Ο τέλειος κύκλος ενός επαναλαμβανόμενου εγκλήματος.... Χωρίς τιμωρία.

Στις...καλές εποχές γεμίζεις το δημόσιο με ψηφοφόρους σου που δεν διαθέτουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να κάνουν τη δουλειά που απαιτείται, παρά μόνο το καλό ρουσφέτι και την ψήφο την επόμενη φορά. 
Όταν έρχεται (που έρχεται τακτικά) η κριση (πυρκαϊές, πλημμύρες, σεισμοί) και εχεις ανάγκη περισσότερο απο ποτέ το συντονισμό και την κινητοποίηση των κρατικών αρχών, αυτές δεν μπορουν να ανταποκριθούν διότι έχουν καταρρεύσει απο το βάρος των ρουσφετολογικών πολιτικών, της μη αξιολόγησης και παει λέγοντας. 
Και πως απαντάς σε αυτο; 

Με εισαγωγή τεχνογνωσίας; Με πρόσληψη τεχνοκρατών; Με συστήματα αξιολόγησης και αξιοκρατίας για να προαχθούν οι όποιοι άξιοι και να ευαισθητοποιηθούν οι λιγότερο άξιοι;
OXI!
Απαντάς με νέες αχρείαστες προσλήψεις ώστε οταν θα ξαναπροκύψει κρίση, το κρατος να ειναι ακόμη πιο ανίκανο να τη διαχειριστεί. 
Δυστυχώς ετσι αντιλαμβανόμαστε την «αλληλεγγύη» σε αυτή τη χώρα.
Με αυτή την αντίληψη όμως, ειναι μαθηματικά βέβαιο οτι θα συνεχίσουμε να θρηνούμε εκατόμβες θυμάτων και στο μέλλον. 

Οπότε ας συνηθίσουμε στο σπαραγμό, στην εγκληματική αμέλεια, στους αδικοχαμένους, που θα πνίγονται με μια νεροποντή και θα καίγοντας ζωντανοί κατά δεκάδες, επειδή απλά "τα δικά μας παιδιά" του ρουσφετιού είναι άχρηστα και δεν ξέρουν πως να συντονίσουν την αποφυγή του χαμού των πολιτών και να προστατέψουν την περιουσία τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.