Εσύ, Άδωνη Γεωργιάδη, είσαι υπουργός;;; (βίντεο)

Πάμε χωρίς πολλά λόγια κατ’ ευθείαν στους αριθμούς:
Όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε και στο βίντεο, ο υπουργός Υγείας επικαλείται επίσημα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι αυτοκτονίες το 2011 ήταν 477. 
Το 2012, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι αυτοκτονίες εμφανίζονται να μειώθηκαν σε 347. 
Η δε εκτίμηση του υπουργού για το 2013 είναι ότι οι αυτοκτονίες θα πέσουν κάτω από τις 347 του 2012.
Χθες δόθηκαν αρμοδίως στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, ώστε να τα έχουμε κι εμείς εκτός από τον κύριο
υπουργό.
Σύμφωνα με αυτά, πράγματι οι αυτοκτονίες το 2011 ήταν 477, όπως λέει στο βίντεο ο κύριος υπουργός. Αλλά δεν ήταν αυτή η χειρότερη χρονιά. Διότι η ΕΛ.ΣΤΑΤ. λέει ότι το 2012 ο αριθμός των αυτοκτονιών δεν μειώθηκε σε 347, αλλά αντιθέτως αυξήθηκε και ανήλθε σε 508. Επίσης, τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να δικαιολογούν ούτε την αισιοδοξία του κυρίου υπουργού για το 2013, καθώς η τάση είναι επισήμως αυξητική.
Τα στοιχεία που επικαλούμαι εγώ μπορείτε να τα βρείτε εδώ.
Ο κύριος υπουργός, λοιπόν, ψεύδεται. Ασυστόλως και ξεδιάντροπα. Και δεν φθάνει που ψεύδεται. Όπως είδατε στο βίντεο, τον πολίτη που του έθεσε το θέμα τον προσβάλλει κιόλας, ρωτώντας τον δηκτικά: «είστε αξιωματικός του ελληνικού Ναυτικού;», εννοώντας «είστε ανάξιος του τίτλου σας, αφού τα στοιχεία σας διαψεύδουν!»
Ερωτώ, λοιπόν, κι εγώ με τη σειρά μου τώρα: «Εσείς, Άδωνη Γεωργιάδη, είστε υπουργός;»
Υ.Γ. Όταν άκουσα στο βίντεο εκείνο το «θα μπορούσα να σας τον ενεχυριάσω, κύριε Χατζηνικολάου» (σ.σ. τον πίνακα με τα στατιστικά στοιχεία) που σημαίνει στα Ελληνικά «να τον βάλω ενέχυρο», αντί του σωστού «να σας τον εγχειρίσω» που σημαίνει «να σας τον δώσω στο χέρι», αρχικά σκέφθηκα ότι θα μπορούσα, με την ευκαιρία, να ρωτήσω αν ο Άδωνης είναι όντως και φιλόλογος, όπως μάλλον ο ίδιος αφήνει να κυκλοφορεί. Κι εν πάση περιπτώσει, να διερωτηθώ αν στέκει να πλασάρεται αυτός ο τύπος για τιμητής των γλωσσικών μας πραγμάτων, έχοντας μάλιστα οικοδομήσει έτσι πολιτική σταδιοδρομία και αποκομίσει μπόλικα κέρδη. Αλλά τελικά είπα «δε βαριέσαι…»


1 σχόλιο:

  1. Τωρα πια δεν ειναι το θεμα τους ουτε τα λεφτα ουτε οι καρεκλες. Αυτοι που μας πεταξαν δεμενους στα ποδια του εχθρου δεν μπορουν πια παρα να υπακουουν αυτοματα και απεγνωσμενα στο αρχεγονο ενστικτο αυτοσυντηρησεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.