Το ακροδεξιό παρελθόν Σαμαρά στα τάγματα εφόδου

Η επιλογή του Μπαλτάκου στην θέση του πανίσχυρου γραμματέα της κυβέρνησης δεν ήταν μια λάθος κίνηση, αλλά μια συνειδητή πολιτική και ιδεολογική επιλογή ενός πρωθυπουργού που την δεκαετία του '80 συμμετείχε στα ακροδεξιά «τάγματα εφόδου» της ΝΔ. Τα είχε ιδρύσει ο «φωτιά και τσεκούρι» Αβέρωφ και ο νεαρός Αντώνης πρωταγωνιστούσε σπάζοντας κανένα τζάμι παραπάνω, σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής.
Όπως είχε γράψει το periodista.gr, τον Ιούλιο του 1983, μέλη της ΟΝΝΕΔ από όλη την Ελλάδα
έφθασαν στη Μεσσηνία και πρωταγωνίστησαν σε αιματηρά επεισόδια με την κάλυψη της τότε ηγεσίας της ΝΔ, του προέδρου της Ευάγγελου Αβέρωφ, που δικαιολογούσε τη συγκρότηση «ομάδων κρούσης».
Πρωταγωνιστής ήταν ο σημερινός πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
*Πατηστε επάνω στις εικόνες

Το ακροδεξιό παρελθόν Σαμαρά στα τάγματα εφόδου

Το ακροδεξιό παρελθόν Σαμαρά στα τάγματα εφόδου

Το ακροδεξιό παρελθόν Σαμαρά στα τάγματα εφόδου

«Ο "ήρωας" πρωτοφανών, βίαιων επεισοδίων... βουλευτής Μεσσηνίας κ. Σαμαράς ισχυρίζεται ότι απλά διαμαρτυρήθηκε (σπάζοντας, όμως, τζάμια όπως αναφέρουν οι ανταποκρίσεις από την Καλαμάτα», έγραφε ο Ριζοσπάστης της 12ης Ιουλίου 1983.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.