Όταν εκεί που φτύνεις γλύφεις...ή αλλιώς η ιδιοτέλεια ορισμένων οικιστών.

Υποκρισία...ιδιοτέλεια...αμετροέπεια...μια σκέτη αηδία στο στόμα μόνο που το σκέφτεσαι. 
Ξεκαθαρίζω ένα πράγμα.
Το L1 έχει πάρει πολλές φορές θέση υπέρ του δικαιώματος των οικιστών που κάποτε έχτισαν αυθαίρετα εκτός σχεδίου στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής με το καλύτερο μεταλλικό νερό στην Ελλάδα, να μην εμπαίζονται και να αντιμετωπίζονται ως κάτοικοι ίσων ευκαιριών.
Επίσης το L1, ήταν πρωτοστάτης σε προβολή των αιτημάτων και δίπλα όταν ο πρώην πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Λουτρακίου, ηγούντο των προσπαθειών να ασχοληθεί η δημοτική αρχή με το θέμα τους ή με την έγκριση των δίκαιων αιτημάτων ηλεκτροφωτισμού.
Τέλος, οι ίδιοι σύμβουλοι (Μπάκος, Μαρίνης) ήταν αυτοί που έφεραν μετά από μεγάλο διάστημα κοροϊδίας και αναβολών, το θέμα στο τοπικό και στο δημοτικό συμβούλιο, αναγκάζοντας ουσιαστικά τη δημοτική αρχή να ασχοληθεί με το θέμα τους, υποχρεώνοντας τους πάντες να πάρουν θέση, θετική ή αρνητική. 
Αυτή όμως την υποκρισία των εκλογών όπου επί σωρεία ετών ορισμένοι καταγγέλουν, ωρύονται,
επιδιώκουν, αιτούνται, διεκδικούν...και μόλις ο ίδιος που τον χλεύαζαν και τον λιδωρούσαν, τους τάξει κάτι που είναι αποκλειστικά για τα δικά τους συμφέροντα, ξαφνικά κάνουν την τεράστια κωλοτούμπα επιπέδου χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου, δεν μπόρεσα ποτέ να το χωνέψω, και θα το θεωρώ πάντα κατάπτυστο και επικίνδυνα εγωιστικό.
Και όχι μόνο κωλοτούμπα, αλλά κωλοτούμπα συμμετοχής και στο ψηφοδέλτιο.... Αηδιάζω και που το σκέφτομαι.
Να δω τι θα κάνουν όταν αυτη η προχειροδουλειά (σε επίπεδο υδροφόρου) που μπάζει από παντού (λέγε με ΓΠΣ), πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και στην Διεύθυνση Υδάτων.
Και καλά, η δημοτική αρχή κάνει τη δουλειά της, όσο και εάν είναι κατάπτυστο το να παίζεις με το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της, αλλά αυτοί; Τόσο υποκρισία;

Υ.Γ. Μου αρέσει που ορισμένοι εκ των οικιστών μάχονται να πείσουν ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται με ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους δημότες.
Τους υπόλοιπους δημότες που έπρεπε να έχουν υποχρεώσεις σε θέματα ρυμοτομίας, σε θέματα νομιμότητας και σε θέματα πολεοδομικών διατάξεων, ακόμη και για να φτιάξουν μια μάντρα ή ένα μπαλκόνι.
Τους υπόλοιπους δημότες, που ήταν και παραμένουν νόμιμοι, και δεν περίμεναν μια ληστρική κυβέρνηση που με όπλο το μνημόνιο για την είσπραξη φόρων, να τους νομιμοποιήσει αντί πινακίου φακής τα πάντα, αλλά ήταν νόμιμοι εξ αρχής.
Και μόλις ορισμένοι σύμβουλοι (οι ποίοι αντιμετώπισαν την μήνυ του δημάρχου και των αντιδημάρχων) τους έδωσαν αυτή τη δικαιοσύνη, τη δυνατότητα δηλαδή να τους αντιμετωπίζουν με ισότητα, τι έκαναν;
Μόλις τους έταξαν κάτι που είναι αποκλειστικά για το δικό τους συμφέρον, χωρίς καν να έχει προηγηθεί ή να έχει ενταχθεί η μελέτη από το ΙΓΜΕ, ξέχασαν τα ωραία τα λόγια τα μεγάλα και.....(άσε μη πω μέρες που είναι).  

