Ποσειδώνας Λουτρακίου Handball: Το ευρωπαϊκό θαύμα που πρέπει όλοι να στηρίξουμε!

Με δουλειά, πείσμα και αγάπη στις 23 Απρίλη γράφτηκε μια από τις ενδοξότερες σελίδες στην ισιορία του ελληνικού αθλητισμού.
Μια ομάδα της επαρχίας με μόλις δύο χρόνια συμμετοχής στην πρώτη εθνική, κατάφερε να ζει το όνειρο...
Μια ολόκληρη πόλη ένιωθε περήφανη σε εκείνο το ματς με τον ΠΑΟΚ, όταν ο Ποσειδώνας Λουτρακίου πέρασε στα play-off του χαντμπολ, μπροστά από τις ευρωπαικές πύλες. Για όλα τα ζητήματα σχετικά με το παρόν και το μέλλον του συλλόγου, μας μίλησαν ο προπονητής του Α.Ο. Ποσειδώνα Λουτρακίου και ο αναπληρωτής Έφορος Παναγιώτης Μπεκιάρης.
Ιστορική μέρα η 23 Απρίλη! Τι ήταν αυτό που οδήγησε σε αυτό το σημαντικό γεγονός μια επαρχιακή ομάδα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια;
Για την φέτινη σεζόν μαζί με τον Παναγιώτη και τα υπόλοιπα παιδιά, ξεκίνησε μια προσπάθεια για να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Εγώ είχα δεσμευτεί πως θα δουλεύουμε στο 100% και θα
δούμε τι θα καταφέρουμε. Λίγο πριν το τέλος έχουμε δει τι έχουμε καταφέρει, παιδιά έχουν δουλέψει πάρα πολύ μέσα στις τέσσερις γραμμές και η διοίκηση έχει δουλέψει πολύ καλά έξω από τις τέσσερις γραμμές.

Συζητείται πως είστε από τους κορυφαίους κόουτς του αθλήματος. Ποιες ομάδες προπονήσατε πριν αναλάβετε τον Ποσειδώνα;
Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ξεκίνησε ως παίκτης και προπονητής στην Ελβετία και συγκεκριμένα στην Βίλντετον. Γυρίζοντας στην Αθήνα ήμουν για τρία χρόνια προπονητής στον Πανελλήνιο, είχα για δύο χρόνια τις εθνικές ομάδες εφήβων και νέων, τα Βριλλήσια, και φέτος εδώ.

Αν η ομάδα δεν κάνει το βήμα παραπάνω, θα πρέπει να κρατήσει το υπάρχον επίπεδο της από την επόμενη σεζόν. Βλέπετε να γίνεται αυτό;
(Γελώντας) Αν κάνετε λίγο αριστερά το κεφάλι σας θα πάρετε πιο σαφείς απαντήσεις. Δεν έχει ολοκληρωθεί κάτι ακόμα. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει αγωνιστική περίοδος ακόμα και δεν έχουν τεθεί τέτοια ζητήματα, πρόθεση όλων όμως είναι να υπάρχει μια ανταγωνιστική ομάδα.

Ποια λάθη πρέπει να διορθωθούν και σε ποιες θέσεις πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα;
Αδυναμίες όσον αφορά τη στελέχωση του τμήματος υπάρχουν. Λάθη σε αγωνιστικό επίπεδο από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα προφανώς και θα υπάρχουν, αλλά δεν μου πάει το μυαλό σε κάποιο αξιοσημείωτο λάθος. Αν βέβαια πρέπει να τεθεί ζήτημα ενίσχυσης του ρόστερ, θα συζητηθεί με το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Θα είσαι προπονητής την επόμενη σεζόν στην ομάδα;
Δεν το έχουμε συζητήσει ακόμα.

Ένα μήνυμα για τον κόσμο του Λουτρακίου;
Εφόσον είμαστε πρώτα από όλα καλά, εγώ θα δεσμευτώ πάλι για το ίδιο: ότι θα υπάρχει δουλειά για να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Αυτό που έχει σημασία είναι πόσο σοβαρή είναι μια ομάδα σε βάθος χρόνου. Οι μεγάλοι σύλλογοι χτίζονται σε βάθος χρόνου και αυτό είναι το σημαντικότερο. Όσον αφορά την στήριξη του κόσμου, πιστεύω πως όσο ανέβαινε η ομάδα τόσο μεγάλωνε και η στήριξη αυτή. Επίσης είμαστε ιδιαίτερα ευγνόμωνες στο Blue Pompeii's Club Loutraki για τις παρουσίες του στα εκτός έδρας παιχνίδια. Βέβαια και αυτοί θα πρέπει να δώσουν μια υπόσχεση να είναι δίπλα στην ομάδα μας , και να μας στηρίξουν αν θέλουν. Γιατί στο τέλος θα βγουν ασπροπρόσωποι.

