Το Ιερό Δισκοπότηρο της ενέργειας

Το μέλλον της τεχνολογίας βρίσκεται στην αποθήκευση ενέργειας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψάχνουν το Ιερό Δισκοπότηρο των συσσωρευτών ενέργειας ή με απλά λόγια των μπαταριών.
Ηγετική θέση στις έρευνες αυτές, έχει η αμερικανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Motors, η οποία μάλιστα από κοινού με την κινεζική Sinopec σχεδιάζει να χτίσει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους σταθμούς βενζίνης του Πεκίνου.
Παράλληλα πριν από λίγες εβδομάδες η Tesla ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός
εργοστασίου, σε συνεργασία με την Panasonic, το οποίο θα παράγει μπαταρίες ιόντων λιθίου, προκειμένου να μειώσει το κόστος των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων.
Η μετοχή της Tesla εκτοξεύτηκε κατά 344% το 2013, ενώ φαίνεται ότι αποτελεί πολύφερνη νύφη, αν κρίνει κανείς από το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει η Apple. Στο μετοχικό κεφάλαιο της αμερικανικής εταιρίας συμμετέχουν ήδη η γερμανική Daimler και η ιαπωνική Toyota.
Όμως, μερίδιο στην επανάσταση των συσσωρευτών ενέργειας ή, με απλά λόγια στη νέα γενιά των μπαταριών που υπόσχονται ότι θα φέρουν το μέλλον στην καθημερινότητά μας και τεράστιες υπεραξίες σε αυτούς που θα τις ανακαλύψουν ψάχνουν και άλλοι.

Για παράδειγμα η Berkshire Hathaway Inc. του Warren Buffett ψάχνει την κινεζική εισηγμένη BYD Co. Η κατασκευάστρια ηλεκτροκίνητων οχημάτων BYD Co. βλέπει τις μετοχές της να έχουν ανατιμηθεί κατά 130% στο 12μηνο. Το μυστικό της, όπως και της Tesla, είναι πως διαθέτει μια από τις λίγες ανά τον πλανήτη εξελιγμένες μονάδες έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής μπαταριών για αυτοκίνητα, αεροπλάνα και κινητές συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.