7 σχόλια:

  1. Υπάρχουν τουλάχιστον 2 θέματα εδώ που πραγματεύονται
    1ο Θέμα. Η συμμετοχή των οικιστών στους συνδυασμούς των υποψηφίων
    Ε λοιπόν αυτό είναι απλό, μετά από χρόνια υπερψήφισης των παραδοσιακών ψηφοθηρών που τους έταζαν υποσχέσεις και δεν τους έδιναν ουσιώδη πράγματα παρά λίγο άσφαλτο στην γειτονιά τους αποφάσισαν να μπούν οι ίδιοι στο παιχνίδι και έχουν την τύχη στα χέρια τους. Εάν κάποτε η Περαχώρα έβγαζε Δήμαρχο τώρα οι οικιστές βγάζουν Δήμαρχο. Όταν επί Παύλου τους έδιναν νερό ήταν το πρώτο βήμα νομιμοποίησης της παρανομίας τώρα πάμε και στο επόμενο βήμα της πλήρους νομιμοποίησης.
    2. Θέμα : Η νομιμοποίηση των απανταχού αυθαιρέτων και ιδιαίτερα στον υδροφόρο ορίζοντα δεν είναι θέμα προς ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ νομίζω. Το τι ελπίζουν οι οικιστές μέσα από την συμμετοχή τους στα κοινά θα πρέπει να βγουν να μας το πουν ξεκάθαρα πριν καν την κατάθεση της υποψηφιότητάς τους καθώς και οι υπόλοιποι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Όχι όπως με το θέμα του Καζίνο που ο κος Στάμου λέει ότι θα πρέπει να το αναλάβει η επόμενη Δημοτική αρχή.
    Δηλαδή ψηφίστε μας τώρα και μετά βλέπουμε. Πολύ υπεύθυνη και βολική Θέση θα έλεγα.
    Ελπίζω να μην έχει χαθεί η μνήμη των ψηφοφόρων και η κοινή λογική ακόμη.
    Ναι δεν μπορούμε να κρατάμε ομήρους αυτούς τους ιδιοκτήτες των ν"νομιμοποιημένων αυθαιρέτων αλλά όλοι οι υπόλοιποι που δεν έχτισαν στον υδροφόρο ορίζοντα είναι βλάκες. Αν υπάρχει κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης ας αποζημιώσουν πρώτα τους ιδιοκτήτες της γης του υδροφόρου ορίζοντα που είναι όμηροι και αυτοί, ώστε να απολαμβάνουν όλοι αυτό που μια μερίδα το θεωρεί δεδομένο.
    Το ποιοτικό νερό δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλα λεει η θειά μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου.....
      Αυτό λεω και εγώ, ότι το ποιοτικό νερό, οι ποιοτικές υπηρεσίες ή εν πάσει περιπτώσει η ισότιμη μεταχείριση, ήταν το αυτονόητο, για αυτό και κάποιοι μόχθησαν και πάλαιψαν για αυτό.
      'Αλλο αυτό, και άλλο η πρόθεση για συμμετοχή και υποστήριξη ενός συνδυασμού και ενός προσώπου που οι ίδιοι κατηγορούσαν ότι τους κορόϊδεψε και ότι τους ενέπαιζε.

      Διαγραφή
  2. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕ Ο ΟΡΓΟΥΕΛ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΗ ΕΙΚΟΝΑ.
    ΑΝ ΟΙ ΟΙΚΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. s-spinos
    Αν κατάλαβα καλά, στις διαπιστώσεις για το τι έγινε και τι έπρεπε να γίνει, είμαστε όλοι σύμφωνοι.
    Ατυχώς, ή δυστυχώς, -δεν ξέρω- αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συγκεκριμένη πραγματικότητα που δεν μας επιτρέπει να την βάλουμε κάτω από κανένα χαλί.
    Και η πραγματικότητα είναι ότι, πάνω στον υδροφόρο υπάρχουν περισσότερα από 1500 κτίσματα, άλλα νόμιμα ή νομοποιημένα, άλλα παράνομα.
    Τι τα κάνουμε???
    Τα κατεδαφίζουμε???
    Πως, και με τι χρήματα???
    Και μετά? λύθηκε το πρόβλημα???
    Μπορεί ο όποιος Δήμαρχος να κατεδαφίσει νόμιμες κατοικίες???
    Καλή η γκρίνια, ακόμα και τα παράπονα, μα δυστυχώς ό,τι έχει γίνει δεν ξεγίνεται.
    Και το κακό είναι ότι κανένας δεν προτείνει κάποια λύση, για τώρα μιλώ, όχι για το τι λέγαμε ο κάθε ένας πριν από 10, 20 ή πέντε χρόνια. τώρα τι κάνουμε.
    Και για να μην παραξηγηθώ, δεν είμαι οικιστής ούτε έχω κάποιο αυθαίρετο ή κανά χωράφι στον υδροφόρο. το μόνο περουσιακό μου στοιχείο είναι ένα δυάρι κοντά στη γειτονιά του Άϊ Γιάννη.
    Εγώ θα έλεγα, για το σύνολο του υδροφόρου ορίζοντα, σε συνεργασία με το ΙΓΜΕ, την περιφέρεια, το υπουργείο Περιβάλοντος, γεωλόγους και όποιον άλλον υπεύθυνο και κατάλληλο φορέα, να εκπονηθεί μια μελέτη για να γίνει ένα καλό δίκτυο αποχέτευσης, λυμάτων (και ομβρίων από τους κατοικίσιμους χώρους) για να λυθεί μια κι έξω το πρόβλημα, και οι άνθρωποι που έχουν τις περιουσίες τους εκεί, να μπορέσουν να τις αξιοποιήσουν.
    Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι τέτοιο χρειάζεται αρκετά χρήματα, αν όμως θέλουμε λύση να τα διεκδικήσουμε και από την κεντρική εξουσία και από την περιφέρεια και από οιονδήποτε άλλον φορέα μπορούμε να πάρουμε.
    Όλα τα άλλα είναι, άλλα λόγια να αγαπιώμαστε, και νάχουμε να λέμε.
    Καλή Λαμπρή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα μαζι σου οι περισσοτεροι δεν αγγιζουν το θεμα δεν θελουν να παρουν ευθυνη [προστατευουν ]τον ιδροφορο μονο στα λογια και αυτό δεν είναι προστασια είναι καταστροφή να δουμε στα προγράμματα τους οι συνδιασμοι θα καταδεχτουν να το δουν σοβαρα και με συγγεκριμενη προταση η θα προτινουν προστασια ετσι απλα /

