Έρχεται λαίλαπα. Κόβουν στη μέση το Δημόσιο!

Νέα σενάρια για μείωση του Δημόσιου Τομέα έρχονται και πάλι στο προσκήνιο, χωρίς για την ώρα να είναι ξεκάθαρο εάν αυτό σημαίνει νέες απολύσεις ή θα υπάρξει νέο κύμα μετατάξεων και μετακινήσεων. 
Η απόφασή πάντως που έχει ληφθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης μιλά για μείωση των οργανικών θέσεων στα Υπουργεία που θα φτάνει το 40% των θέσεων. 
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι τα νέα Οργανογράμματα των Υπουργείων που ήδη κατευθύνονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας περιέχουν καταργήσεις θέσεων υπαλλήλων, αν και από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος από αυτές είναι στην ουσία θέσεις που απλώς
υπήρχαν στα χαρτιά και δεν φέρνουν απολύσεις ενώ το συγκεκριμένο όριο στους υπαλλήλους θα θεσπιστεί ώστε να μπει ένα «φρένο» σε ενδεχόμενες περιττές προσλήψεις.
Η μεγαλύτερη πάντως μείωση με βάση τα οργανογράμματα έχει γίνει στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που φτάνει το 57% και η μικρότερη στο Υπουργείο Τουρισμού μόλις το 1%!
Σύμφωνα με την καταγραφή που έχει γίνει σε συνεργασία με τα Υπουργεία στα νέα οργανογράμματα προβλέπεται ανά Υπουργείο η παρακάτω μείωση:
ΥΔΜΗΔ 57%, Αγροτικής Ανάπτυξης 54%, Οικονομικών 49%, ΥΠΕΚΑ 48%, Μακεδονίας – Θράκης 44%, Ανάπτυξης 38%, Εργασίας 38% , Υποδομών 36% ,Υγείας 35%, Πολιτισμού 34%
ΥΠΕΣ 32%, Δικαιοσύνης 27%, Παιδείας 26%, Εξωτερικών 21%, Ναυτιλίας 20%, Τουρισμού 1%.
Πλέον η έγκριση των νέων Οργανισμών βρίσκεται στα χέρια του Συμβουλίου Επικρατείας που τα εξετάζει ώστε να δει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις και δώσει το πράσινο φως.
Παράλληλα με την έγκρισή τους, το Ανώτατο διοικητικό δικαστήριο θα ορίσει και ένα «πλαφόν» εργαζομένων ανά υπουργείο και φορέα. Το συγκεκριμένο «ταβάνι» του αριθμού των απασχολούμενων που θα εγκριθεί και τυπικά δεν θα μπορεί να ξεπεραστεί σε καμία περίπτωση. Πάντως οι όποιες αλλαγές δεν αναμένεται να γίνουν πριν τις εκλογές του Μαίου. (πηγή: Δημοκρατία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.