Εκλογές Λουτράκι: "Δεν μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματά μας με τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιούσαμε όταν τα δημιουργήσαμε"

Ο τίτλος αφορά την άποψη του Πλάτωνα και την ρήση του Αϊνστάϊν, οι οποίοι υποστήριζαν -ορθώς- ότι δεν είναι δυνατόν να πιστεύεις πραγματικά ότι αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα, μπορούν και να το διορθώσουν. 
Η κατάντια ενός τόπου, και η αδιαφορία των κατοίκων του, φαίνεται από τις επιλογές του.
Δυστυχώς είμαστε γνήσιοι ελληναράδες, οι οποίοι κριτικάρουμε τα πάντα, κατηγορούμε τους πάντες, ζητάμε το νέο αλλά όταν εμφανίζεται το απαξιώνουμε χωρίς να το δοκιμάσουμε, και μετά πάμε και ψηφίζουμε αυτούς που ευθύνονται εν πολλοίς για τη κατάντια του τόπου.
-- Για πρώτη φορά στην ιστορία του Λουτρακίου, ένας δήμαρχος κατηγορήθηκε ως απατεώνας, ως
διαπλεκόμενος, ως αποτυχημένος, και ως ένας άνθρωπος που εξαπάτησε συνειδητά τους συντοπίτες τους με φρούδες δεσμεύσεις και με παραβολή δεκάδων και συνεχών ψεμάτων, και όμως είναι υποψήφιος αντί να είναι κάπου ντροπιασμένος και απαξιωμένους από τους κατοίκους της περιοχής. Είναι πρωτοφανές να σε καταγγέλει ο ίδιος ο δικηγόρος σου και νομικός σύμβουλος του δήμου για εξαπάτηση, ψέματα και αυθαιρεσία, και να μην σε έχει αποβάλλει το σύστημα. Είναι πρωτοφανές να έχει αποδειχθεί ότι έχει διαπλακεί με ιδιώτες, ότι έχει πάρει χρήματα από το προσωπικό λογαριασμό μεγαλοεπιχειρηματία με συμφέροντα στη περιοχή, ότι έχει δοσοληψίες με αντίδικο σου και αντίδικο του δήμου, ότι έχει υπεξαιρέσει επιταγές απόρων, και παρόλα αυτά να μην είναι ήδη στη λήθη της ιστορίες με πολύ μαύρες σελίδες. Και να πω ότι είχε γίνει κάποιο έργο; ΤΙΠΟΤΑ.
-- Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου έχουμε δυο υποψηφίους, οι οποίοι αθροιστικά έχουν περισσότερα από 24 χρόνια δημαρχίας στη πλάτη τους, και περισσότερα από 60 χρόνια παρουσίας (!!!) στα δημοτικά δεδομένα της περιοχής.
Παρόλα αυτά αυτοί οι άνθρωποι, εκ των οποίων ο ένας δεν έχει ασχοληθεί ενεργά επί άνω των 15 ετών και ο άλλος δεν έχει επιλεχθεί από τους δημότες τα τελευταία 8 έτη, πιστεύουν ακράδαντα ότι την εποχή της τεχνολογίας, του εκσυγχρονισμού, του νέου, του διαφορετικού, των κοινωνικών δικτύων και των νέων μεθόδων επιχειρηματικότητας, μπορούν να είναι υποψήφιοι και να αποτελούν "λύση" για το τόπο.
Δείχνουν και φαντάζουν είτε ως αγαπητικοί και νοσταλγοί της εξουσίας, ή ως "πονηροί" εκμεταλλευτές της ανικανότητας της νέας δημοτικής αρχής που ήρθε ως νέα, αλλά απεδείχθη -απόρροια του επικεφαλής της και δημάρχου Κ. Λογοθέτη- η χειρότερη δημοτική αρχή όλων των εποχών. Άλλωστε έξυπνοι έχει αποδειχθεί ότι είναι...
-- Και λες, ας δούμε το νέο και το διαφορετικό, που προέκυψε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, δίνοντας ελπίδα για κάτι φρέσκο και ελπιδοφόρο.
Φευ...πρόλαβαν να το "πηδήσουν" κανονικά, λες και είχαν κάνει τάμα να μην αλλάξει ποτέ τίποτα στο τόπο. Από τη μια οι "υποψήφιοι" ως επικεφαλής, μόλις δεν εξελέγησαν από το κοινό την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια (τόσο πολύ το είχαν πιστέψει....όλοι για την προσωπική τους ατζέντα).
Από την άλλη, μη δούμε ότι κάτι μπορεί να πάει καλά, αμέσως να του κολλήσουμε "πατερούλη", αφού πρόλαβε η ΤΟ του ΣΥΡΙΖΑ να το καπελλώσει πολιτικά, και να το χαρακτηρίσει χρωματικά, απομακρύνοντας έτσι όλους αυτούς που ενδεχομένως ήθελαν να στηρίξουν κάτι καινοφανές και δημοκρατικό αλλά απεχθάνονται τον κομματικό χαρακτήρα. Απερισκεψία, αν μη τι άλλο, και σίγουρα κρίμα.