Βέβαια στο άθλημα υπάρχει η νίκη και η ήττα, εμείς όμως έχουμε μάθει να είμαστε αγωνιστές από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ξεκινώντας από την αρχή μπορούμε να πούμε πως υπήρχαν προβλήματα, και καθημερινά βάζαμε βάσεις για να στηρίξουμε αυτό το οικοδόμημα. Με στηρίξανε όλοι, κάνωντας με να νιώθω πως ανήκω σε μια μεγάλη οικογένεια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες σε συμπεριφορά και αγωνιστικά. Επίσης είμαι ευχαριστημένος από τους ανθρώπους και τις ομορφιές του Λουτρακίου. Πιστεύω πως όλοι μαζί χτίζουμε ένα πάρα πολύ καλό team και είναι σημαντικό ο ένας να στηρίζει τον άλλον.

Σε μια ακόμα ερώτηση. Δεν είναι μόνο το φαινόμενο της ομάδας σας αλλά παρατηρούμε πως ο Κορινθιακός και Πελοποννησιακός αθλητισμός κάνουν πολύ καλές πορείες. Τελικά υπάρχει μια αναγέννηση με αυτά τα λίγα λεφτά;
Θεωρώ πως το παν όταν στήνεις μια ομάδα δεν είναι το χρήμα. Προφανώς και παίζει ρόλο, αλλά κυρίως παίζει ρόλο ο τρόπος σκέψης και το τι θέλεις να πετύχεις. Το budget παίζει ρόλο όταν βρίσκεσαι σε πολύ υψηλό επίπεδο και κάνεις πρωταθλητισμό, η βάση όμως πάντα είναι η φιλοσοφία των ανθρώπων που διοικούν αυτό τον σύλλογο. Όσον αφορά την φιλοσοφία μου, δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά. Αν χάσαμε επειδή ο άλλος είναι καλύτερος μόνο τότε μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ. Το κυριότερο είναι ότι πρέπει να παίζουμε πολύ καλά για όσους μας στηρίζουν από την αρχή μέχρι το τέλος. Τώρα, και να μην μπαίναμε στην τετράδα, όπως είπα και στα παιδιά, πάλι ευχαριστημένοι θα ήμασταν από την φετινή μας πορεία. Η είσοδος όμως στην τετράδα είναι και μια προσωπική επιτυχία των παιδιών.

Πέρα όμως από το αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχει πάντα και η πλευρά της διοίκησης, και αρμόδιος για αυτά τα θέματα να είναι ο αναπληρωτής Έφορος Παναγιώτης Μπεκιάρης. Από την συμπαράσταση του κόσμου, από τον δήμο και τους χορηγούς που αδιαφορούν, είστε ευχαριστημένοι;
Οι χορηγοί για να δώσουν χρήματα πρέπει να πιστέψουν πως τα λεφτά δίνονται για κάποιο σκοπό. Γιατί στο παρελθόν έχουν υπάρξει πανελλαδικώς πολλά παραδείγματα κακής διαχειρήσεως χρημάτων και επειδή ζούμε σε δύσκολες εποχές γίνονται επιφυλακτικοί. Ελπίζουμε με τα αποτελέσματα της ομάδας να τους πείσουμε πως είμαστε εδώ και πως χρειαζόμαστε την βοήθεια τους και αν η ομάδα πρέπει να πάει πιο ψηλά, θα γίνει γνωρίζοντας οι χορηγοί που πάνε τα χρήματα.

Άρα αφού φτάσατε σε αυτό το σημείο, ελπίζετε σε κάτι καλύτερο για την επόμενη σεζόν;
Τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, σήμερα μας φιλοξενεί ένας επαγγελματίας από τον δήμο μας για να μας ευχαριστήσει για αυτό που του προσφέραμε. Την ικανοποίηση και την χαρά του. Για εμένα είναι πάρα πολύ μεγάλη χαρά αυτό που μας κάνει. Είναι η ταβέρνα Περαία Χώρα στην Περαχώρα. Είναι μέγιστη τιμή ένας επαγγελματίας να αναγνωρίζει τη δουλειά μας και να μας ευχαριστεί με αυτό τον τρόπο. Δεν χρειάζονται τύμβοι για να σου πει ευχαριστώ. Από μια χειραψία, ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη φαίνεται η αγάπη του κόσμου. Η οποία φάνηκε και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όπου ο κόσμος ήταν στο πλευρό μας με μια παρουσία πέρα από τα συνηθισμένα.

