Έλληνας ανακάλυψε «κρυφό» κώδικα μέσα στο DNA

Ο Γιάννης Σταματογιαννόπουλος είναι καθηγητής Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Washington School στο Σιάτλ. 
Η ομάδα στην οποία είναι επικεφαλής ανακάλυψε έναν «κρυφό» γενετικό κώδικα μέσα στο DNA. 
Το εργαστήριο του καθηγητή επικεντρώνεται στην αποκωδικοποίηση του ρυθμιστικού κυκλώματος του ανθρώπινου γονιδιώματος μέσω της εφαρμογής υψηλής απόδοσης μοριακών και υπολογιστικών τεχνολογιών. «Ανακαλύψαμε πως ο γενετικός κώδικας μπορεί να μεταφραστεί με δύο διαφορετικούς τρόπους, όχι μόνο με έναν»
αναφέρει σε δηλώσεις του. 
Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιστημονική επιθεώρηση Science, διεξήγαγαν την έρευνά τους στο πλαίσιο της «Εγκυκλοπαίδειας Στοιχείων DNA», γνωστού και ως Διεθνούς Προγράμματος ENCODE. 
Ο Έλληνας επιστήμονας σπούδασε βιολογία στο πανεπιστήμιο Standford της Καλιφόρνια και Ιατρική στο Washington School, ενώ ειδικεύτηκε στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης. 
Έχει στο ενεργητικό του δεκάδες δημοσιεύσεις και αρκετά βραβεία και διακρίσεις για την έρευνα του όπως το Litchfield Lectureship with Title από το Πανεπιστήμιο Oxford, το βραβείο Distinguished Alumni Achievement από το Πανεπιστήμιο Washington School και το βραβείο Excellence in Research από την Αμερικανική Ένωση για κλινικές έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.