Ο αριστερός και τα λιοντάρια!

Τον αριστερό τον τρομάζει το πλήθος. Εύλογα, θα έλεγε κανείς, καθώς έχει συνηθίσει μια ζωή να αποτελεί μια μικρή μειοψηφία που διαμαρτύρεται στην πλειοψηφία που κυβερνά.
Και τώρα που ο κύριος φορέας της αριστεράς έχει πια πλήθος... τι γίνεται;
Έχοντας συνηθίσει ο αριστερός στην ιδέα των "λίγων και καλών", σήμερα προσβάλλεται η αισθητική του από την άμορφη μάζα του ετερόκλητου πλήθους που τον περιβάλλει πλέον.
Όταν μια ζωή κριτίκαρε τους υπόλοιπους για τα πεπραγμένα τους κι αυτός στεκόταν άσπιλος κι αμόλυντος, σήμερα σοκάρεται που κριτικάρεται και αναγκάζεται να απολογείται κι αυτός και, όντας άμαθος σ' αυτά, δεν μπορεί να το διαχειριστεί και ψάχνει διέξοδο διαφυγής.
Και, πριν καλά-καλά προλάβει να φέρει την αριστερά στην κυβέρνηση, έχει ήδη αρχίσει να βάζει
πλώρη για το επόμενο "καταφύγιο των λίγων και καλών".

Αυτήν την τάση θα μπορούσαν να την ερμηνεύσουν καλύτερα οι ψυχολόγοι.
Εγώ, απ' την πλευρά μου, θα μιλήσω -από συμπεριφοριστική και αριστοτελική άποψη- για εθισμό σ' αυτήν τη συμπεριφορά.
Ο αριστερός έχει εθιστεί στη λογική του "φτωχού πλην τίμιου" και επομένως μοιάζει με τον... τσιγγάνο που αρνείται να μπει στο οροφοδιαμέρισμα που του χαρίστηκε και προτιμά να στήνει έξω απ' την πολυκατοικία ένα τσαντίρι, για να νιώσει πιο οικεία!
Και βίλα να του δώσεις... εκείνου σκηνή τραβάει η ψυχούλα του!
Έξις δευτέρα φύσις...

Αυτό θα έλεγα πως είναι έως και χαριτωμένο, αν δεν υπήρχαν κάποια βαρυσήμαντα "αλλά".
Ναι μεν, δηλαδή, ο -με τάσεις απομονωτισμού και ιεραποστολισμού- αριστερός πιστώνεται την εντιμότητα της σταθερότητας στις απόψεις, αλλά ταυτόχρονα η συμπεριφορά του αυτή μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιζήμια έως και καταστροφική.
Πρώτον διότι έχει τάσεις φυγής από τον αριστερό φορέα εξουσίας, πριν καν αυτός αναλάβει την εξουσία!
Δηλαδή... κάτσε άνθρωπέ μου να δεις αν και τί μπορεί να πετύχει κι αυτή η έρμη η αριστερά σ' αυτόν τον τόπο μια φορά, και μετά, άμα δε σου αρέσει, φεύγεις και πας παραπέρα.
Πώς εσύ την αντιμετωπίζεις ως κυβερνώσα, πριν προλάβει να κυβερνήσει;
Μήπως, λοιπόν, παραείσαι άδικος απέναντί της;

Δεύτερον, μήπως παρασυνήθισες την τωρινή κατάσταση και ξεχνάς τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή σ' αυτήν την κατεστραμμένη χώρα;
Λοιπόν, να σου θυμίσω επιγραμματικά ότι, πέραν των άμεσων αποτελεσμάτων των μνημονίων (που είναι μεταξύ... σκισίματος, κατάργησης, ακύρωσης και επαναδιαπραγμάτευσης), την ίδια στιγμή διεξάγεται τρομοκρατία κατά κάθε εργαζομένου που διεκδικεί τα δικαιώματά του, ακραία αστυνομοκρατία που δε στοχεύει στην ασφάλεια αλλά στην τρομοκράτηση, βασανισμοί κρατουμένων, στρατόπεδα συγκέντρωσης, πολιτικές διώξεις στο δημόσιο τομέα, συνεχής αντιδημοκρατική εκτροπή, επιτηδευμένος εκφασισμός των σωμάτων ασφαλείας αλλά και της ελληνικής κοινωνίας συνολικότερα μέσω της υιοθέτησης ακροδεξιού λόγου από το κυβερνών σύστημα και τα ΜΜΕ, πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών, εξώσεις φτωχών και ανέργων, εργοδοτική αυθαιρεσία, ενοικιαζόμενη εργασία, ανυπολόγιστη φυσική καταστροφή στις Σκουριές και αλλού για χάρη εργολάβων χρυσωθήρων, αποχαρακτηρισμός δασών για χάρη μεγαλοξενοδόχων και εμπόρων ενέργειας, εκποίηση παραλιών στους μεγαλοκαρχαρίες της εστίασης, της διασκέδασης και των ξενοδοχείων, χρήση της δικαιοσύνης ως το μακρύ χέρι της διοίκησης, χάιδεμα και εκτροφή ναζιστών εγκληματιών με προφανείς απώτερους σκοπούς, υπόθαλψη εγκληματιών του λαθρεμπορίου όπλων και καυσίμων, πολιτική κάλυψη μεγαλοφοροφυγάδων, διαγραφή χρεών μεγαλοεπιχειρηματιών και φυλάκιση μικροοφειλετών, συνεχές κουρέλιασμα του Συντάγματος, συστηματική καταπάτηση ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, λογοκρισία και τρομοκράτηση ελεύθερων φωνών, ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας, συρρίκνωση της δημόσιας υγείας, άνοιγμα ιδιωτικών πανεπιστημίων, .