      Διαγραφή
  4. Λύσεις υπάρχουν, όμως επί σωρεία ετών το θέμα ήταν κυρίως πολιτικό, παρά ουσιαστικό, αφού το θέμα υδροφόρου ορίζοντα έκανε τζιζ και όλοι προτιμούσαν να αφήσουν έξω τις καυτές πατάτες.
    Από την άλλη, όταν το κράτος τους νομιμοποιεί και πληρώνουν φόρους και έχουνδ δικαιώματα ίδια με τους υπόλοιπους κατοίκους (πια), πρέπει να το αντιμετωπίσουν οι δημοτικοί άρχοντες, και εύγε σε αυτούς όπως τους Μπάκο, Μαρίνη, Κουρούκλη, Μ. Λογοθέτη κλπ, που ξεκίνησαν τη διαδικασία να αντιμετωπιστούν αυτοί οι κάτοικοι ισότιμα, απαιτώντας έστω μια κινητοποίηση και αποφάσεις (θετικές ή αρνητικές).
    Είναι άσχημο να έχεις κάποιους ομήρους χωρίς όμως να έχουν δικαίωμα να κάνουν κάτι.
    Και το χειρότερο είναι ότι τελικά είχαμε φτάσαι στο σημείο (ως γνήσιοι ελληνάρες), καθείς από αυτούς να κάνει τις δικές του παρεμβάσεις, κάποιοι με βύσμα να έχουν ήδη νερό, και οι υπόλοιποι παραπονούμενοι.
    ΟΙ λύσεις είναι απλές. Η αναβάθμιση της τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων, θα μπορούσε να δώσει πρώτης ποιότητας νερό για δευτερεύουσες χρήσεις για όλο το Λουτράκι, προστατεύοντας έτσι τη χρήση του πόσιμου, το οποίο θα μπορούσε να διατεθεί σε όλους τους δημότες.
    Η υποχρέωση για όλους τους οικιστές εκτός σχεδίου για επένδυση (ίσως με συγχρηματοδότηση από περιφερειακά προγράμμματα) με δημιουργία σωστων αποχετεύσεων για μηδενική επιβάρυνση του υδροφόρου, είναι πάλι εφικτό, και οι περισσότεροι από τους οικιστές θα το είχαν κάνει.
    Αντί αυτών λοιπόν τι έχουμε κάνει; ΤΙΠΟΤΑ.
    Το μόνο που έγινε, ήταν η άρον άρον σύνταξη και ψήφιση ενός γονητογραφήματος...εεεε σχεδίου ήθελα να πω, του ΓΠΣ, το οποίο χαιδεύει τα αφτιά των οικιστών, αλλά δεν είχε καμία μελέτη του ΙΓΜΕ μέσα, άσε που δείχνει να έγινε για να υπάρχει έστω κάτι ως παραχθέν από τη δημοτική αρχή Κ. Λογοθέτη.
    Το ΓΠΣ ως έχει, δύσκολα περνάει από περιφέρεια και διοίκηση υδάτων, και μάλλον μια σωστή δημοτική αρχή θα το αλλάξει εξ αρχής. Η αίσθηση μου είναι ότι έγινε για να υπάρξουν κάποιοι "αιχμάλωτοι" προεκλογικά.
    Και το άσχημο (εξ ου και το άρθρο), είναι ότι ορισμένοι τσίμπησαν και ακούγεται ότι κατεβαίνουν και ως υποψήφιοι με τον Λογοθέτη, τον οποίο χλεύαζαν, κατηγορούσαν και απεχθάνοντας έως και εχθές. Για αυτή την υποκρισία και υποτέλεια αναφέρεται το άρθρο, και όχι για το πρόβλημα per se.
    Καλή Λαμπρή καλέ μου φίλε. Είναι πάντα ευχάριστες οι παρεμβάσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Gremiste Ta aytereta Kai afiste Ta paixnidia me to Nero...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.