Ο παναθηναϊκάκιας δικαστικός και ο Σαμαράς. του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο

Καταρχάς να πούμε πως και μόνο η αναφορά σε κάποιον οπαδό του Παναθηναϊκού ως «παναθηναϊκάκια» παραπέμπει σε έναν άνθρωπο της ηλικίας του Αντώνη Σαμαρά, συνεπώς εκ πρώτης όψεως φαίνεται ήδη πιστευτό το παράλληλο στόρι που τρέχει εδώ και κάποιες μέρες με το σκάνδαλο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.
Βλέπετε, εδώ και πολλά χρόνια ο παναθηναϊκάκιας έγινε βάζελος και ο ολυμπιακάκιας έγινε γαύρος! 
Κλείνει η παρένθεση, γιατί τόσο ο ρετρό παναθηναϊκάκιας δικαστικός λειτουργός, που έχει αναχθεί στο τέταρτο πρόσωπο των ημερών πίσω από τον Σαμαρά, τον Μπαλτάκο και τον
Κασιδιάρη, όσο και τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν όλες αυτές τις μέρες γύρω από αυτόν, μαρτυρούν πολλά για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης και μάλιστα από τους ίδιους που νομίζουν πως εργάζονται επιτυχώς για να μας πείσουν για το αντίθετο.
Σωστά θα πείτε, όσοι στοιχειωδώς έχετε αίσθηση της κατάστασης στο δημόσιο βίο, πως γνωρίζαμε τόσο για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και γενικότερα στο δημόσιο, όσο και για χάρες που ξεπληρώνονται στους πολιτικούς πάτρωνες. Ναι, το ξέραμε, αλλά οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου φροντίζουν να μας το επιβεβαιώνουν διαρκώς. Όχι μόνο επειδή ο Μιχελάκης δάγκωσε τη γλώσσα του όταν στο πάνελ του Ενικού εκστόμισε ότι «Ναι, επί Σαμαρά έκλεισαν μέσα τη Χρυσή Αυγή», λες και ο πρωθυπουργός είναι δικαστικός ή εισαγγελέας, αλλά και για μια σειρά άλλων πραγμάτων.
Ποιος είναι λοιπόν ο διαβόητος …παναθηναϊκάκιας; Δεν ξέρουμε! Και καλά, αφού δεν ξέρουμε, πώς εμφανίζονται σε ορισμένες εφημερίδες υποτιθέμενες δηλώσεις του; Γίνεται να φιλοξενεί ένα μέσο δηλώσεις του παναθηναϊκάκια ή να μεταφέρει με πάσα βεβαιότητα τις ακριβείς θέσεις του για όσα έχουν συμβεί, αν δεν γνωρίζει την ταυτότητά του; Όχι, δεν γίνεται, εκτός κι αν οι δηλώσεις είναι κυβερνητική ασίστ «πάρε, βάλε» στα μέινστριμ μίντια για να συνεχίσουν απρόσκοπτα το λειτούργημα του κυβερνητικού ξεπλύματος.
Αφήστε λίγο στην άκρη τα μίντια. Αυτά κι αν δεν μας ξαφνιάζουν με τη μεροληπτική προς την εξουσία συμπεριφορά τους. Πάμε στη Δικαιοσύνη: Η κ. Φάκου, έπειτα από χαρτάκι του Δένδια, σύμφωνα με αρκετά μέσα, ανέθεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Καλλιόπη Νταγιάντα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων από τον Κασιδιάρη και στο πλαίσιο αυτής της προκαταρκτικής εξέτασης κλήθηκε και ο Μπαλτάκος. Και τι άλλο έκανε παράλληλα η Δικαιοσύνη; Είναι τόσο ανεξάρτητη στην Ελλάδα που έκρινε πως εντάξει μωρέ, όλα καλά, δεν χρειάζεται να γίνει τίποτε άλλο για το ζήτημα. Άλλωστε τι έγινε; Έγινε τίποτα;
Θα περίμενε κανείς πως σε ένα ευνομούμενο κράτος, ξέρετε, από αυτά που δεν αρκεί να είσαι από το απέναντι χωριό του Σαμαρά για να διοριστείς στο δημόσιο, θα υπήρχε ακόμη μια παράλληλη έρευνα για να βρεθεί ποιος είναι ο παναθηναϊκάκιας, τι ρόλο παίζει στην ιστορία και αν και κατά πόσο υπάρχουν καραμπινάτες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη – που ίσως είναι μεγαλύτερο ζήτημα ακόμα κι από τις υπόγειες σχέσεις κυβέρνησης και Χρυσής Αυγής ή τους ακροδεξιούς θύλακες που αποδεδειγμένα συνυπάρχουν επί Σαμαρά στη ΝΔ.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το θέμα, υπό την έννοια ότι μιλάει για τις προτεραιότητες που θα όφειλαν να έχουν έρευνες επί του ζητήματος τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο: «Η Δικαιοσύνη πρώτη, αλλά και η Βουλή, οφείλουν να διερευνήσουν πλήρως το ενδεχόμενο κατάχρησης εξουσίας από κρατικούς λειτουργούς ώστε, στην περίπτωση που δεν ευσταθούν οι καταγγελίες, να αποκρουστούν εμπεριστατωμένα οι σχετικοί ισχυρισμοί, που διατυπώθηκαν από τον μέχρι πρότινος Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης, εάν όμως ευσταθούν, να αποδοθούν δεόντως οι ευθύνες. Η περιφρούρηση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και της διάκρισης των εξουσιών συνιστά ύψιστο δημοκρατικό καθήκον».
Όμως όχι! Κουβέντα για την ταμπακιέρα, για όσα ειπώθηκαν, καμία έρευνα απολύτως για τα πραγματικά σημαντικά του Μπαλτάκος-γκέιτ. Εκεί, να επιμένουν να μας υπενθυμίζουν πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξουν αυτοί που κατέστρεψαν το ελληνικό κράτος. Πως τίποτα δεν θα τους κάνει να λειτουργήσουν εκτός μικροπολιτικού συμφέροντος. Πως το μαγαζάκι τους θέλει ξήλωμα


Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.