Πως η NSA μεταμφιεζόταν σε Facebook για να παρακολουθεί χιλιάδες υπολογιστές

Δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο η θέση της NSA καθώς σήμερα έρχονται στο προσκήνιο λεπτομέρειες για ένα άλλο πρόγραμμα που χρησιμοποιούσε για να κατασκοπεύει χρήστες. Ο λόγος για το TURBINE, ένα πρόγραμμα που μεταμφιεζόταν ως Facebook για να εγκαταστήσει «εμφυτεύματα» ιού στον υπολογιστή σας.
Ο εκτιμώμενος αριθμός των υπολογιστών που έχουν μολύνει αυτά τα «εμφυτεύματα» τοποθετείται μεταξύ 85000 και 100000 σε παγκόσμια βάση. 
Ο χρήστης χωρίς να γνωρίζει ότι η ιστοσελίδα που επισκεπτόταν δεν ήταν στην
πραγματικότητα το Facebook επέτρεπε την εγκατάσταση αυτού του ιού. Έπειτα, οι χάκερς της NSA μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του υπολογιστή.

Η Facebook αρνείται, φυσικά, ότι είχε οποιαδήποτε γνώση αυτού του προγράμματος και υποστηρίζει ότι το κόλπο που χρησιμοποίησε η NSA δεν είναι πια εφικτό. Για να δούμε τι άλλο έχει μείνει να έρθει στο φως.

techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.