«Ναι, (τα κορόιδα) οι Έλληνες αποπληρώνουν τα δάνεια των κομμάτων» επιβεβαιώνει η Κομισιόν

Αναγνωρίζει η Κομισιόν ότι οι Έλληνες πολίτες αποπληρώνουν τα δάνεια των κομμάτων, αρνείται όμως να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για το ποια κόμματα πήραν λεφτά και πόσα ήταν αυτά.
Τα στοιχεία προκύπτουν από την… «ναι μεν, αλλά» απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια σε ερωτήσεις των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή,  και «Δράσης», Θόδωρου Σκυλακάκη.
Αφορμή αποτέλεσε προηγούμενη απάντηση
Αλμούνια, ο οποίος είχε αναφέρει ότι τα επίμαχα δάνεια ήταν μη εξυπηρετούμενα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ήδη από τον Ιανουάριο του 13.
Ο μεν Νίκος Χουντής ζητούσε να μάθει το ακριβές ύψος των δανείων που έχουν δώσει οι τράπεζες σε πολιτικά κόμματα και το ποσοστό που δεν εξυπηρετείται, ενώ σημείωνε ότι τα μη εξυπηρετούμενα πληρώνονται από τους πολίτες.
Ο δε Θεόδωρος Σκυλακάκης σημείωνε ότι τα χρέη της ΝΔ είναι 145 εκατομμύρια ευρώ και ρωτούσε εάν εξακολουθούν να μην εξυπηρετούνται, καθώς και αν πρόσφατα «υπήρξε προνομιακή ρύθμιση του χρέους της ΝΔ στις κρατικές τράπεζες, όπως π.χ. η μείωση των επιτοκίων, προκειμένου να βελτιωθεί "χαριστικά" η οικονομική κατάσταση του κόμματος πριν από τις ευρωεκλογές».

Απαντώντας και στους δύο, ο Χοακίν Αλμούνια επιβεβαιώνει… πανηγυρικά ότι «η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) συνιστά κρατική ενίσχυση και χρηματοδοτήθηκε με χρήματα των φορολογουμένων». Και συμπληρώνει, εξίσου… πανηγυρικά ότι «ο ρόλος της Επιτροπής δεν έγκειται στη δημοσιοποίηση πληροφοριών για μεμονωμένα δάνεια από τράπεζες οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με κρατικές ενισχύσεις, στην Ελλάδα ή σε άλλα κράτη μέλη» (!!!!!!)

Να δοθούν άμεσα και αναλυτικά τα σχετικά στοιχεία στη δημοσιότητα ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Νίκος Χουντής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.