Ιζνογκούντ ο Βενιζέλος

Από τη μία ο Γ. Παπανδρέου, που ζητά να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, και από την άλλη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που κάνει επανεμφάνιση ως Ιζνογκούντ και εγγυητής της κυβέρνησης και της σταθερότητάς της, επιβεβαιώνουν τη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο, ετεροχρονισμένα.
Χθες, λοιπόν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, το μόνο που δεν είπε μεγαλοφώνως στην απίστευτη δήλωσή του ήταν το όνειρό του να γίνει πρωθυπουργός. 
Γιατί όλα τα άλλα τα είπε, έστω και αν ένα κομμάτι των δηλώσεών του απευθυνόταν
στον πρώην χαλίφη του κινήματος που οραματίζεται την επιστροφή του.
Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος, που επιχειρεί την κρίση που δημιουργήθηκε από το βίντεο Μπαλτάκου - Κασιδιάρη να την κάνει ευκαιρία για τη δική του μοναδικότητα, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι:
1.Το πρώτο μήνυμα είναι η σταθερότητα της χώρας. Η σταθερότητα της χώρας τώρα που βγαίνει από την κρίση και το Μνημόνιο, τώρα που αλλάζει σελίδα, τώρα που Ελληνες μπορούν να ξανακερδίσουν το χαμένο έδαφος, είναι εθνικό αγαθό. Κανένας δεν μπορεί να τη θίξει τη σταθερότητα. Κανείς δεν μπορεί να την υπονομεύσει, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, δείχνοντας επί της ουσίας τον Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίο υπενθυμίζει τη συνεργασία του με το ΛΑΟΣ!
 
2.Το δεύτερο μήνυμα αφορά σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο τον ρόλο του προοδευτικού πόλου, του ΠΑΣΟΚ και γενικότερα της «δημοκρατικής παράταξης» μέσα στην κυβέρνηση. Μάλιστα με τον γνωστό του βερμπαλισμό του ο κ. Βενιζέλος μιλά για τη σημαντικότητα του κόμματός του (που κατρακυλάει στο 4%) αλλά κυρίως για τον εαυτό του. Μια και φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί ότι προσχώρησαν και άλλοι στη στρατηγική του, ενώ ο ίδιος (μάλιστα ως συνήθως υπερτονίζει το «εγώ») είναι αυτός που μαζί με τον πρωθυπουργό εγγυάται πλήρως την τήρηση της προγραμματικής συμφωνίας και ζητά να στηριχθεί και να ενισχυθεί ο προοδευτικός πόλος.
 
3.Το τρίτο κατά τον Βενιζέλο μήνυμα είναι αυτό που ναι μεν αφορά τη Χ.Α., αλλά στην ουσία στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο λέει: «Είναι τραγικό για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου κάποιες πολιτικές δυνάμεις να υιοθετούν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων στην υπόθεση αυτή για να αποκομίσουν μικρά κομματικά οφέλη. Αυτό είναι πέραν πάσης λογικής».
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι η συζήτηση στη Βουλή προφανώς και θα γίνει, και θα προσδιοριστεί ο χρόνος για να απαντηθεί η κοινοβουλευτική πρόκληση.

 
Νίκος Ελευθερόγλου - Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.