Δημήτρης Στάμου: "Δεν τους φτάνει η καταστροφή που έχουν προκαλέσει;". Ποιοι είναι οι πυλώνες της πολιτικής του; Τι λένε οι δημοσκοπήσεις;

Σ.Σ. Τι δήλωσε ο Δ. Στάμου στη πρώτη του ομιλία; Που εστιάζει τη πολιτική του; Πως πάει στη κυλιόμενες δημοσκοπήσεις; Τι λένε οι προβλέψεις για 2η Κυριακή και για Παράσταση Νίκης;
Ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Στάμου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη πρώτη συγκέντρωση του συνδυασμού, έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει ζητώντας την ψήφο των πολιτών.
Και το στίγμα -όπως το αντελήφθηκα βλέποντας την ομιλία του- ήταν εστιασμένο σε 4 διαφορετικούς πυλώνες, ήτοι: 1) Ανανέωση, 2) Επαναφορά στη πολιτική ομιλία και όχι στην καταστροφολογία και στην παρελθοντολογία, 3) Διαμόρφωση προτύπων ήθους, διαφάνειας και συμπεριφορών, ως παράδειγμα για τους δημότες, και 4) Πολιτική με σχέδιο, στρατηγική, έργα ουσίας και εκμετάλλευση δυνατοτήτων. 
Ο Δημήτρης Στάμου, εστίασε τα βέλη του κυρίως στους συνδυασμούς των Κ. Λογοθέτη και Π. Παύλου, που ως άλλη "συγκυβέρνηση" τύπου ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ασκούν πολιτική καταστροφής,
πολιτικής σκοπιμότητας και αυτοαναίρεσης, λέγοντας χαρακτηριστικά για τις πρακτικές τους: "Δεν τους φτάνει η καταστροφή που έχουν προκαλέσει, αλλά επιζητούν να ανακαταλάβουν με τις ίδιες πρακτικές και μεθόδους την δημοτική αρχή για να ολοκληρώσουν το επιζήμιο έργο τους;" υπογραμμίζοντας ότι "Αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους και να παρουσιάσουν λύσεις, αναλώνονται να κατηγορούν ο ένας τον άλλον για το σημερινό μας κατάντημα και να συγκροτούν ψηφοδέλτια με στόχο όχι την λύση των προβλημάτων, αλλά πως να μη τους ξεφύγουν οι ψηφοφόροι.".
Ο Δημήτρης Στάμου δείχνει ότι μπορεί να συντονίσει ένα κράμα ικανών, έμπειρων, νέων και φερέλπιδων στελεχών του συνδυασμού του. 
Επίσης δείχνει να ξέρει τι θέλει από τη πολιτική, και ξέρει ότι αυτό που προέχει για το τόπο είναι η ουσία της πολιτικής, δηλαδή η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που προσφέρονται από τα αναπτυξιακά και περιφερειακά προγράμματα, ο σωστός σχεδιασμός και η εκπόνηση στρατηγικών σε συνεργασία με τεχνοκράτες και ειδήμονες (κάτι που άλλωστε το γνωρίζει καλά από την εξαιρετικά επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία), τα έργα ουσίας και όχι επιφάνειας και φιγούρας, και η επαναφορά του σεβασμού του δημότη στους τοπικούς πολιτικούς άρχοντες. 
Επίσης, γνωρίζει ότι με βάση τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, είναι κοντά στη 2η θέση μετά την αδιαμφισβήτητη 1η θέση που αναμένεται να πάρει με σημαντική διαφορά ο συνδυασμός του Γιώργου Γκιώνη, σε μικρή απόσταση από τον συνδυασμό του Π. Παύλου
Αυτή τη στιγμή, το μόνο που φαίνεται να τον χωρίζει από τη 2η προνομιούχο θέση, είναι να κάνει γνωστές τις θέσεις του και τις προθέσεις του στο ευρύ κοινό για να τον εμπιστευτεί. 
Αυτό άλλωστε δείχνουν οι προβλέψεις των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, αλλά και τα ερωτήματα των κατά παραγγελία δημοσκοπήσεων από τους συνδυασμούς. 
Ειδικά τα ερωτήματα των δημοσκοπήσεων αναδεικνύουν ότι: 
-- Ο Γιώργος Γκιώνης θα είναι ο πρώτος και ο σίγουρος για τη 2η Κυριακή. 
-- Εάν ο συνδυασμός του Γ. Γκιώνη ξεπεράσει το 35%, θα είναι δήμαρχος.  
-- Εάν ο Δημήτρης Στάμου καταφέρει να τιθασεύσει τον συνδυασμό του, και να κάνει γνωστές τις θέσεις του σε όλους τους δημότες, αναμένεται να ξεπεράσει με ευκολία τον Π. Παύλου και να τεθεί αντιμέτωπος με τον Γ. Γκιώνη
Για την παράσταση νίκης: 
-- Εάν πάνε στην 2η Κυριακή οι Γκιώνης-Στάμου, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά δύσκολο σε προβλέψεις, επειδή οι ψηφοφόροι του Παύλου θα προτιμήσουν τον Στάμου, όμως αρκετοί ψηφοφόροι προερχόμενοι από τη ΝΔ και αρκετοί ψηφοφόροι του Λογοθέτη, θα επιλέξουν τον Γκιώνη. 
-- Εάν πάνε στη 2η Κυριακή οι Γκιώνης-Παύλου, και ο Στάμου είναι κοντά ή πάνω από το 20%, τότε θα βγει σχεδόν άνετα ο Γκιώνης, παρότι η "συγκυβέρνηση" θα προσπαθήσει να συσπειρώσει τους όποιους εναπομείναντες του Λογοθέτη.

5 σχόλια:

  1. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΑΜΠΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασε μας ρε Νταλαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γελανε και οι πετρες!!!!Σταμου ο αντιμνημονιακος(βλεπε απολυσεις εργαζομενων στον ANT-1.οσο για τα ψηφοδελτια των αλλων κοιταξτε με προσοχη το δικο σας,πειτε μας πως συμφωνησατε τελικα με το Γιωτακη και αφηστε Δριτσα-Κοφινα να κανουν κουμαντο......τα αλλα ειναι περιττα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΩΧ ΩΧ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε 11.43 είσαι σοβαρός? Ο Δημήτρης τι σχέση έχει με τις αποφάσεις της ιδιοκτησίας του ΑΝΤ1? Έχεις ξεφύγει?
    Άσε που φαίνεται το κλάμα σου που σας έφτυσε ο Γιωτάκης γιατί ο Κώτσης έκανε κοκοκο στις δεσμεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.