Σου φτάνουν όλα αυτά, φίλε αριστερέ, για να ξεπεράσεις το σοκ της... μαζικοποίησης;
Έστω κι αν αυτή προήλθε από (κι έχει να αντιμετωπίσει αντίστοιχα) όχι υπογραφές, αλλά το τετελεσμένο της παρέλευσης 4 χρόνων από την εφαρμογή των μνημονίων, τα οποία υποστήκαμε και με τη βοήθεια της δικής μας ψήφου..
Θα βελτιωθεί, θα αλλάξει η ζωή σου αν όλα αυτά τα παραπάνω (ή έστω τα περισσότερα) αλλάξουν;


Φίλε αριστερέ, συγνώμη, αλλά δεν έχω άλλα να σου πω για να σε πείσω ότι για όποιον δεν ανέχεται άλλο τη σημερινή κατάσταση, δεν υπάρχει άλλη επιλογή στην κάλπη παρά μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κάθε άλλη επιλογή, η οποία θα στερήσει μια ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελέσει νίκη-δικαίωση του κυβερνητικού μπλοκ εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το οποίο δικαιωματικά θα συνεχίσει να εφαρμόζει το κυβερνητικό πρόγραμμα-κόλαση, που αναφέρθηκε συνοπτικά και παραπάνω.
Το μόνο που θα σου πω είναι πως είναι παράλογο να αισθάνεσαι ηττημένος, προδομένος και απογοητευμένος από μια αριστερή κυβέρνηση που... δεν κυβέρνησε ποτέ!
Ποτέ στην Ελλάδα, ποτέ στην Ευρώπη!
Κι όμως γεμίσαμε "προφήτες" που ξέρουν τι θα γίνει και πώς!
Πώς μπορούμε να είμαστε τόσο σίγουροι για τις καταστροφολογικές προβλέψεις, όταν δεν υπάρχει ιστορικό αντίστοιχο;
Μη βλέπεις που το 'χουμε συνηθίσει δυο χρόνια τώρα...
Είναι πρωτοφανές στην Ευρώπη αυτό που κάνουμε τώρα: που πάμε να βγάλουμε αριστερή κυβέρνηση, κόντρα σ' όλα τα συμφέροντα! Είναι ένα μεγάλο ρίσκο που αξίζει να το πάρουμε.
Δε βλέπεις σύσσωμο το σύστημα της διαπλοκής, των ΜΜΕ, των εφοπλιστών, των εργολάβων και των τραπεζιτών;
Δεν το βλέπεις να ξεσκίζει καθημερινά τον ΣΥΡΙΖΑ και να απειλεί τον ελληνικό λαό μην τυχόν και τον ψηφίσει;
Αν η ακραία και επιθετική στάση αυτών δεν είναι απόδειξη ΜΗ διαπλοκής, τότε τι είναι;

Θυμήσου πως κι οι Χριστιανοί, αν δε δέχονταν κάποια στιγμή και τα... ρεφορμιστικά στρογγυλέματα του αποστόλου Παύλου, ακόμη θα τρώγονταν από τα λιοντάρια.
Θα ανακηρύσσονταν άγιοι βέβαια με δόξα και τιμή, αλλά η μανούλα τους θα τους έκλαιγε...
Έτσι θα γίνει και τώρα αν, για κάποιες επιμέρους διαφωνίες, παρατήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ χάριν της ιδεολογικής σου καθαρότητας και δώσεις ανάσα ζωής στους "αυτοκράτορες" της δεξιάς και του επερχόμενου φασισμού.
Θα συνεχίσεις να αποτελείς βορά για τα λιοντάρια για πολλές δεκαετίες ακόμη.

Και τελοσπάντων, τι θέλουμε από την πολιτική;
Να βελτιώσουμε τη ζωή μας ή να ικανοποιήσουμε τις ιδεοληψίες μας;

Τοίχο-Τοίχο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.