Ο LTO συμμετέχει στη "Μυθική Πελοπόννησο" αποτελώντας μοναδική ευκαιρία για το Λουτράκι!

Σ.Σ. Είναι τόσο κρίμα που δεν ευοδώθηκαν εξ αρχής οι κοινές προσπάθειες ορισμένων μελών του LTO και της δημοτικής αρχής. 
Θα είχαν γίνει πολλά περισσότερα εάν είχε δημιουργηθεί η σύμπραξη. 
Βλέπεις ο δήμαρχος Κ. Λογοθέτης, για μια ακόμη φορά έβαλε το χεράκι του να μην προχωρήσει ο Οργανισμός όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, και όπως ο ίδιος είχε δεσμευτεί σε όλους, λέγοντας για μια ακόμη φορά ψέματα. 
Πρωτοβουλίες & Δράσεις της ΜΚΟ "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ" σε συνεργασία με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ!
Η ανάπτυξη της ταυτότητας «Μυθική Πελοπόννησος» από την Περιφέρεια καλύπτει ένα σημαντικό
κενό που μέχρι τώρα υπήρχε και δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, τόσο για την Πελοπόννησο συνολικά όσο και για την ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου.
Το Λουτράκι, ως «πύλη» της τουριστικά αναπτυσσόμενης Πελοποννήσου και με μοναδικού ενδιαφέροντος στοιχεία όπως ο Θερμαλισμός και το Καζίνο, έχει πλήρως ενταχθεί στην επικοινωνιακή στρατηγική της Περιφέρειας.
Με σταθερή και έμπρακτη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στη χάραξη των στόχων και των στρατηγικών μάρκετινγκ, ο L.T.O. υλοποιεί σειρά δράσεων με αμοιβαία οφέλη τουριστικής προβολής υψηλής αξίας και απόδοσης.
Μετά την ημερίδα παρουσίασης του Νέου Brand “Μυθική Πελοπόννησος” στις επιχειρήσεις και τους φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό στην Κορινθία, ακολούθησε σειρά ενεργειών προώθησης και προβολής της περιοχής μας στο εξωτερικό:
Εκθέσεις

Ο L.T.O., φιλοξενούμενος από το περίπτερο της Περιφέρειας σε εκθέσεις στο εξωτερικό, προέβαλε το Λουτράκι ως μοναδικό πολυθεματικό προορισμό. Αναλυτικότερα πραγματοποιήθηκε ολοκληρωμένη εμφάνιση στην 29η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ‘Philoxenia’ καθώς και φιλοξενία του Οργανισμού στα περίπτερα της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις σε χώρες όπως η Ρωσία, η Γερμανία, η Σουηδία, κτλ.

Επισκέψεις Τουριστικών Πρακτόρων και Δημοσιογράφων

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια, διοργανώσαμε επισκέψεις γνωριμίας και φιλοξενήσαμε 35 από τους σημαντικότερους Αμερικανούς Ταξιδιωτικούς Πράκτορες, 14 εκπροσώπους μεγάλων πρακτορείων από την Αυστρία με ειδίκευση στον τουρισμό μεγάλης ηλικίας, δημοσιογραφικές αποστολές από τα έγκυρα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης TRT Turk (Τουρκία), New Europe (πανευρωπαϊκό δίκτυο), ITAR Tass (Ρωσία), NTV (Αφρική) & Sabah (Τουρκία).

Ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού

Η διερεύνηση ευκαιριών για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, δεδομένου ότι η πόλη του Λουτρακίου έχει μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων, αποτελεί διαρκή στόχο. Για το λόγο αυτό, διοργανώθηκε η επίσκεψη των κυρίων Heinz Zielinski- Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών του κρατιδίου του Hessen της Γερμανίας – καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εταιρικού   Αθλητισμού   κ.   Musa   Lami.   Οι   διακεκριμένοι   επισκέπτες   ξεναγήθηκαν   στην   περιοχή   μας,


αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες συνεργασίας και ανάπτυξης σχέσεων των δύο προορισμών στον τομέα του αθλοτουρισμού.

Επίσης, η Περιφέρεια στήριξε έμπρακτα την διεκδίκηση και ανάληψη του διεθνούς αγώνα Τριάθλου TRIATHLON  1,  στην  ευρύτερη  περιοχή  του  Λουτρακίου,  που  αναμένεται  να  προσελκύσει  το  ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού αθλητών και επισκεπτών.

Προβολή & Προώθηση

Αξιοποιώντας τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα και τα κοινωνικά δίκτυα της Μυθικής Πελοποννήσου, προβάλλονται διαρκώς σε παγκόσμια κλίμακα, εικόνες και σχόλια από θεματικές εμπειρίες με επίκεντρο το Λουτράκι (θερμαλιστικός - ιαματικός, θρησκευτικός, αρχαιολογικός, συνεδριακός τουρισμός και τουρισμός πολυτελείας).

Η λειτουργία του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (L.T.O.) αποτελεί την πρώτη καθολική και ολοκληρωμένη πρωτοβουλία οργάνωσης ενός ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Προορισμού στην Πελοπόννησο. Έχοντας τη συμμετοχή του συνόλου των τουριστικών φορέων και δυνάμεων της περιοχής και διαρκή στήριξη του Δήμου Λουτρακίου Π.ΑΘ., ο L.T.O. αποτελεί πρότυπο Οργανισμού για την ανάπτυξη και προβολή προορισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.