Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ για τους επαναπατρισμούς "εθνικών θησαυρών".

Τα γενέθλια του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble γιόρτασε η NASA, αφού στις 25 Απριλίου συμπληρώθηκαν ακριβώς 24 χρόνια από τότε που μπήκε σε τροχιά.
Το τηλεσκόπιο εδώ και 24 χρόνια απαθανατίζει μοναδικές και πανέμορφες στιγμές του διαστήματος και αποτελεί μία σταθερή πηγή μελέτης για τους επιστήμονες.
Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble εκτοξεύθηκε
στις 24 Απριλίου του 1990 και μπήκε σε τροχιά την αμέσως επόμενη ημέρα.
Οι πρώτες φωτογραφίες από το Hubble ήταν φρικτές. Ενα σημαντικό ελάττωμα στον κύριο κάτοπτρο ευθυνόταν για την ασαφή εικόνα, αναστατώνοντας τους αστρονόμους σε όλο τον κόσμο.
Μετά από επίγεια μοντελοποίηση και δοκιμές, διορθωτικά οπτικά αναπτύχθηκαν για να αντικαταστήσουν το κάτοπτρο και έγινε η πρώτη αποστολή υπηρεσίας στο Hubble για την εγκατάσταση των εξαρτημάτων. Από τότε το διαστημικό τηλεσκόπιο στέλνει στη Γη λήψεις οι οποίες κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα.

Η NASA για να γιορτάσει τα γενέθλια του αγαπημένου τηλεσκοπίου, μοιράζεται με τους φίλους της αστρονομίας μερικές από τις ωραιότερες εικόνες που έχει συλλάβει το Hubble κατά τη διάρκεια της 24χρονης πορείας του στο διαστρικό χώρο.

Το Pismis 24 στον πυρήνα του νεφελώμαος NGC 6357, 8,000 έτη φωτός από τη Γη
Ο Γαλαξίας σομπρέρο, 28.000.000 έτη φωτός από τη Γη
Το μυστικό βουνό στο νεφέλωμα Καρίνα
Περισσότερα από 3.000 αστέρια στο νεφέλωμα του Ωρίωνα
Το αστρικό σμήνος NGC 2074 στο Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.