Γιορτή της Μητέρας. Οι δυο αγαπημένες μητέρες της ζωής μου...

11 Μαίου, η γιορτή της Μητέρας
θα την γιορτάζω πάντα....

-- για να τιμήσω την αείμνηστη μητέρα μου που έφυγε ταλαιπωρημένη από τα δεινά που της επιφύλασσε η ζωή, αφού πρώτα μας είχε μεγαλώσει δίνοντας μας γνώση, σεβασμό, αρχές και αγάπη προς τους ανθρώπους. Σε ευχαριστώ για όλα.
-- για να ζω για πάντα τη ζεστασιά στη καρδιά μου και την ευτυχία να μοιράζομαι με τη γυναίκα μου το προϊόν της μητρότητας της, και το γεγονός ότι ολοκλήρωσε την αγάπη μας με το ωραιότερο δώρο που μπορούσε να μας προσφέρει η ζωή, το γιό μου, αλλά και για το γεγονός ότι θυσίασε προσωπικές και επαγγελματικές επιδιώξεις για να τον μεγαλώσει περνώντας του τις ίδιες αξίες....Θα σε ευχαριστώ για πάντα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος (“Κυβέλα, Μάτερ θεών”).
Στη σύγχρονη εποχή, η αμερικανίδα κοινωνική ακτινίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας..
Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μάιου του 1914, όταν ο τότε αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
H Τζάρβις επέλεξε το λευκό γαρύφαλο ως το λουλούδι-σύμβολο της Ημέρας της Μητέρας, επειδή το "το λευκό του χρώμα συμβολίζει την αλήθεια, την αγνότητα και την φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης· το άρωμά του, την μνήμη και τις προσευχές της".
Παρά τις αντιδράσεις της εμπνεύστριάς της, η Ημέρα της Μητέρας γρήγορα εμπορικοποιήθηκε από την βιομηχανία των λουλουδιών, που βρήκε μια  “θεόσταλτη”ευκαιρία να αυξήσει τους τζίρους της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.