Όσον αφορά τον δήμο;
Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τους διαχειριστές και τους υπαλλήλους του γηπέδου, οι οποίοι πέρα από τα ωράρια και τις καθημερινές υποχρεώσεις τους μας έχουν στηρίξει ανοίγοντας το γήπεδο Δευτέρα του Πάσχα ώστε η ομάδα να κάνει προθέμανση, ή στις Απόκριες ώστε να κάνουμε προπόνηση. Είναι δείγματα καλής συνεργασίας. Με αυτή την ευκαιρία μάλιστα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον «Προμηθέα», το Γιάννη Γκιόκα που διαχειρίζεται το πρόγραμμα και το ωράριο, όπως και όλους τους υπαλλήλους. Σχετικά με το Δήμο, έχει μια τακτική κάθε χρόνο να επιχορηγεί τα σωματεία. Δεν έχουμε ζητήσει κάτι παραπάνω. Αν όμως ρωτάτε αν θα μπορούσε μόνος του να κάνει κάτι παραπάνω, ίσως ναι, ίσως όχι.

Στις νέες οικονομικές προκλήσεις λόγω των αυξημένων αγωνιστικών υποχρεώσεων, πως θα ανταπεξέλθετε;
Για μας η Ευρώπη είναι μια γιορτή. Για μας είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε σχέσεις και η ομάδα να γίνει εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης. Εμείς θα το καλλιεργήσουμε όσο μπορούμε. Έχουμε και το δήμο κοντά μας. Ο ΛΤΟ στην γενική συνέλευση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, τοποθετήθηκε θετικά στην ύπαρξη της ομάδας και αναμένουμε μια συνάντηση μαζί τους, ώστε να συζητήσουμε την διαχείριση, την προβολή, την φιλοξενία των ομάδων και από εκεί και πέρα κάθε μέρα που περνά προσπαθούμε να χτίσουμε την αυριανή μέρα. Βέβαια δεν έχουμε την εμπειρία για τη διαχείριση τόσο μεγάλων υποχρεώσεων, κολυμπάμε επίσης σε βαθιά νερά. Παρά όμως τις προσωπικές υποχρεώσεις είμαστε εδώ για το καλό της ομάδας.

Ποια είναι η κριτική σας για την διαιτησία απέναντι σας, σε όλη την σεζόν;
Η διαιτησία είναι ένας κρίκος της αλυσίδας που αποτελεί το πρωτάθλημα. Για να υπάρχει αυτός ο κρίκος πρέπει να υπάρχουν και οι άλλοι, με τους διαιτητές να έχουν διαμάχες με την ομοσπονδία λόγω οφειλών. Φέτος το πρωτάθλημα αναγκάστικά διακόπηκε, ευτυχώς όμως εμάς δεν μας επηρέασε. Όσον αφορά στην ποιότητα της διαιτησίας, ένα άθλημα για να πάει ψηλά χρειάζεται υψηλής ποιότητας διαιτησία, όμως εμείς δεν έχουμε ιδιαίτερα παράπονα. Φέτος ειδικά οι περισσότερες διαιτησίες ήσαν δίκαιες και μην ξεχνάμε πως το άθλημα μας είναι πολύ γρήγορο και η κάθε κρίση πρέπει να γίνει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων.

Όσον αφορά το ΔΣ της ομάδας και τις σχέσεις με άλλους παράγοντες τι έχετε να πείτε;
Ευχαριστώ το ΔΣ του Ποσειδώνα, γιατί αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα υπήρχε το σωματείο. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Μπάμπη Γεωργίου, το ΔΣ. Ειδικά φέτος έγιναν δημόσιες τοποθετήσεις των ΔΣ άλλων ομάδων όπως του ΟΣΦΠ, του ΑΟΛ και κάνανε το δικό τους κάλεσμα να έρθει κόσμος στο γήπεδο. Από την δική μας πλευρά διατηρήσαμε και καλλιεργήσαμε αυτή την σχέση. Αυτά βέβαια είναι δείγματα μιας νοοτροπίας που μας ενώνει και δεν μας διαχωρίζει.Επίσης δεν ξεχνώ να αναφέρω πως ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός αυτά τα δύο χρόνια. Οικονομικά μας έχει στηρίξει με τις κάρτες ενίσχυσης που έχουμε βγάλει και ειδικά την πρώτη χρονιά ήταν πιο εκδηλωτικός, την δεύτερη χρονιά και λόγω κρίσης ήταν πιο σφιχτοί. Όμως έχει γράψει με χρυσά γράμματα την δική του παρουσία στο γήπεδο. Επίσης ευχαριστώ όλους τους χορηγούς μας, που μας στήριξαν όλη την χρονιά.

fresh-press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.