Αποκαλύψεις Χατζημαρκάκη για τον ρόλο του γερμανικού παράγοντα στην Ελλάδα

Η οικονομική ελίτ στην Ελλάδα, οι γνωστές μεγάλες οικογένειες, είχε μία πρακτική αρμέγματος του ελληνικού κράτους. 
Ενώ το επιχειρείν, έχει το ενδεχόμενο του ρίσκου, όπως εμείς άμα ανοίξουμε μία μικρομεσαία επιχείρηση, κινδυνεύουμε να χάσουμε την επιχείρηση και να αναλάβουμε ένα επιβαρυμένο επιπλέον κόστος.
Αντίθετα το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής μας ελίτ (η γενίκευση, είναι αρχή του ολοκληρωτισμού), λειτουργεί παρασιτικά, ήθελε να καρπώνεται τα δημόσια έργα και να αναλαμβάνει να ολοκληρώσει μία επιχείρηση, χωρίς ρίσκο και πολλές φορές με υπερκοστολόγηση.
Αυτά συνέβησαν όσο δεν είμασταν αποικία της Γερμανίας, σήμερα ακολουθείται αυτή η πρακτική με
τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και με τις δόσεις των Μνημονίων, αντί της πτωχευμένης αποικίας της.
Το ΕΣΠΑ και οι δόσεις, είναι η κάνουλα που ανοίγει και κλείνει είναι στο χέρι των δανειστών, αν για παράδειγμα οι κατασκευαστές έχουν σήμερα ένα δημόσιο έργο και παράλληλα ένα κανάλι, αν αυτός ο επιχειρηματίας θέλει να προσπεράσει μέσω του καναλιού του την σημερινή πολιτική και ακολουθήσει το εθνικό καθήκον, τότε η κάνουλα θα κλείσει και ο ίδιος ή θα πρέπει να κλείσει την επιχείρηση την κατασκευαστική και να γίνει ένας φτωχός όπως εμείς και να παλέψει με την βία της φτώχειας, ή θα κάνει την κορόιδα και θα κοιτάξει το συμφέρον του.
Ο Χατζημαρκάκης στον Γιώργο Τράγκα, ήτανε ξεκάθαρος σ' αυτό, για του λόγου το αληθές, σας το παραθέτω στο τέλος του κειμένου, το βίντεο. 
Η δόση θα δίνεται, όσο στηρίζουν τα ξένα συμφέροντα, αν όχι τελειώσανε. 
Είναι απλά τα πράγματα, το μεγάλο μέρος της οικονομικής μας ελίτ δυστυχώς λειτουργούσε παρασιτικά και παρεμβατικά στην χώρα μας, χωρίς εθνική συνείδηση και προτιμά να υποβαθμιστεί από τον ξένο παράγοντα, για να μην χάσει τα κεκτημένα της.

1 σχόλιο:

  1. s-spinos

    Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα, και μην περιμένουμε καμία εντιμότητα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
    Για του λόγου το αληθές δείτε ένα άρθρο στη RAMNOUSIA, εδώ:

    http://www.ramnousia.com/2014/05/mme-kai-entimothta.html#.U20v5fl_uSo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.