Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα; Κοντεύει να γίνει ανέκδοτο. Έκθεση - φωτιά ανεξάρτητου οίκου

Δεκαεπτά ολόκληρες μονάδες υποχώρησε η βαθμολόγηση της Ελλάδας στην ελευθερία του Τύπου.
Σύμφωνα με την έκθεση της Freedom House, το 2013 η Ελλάδα συγκέντρωσε 46 μονάδες και βρέθηκε στην 92η θέση του καταλόγου, ενώ την προηγούμενη χρονιά συγκέντρωνε 41 μονάδες και κατατασσόταν 85η.
Όσο για τη βασική αιτία της υποβάθμισης της χώρας, δεν είναι άλλη από το κλείσιμο της ΕΡΤ, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα δηλώνει η
επικεφαλής αναλύτριας τoυ Freedon House, Τζένιφερ Ντάνχαμ.
Όπως είπε “η ΕΡΤ ήταν το μεγαλύτερο ενημερωτικό δίκτυο με εμβέλεια σε περιοχές της χώρας που δεν έχουν τα ιδιωτικά μέσα και το κλείσιμο της προκάλεσε ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση.
Παράλληλα, η απόλυση μέσα σε μια μέρα, χιλιάδων δημοσιογράφων και τεχνικών ενέτεινε σε μεγάλο βαθμό την ανασφάλεια που ήδη επικρατούσε στους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης. Το μεταβατικό σχήμα που δημιουργήθηκε είναι σαφώς υποβαθμισμένο από την ΕΡΤ και υπόκειται σε μεγαλύτερο έλεγχο από την κυβέρνηση της χώρας”.

Ακόμη είπε πως "εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι δημοσιογράφοι είναι περισσότερο εξαρτημένοι από τα μέσα στα οποία εργάζονται και αντίστοιχα τα μέσα ενημέρωσης εξαρτώμενα από την κυβέρνηση της χώρας, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται θέματα που θα έβλαπταν την κυβερνητική πολιτική ή να καλύπτονται με τρόπο ευνοϊκό προς την ελληνική κυβέρνηση".


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.