Η Ελλάδα από χθες έχει βρει νέο πρωθυπουργό.


Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο debate που έγινε χθες βράδυ, στην αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου για την προεδρία της Κομισιόν, ήταν επικοινωνιακά πάρα πολύ καλή.
Προφανώς γέμισε με υπερηφάνεια τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο) γι’ αυτά που είπε, για τις ξεκάθαρες θέσεις που απηχούν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και κυρίως για το γεγονός ότι μίλησε στα ελληνικά, υπενθυμίζοντας στους Ευρωπαίους ότι υπάρχει και η ελληνική γλώσσα, η μητέρα των γλωσσών.
Προκάλεσε δύο φορές τον κ. Γιούνκερ, να απολογηθεί γιατί οι ευρωπαίοι ηγέτες άλλαξαν στις
Κάννες, δύο εκλεγμένους από τους λαούς τους πρωθυπουργούς (Παπανδρέου και Μπερλουσκόνι) και γιατί απαγόρευσαν στον ελληνικό λαό να αποφασίσει με δημοψήφισμα.
Κατήγγειλε τους άλλους ηγέτες, που ήταν παρόντες, ότι μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο και έκανε γνωστή διεθνώς την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Κατήγγειλε επίσης τους ευρωπαίους ηγέτες που στηρίζουν την κυβέρνηση των νεοναζί στην Ουκρανία και υποστήριξε τη λύση της ομοσπονδιοποίησης, που υπενθυμίζουμε ότι θέλει και η Ρωσία. Κατήγγειλε ακόμα την Ευρώπη της Μέρκελ, την Ευρώπη της λιτότητας και μίλησε για ένα ευρωπαϊκό new deal αλληλοϋποστήριξης και ανάπτυξης. Γενικά, μίλησε όπως ακριβώς θα ήθελε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. 
Από χθες λοιπόν η Ελλάδα έχει βρει τον επόμενο πρωθυπουργό της. Η χθεσινή παρουσία Τσίπρα, μετέτρεψε στην ουσία την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου σε υπηρεσιακή κυβέρνηση, μέχρι την παράδοση της εξουσίας στον κ. Τσίπρα. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της επόμενης Κυριακής, απλά θα είναι το επίσημο πιστοποιητικό αυτής της κατάστασης.
ΥΓ. Τώρα αντιλαμβανόμαστε όλοι γιατί ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα, είτε στη Βουλή είτε σε κάποιο τηλεοπτικό debate.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.