάβιος στη Βουλή ήταν για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Και, ω του θαύματος, απ' ό,τι ακούγεται η πλαστή βεβαίωση  είχε τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου με τη γνήσια του Αυγούστου, που είχε διάρκεια ενός μήνα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.