Και νάμαστε πάλι εδώ.....
Έρμαια των επιλογών μας, αποφασισμένοι για μια ακόμη φορά να επιλέξουμε το μη χείρον βέλτιστο. Τουλάχιστον ας τιμωρήσουμε το σκάρτο, το ανίκανο, το παλαιολιθικό και το αναχρονιστικό, και ας επικεντρωθούμε σε δεύτερες ή σε νέες ευκαιρίες που αν μη τι άλλο δεν θα κάνουν χειρότερο κακό. 
Επιτέλους ας δώσουμε μηνύματα ότι δεν μας αρέσουν τα ψέματα, τα δήθεν, οι φανφάρες, οι προσωπικές ατζέντες, η αρχομανία και η εξουδιομανία, και ας δείξουμε σε αυτούς που πόνεσαν το τόπο ότι είναι επιλογή μας ο τρόπος διοίκησης του τόπου, και όποιος την αναλάβει θα ελέγχεται. 
Ας επιλέξουμε τουλάχιστον το λιγότερο άφθαρτο, το λιγότερο ψεύτικο, το λιγότερο ανήθικο, αυτό που μπορεί να πάει το τόπο έστω και λίγο προς τα πάνω και όχι σε ακόμη μεγαλύτερη κατρακύλα.
Και σίγουρα αυτό δεν μπορεί να είναι η τωρινή δημοτική αρχή. Όπως σίγουρα δεν μπορεί να είναι οι "φλινστόουνς" του παρελθόντος και οι άνθρωποι που πήραν πολλές και απανωτές ευκαιρίες και είχαν το χρόνο να αποδείξουν τι μπορούσαν να κάνουν. 
Έλεος πια

3 σχόλια:

  1. ΠΑΛΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΑΙΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι απόψεις αφορούν το loutraki one και όχι κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, για αυτό και δεν μπήκε το σχόλιο.
    Όσον αφορά το θέμα, η έννοια του "καπελώματος" άρχεται της πρόσκλησης που βγάζει η ΤΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την 1η συγκέντρωση στο Αλεξάνδρειο, και για τις μετέπειτα.
    Μπορεί στην ουσία να μην έχει καπελώσει πραγματικά, όμως ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Μόνο μια ματιά στο πάνελ της οργάνωσης των συγκεντρώσεων, είναι αρκετή για να διαπιστώσεις το εύρος της συμμετοχής και της εκπροσώπησης.
    Για αυτό λέω και ότι είναι κρίμα και μια χαμένη ευκαιρία. Αν απλά συμμετείχε χωρίς να το διαφημίζει ή να προβάλεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με εκπροσώπους και από άλλους χώρους (π.χ αντιμνημονιακούς και δημοκρατικούς), θα είχε πάρει μια άλλη δυναμική και ενδεχομένως να μπορούσε να κρατήσει και να επηρεάσει περισσότερα άτομα που αισθάνονται ότι μπορούν και θέλουν να προσφέρουν, αλλά απεχθάνονται οτιδήποτε κομματικό. Και πίστεψε με, αυτοί είναι οι περισσότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε μου φιλε .η Αριστερα πρεπει ναναι ξεκαθαρη σε θεσεις και αποψεις ,δεν μπορει να μασκαρευει τα μελη και τους οπαδους της, για να προσελκυσει αυτους που απεχθάνονται οτιδήποτε κομματικο ,γιατι είναι πολλη της Μοδας τελευταια ,η γιατι εχουν καει στο χυλο και φυσανε το γιαουρτι , Στη συγκεκριμενη περιπτωση και οσον αφορα την πρωτοβουλια είναι κοινη διαπιστωση ,και αν ειχες συμμετοχη στς Γ Σ θαταν και δικη σου ότι κανενας δεν καπελωνει κανενα .Οι αποφασεις και η συζητήσεις διακατέχονται από σεβασμο και επικυρώνονται δια της ψυφοφοριας . βασει αυτων λοιπον θαλεγα ότι η δημοκρατια μας χωραει ολους[ πλην τους διωκτες της] δεν χρειαζεται να κρυβετε ουδεις , και πιο πολλη η Αριστερα. Α Γ.

      Διαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.