Η επικύρωση του Ελληνικού σε μια ζημιογόνο εταιρία την Lamda εκθέτει το ΤΑΙΠΕΔ!

Η Lamda για να μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις της στο Ελληνικό προβαίνει εξαναγκαστικά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 150 εκατ
Η επικύρωση του Ελληνικού σε μια ζημιογόνο εταιρία την Lamda Development εκθέτει το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο για πολλοστή φορά επικυρώνει ένα διάτρητο διαγωνισμό. 
Πρόκειται για μια προκλητική και σκανδαλώδη διαδικασία που προσβάλει τον κοινό νου και αποδεικνύει ότι το κράτος είναι έρμαιο επιχειρηματικών συμφερόντων. 
Με τον μανδύα της δήθεν αξιοποίησης και έναντι ενός απαράδεκτου τιμήματος 915 εκατ η Lamda Development του ομίλου Λάτση μαζί με συνεργαζόμενα funds θα αναλάβουν την αξιοποίηση του Ελληνικού. 
Όμως αποτιμώντας την οικονομική κατάσταση της εταιρίας Lamda Development προκύπτει ότι η
εταιρία είναι ζημιογόνος για συναπτές χρήσεις. 
Το 2013 εμφάνισε ζημίες 48,6 εκατ ευρώ και το 2012 εμφάνισε ζημίες 91,9 εκατ ευρώ.
Η διαθέσιμη ρευστότητας συνεχώς μειώνεται και από τα 116 εκατ του 2012 στα 43 εκατ του 2013.
Τα κεφάλαια της εταιρίας επίσης λόγω ζημιών μειώνονται και από 296 εκατ το 2012 μειώθηκαν στα 249 εκατ τα κεφάλαια το 2013. 
Τα δάνεια της Lamda 530 εκατ μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα ενώ οι προσημειώσεις έφθασαν τα 189 εκατ ευρώ. 
Η Lamda λοιπόν εμφανίζει ζημίες και μείωση κεφαλαίων και υποχρεώθηκε λόγω του deal που ανέλαβε κατόπιν παρεμβάσεων να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 150 εκατ ευρώ.
Χωρίς την αμκ των 150 εκατ δεν μπορεί να υποβάλει προσφορά…
Αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά, μόνο το ΤΑΙΠΕΔ τα εγκρίνει και η κυβέρνηση της Ελλάδος.
Πρόκειται για απίστευτες προκλήσεις, για απίστευτο σκάνδαλο το οποίο νομιμοποίησε το κράτος μέσω απαράδεκτων διαδικασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.